‘Groen en Wit zijn onze voetbalkleuren, niets kan onze jongens nog gebeuren, want we zijn hier met een legioen……’

 

De woorden uit een bekend clublied. Dat legioen……we hopen, dat er vele groen-witten vanuit de polder zaterdag de rit naar Spijkenisse maken.

Maar daarbij rijst er gelijk een probleem…….

 

Want Spijkenisse strijdt voor en met dezelfde kleuren, dus het zal een uitdaging zijn, de bal zaterdag naar de juiste kleur te spelen. 

Het team uit Zuid-Holland, speelde van 1975 tot aan 1992 vrijwel onafgebroken in de eerste klasse, waarna het een jaartje mocht proeven aan de Hoofdklasse. Dat gebeurde in 2002 en 2003 opnieuw, om vervolgens weer zo’n 10 jaar in de eerste klasse te bivakkeren. 

 

In 2014 kroonde men zich tot kampioen van de Eerste klasse en in 2017 werd het team vervolgens kampioen in de Hoofdklasse. Om een jaar later weer te degraderen uit de Topklasse.

 

Na 4 jaar hoofdklasse degradeerde men vorig jaar en speelde het afgelopen seizoen dus in de 1e klasse, waar het de eerste periode pakte en net als asv Dronten 3e eindigde met eveneens 45 punten, 14 overwinningen, 3 gelijke spelen en 7 verlies partijen. Alleen het doelsaldo verschilt. 

 

Spijkenisse maakte er 51, asv Dronten 37, Spijkenisse kreeg er 40 tegen, asv Dronten 30. 

 

Opletten geblazen is het voor Jeffrey Duinstee: 8 goals, Daan Bourgonje: 8 goals en zeker aanvaller Julien Gret, hij maakte er al 11. 

 

 

Spijkenisse lijkt er een sport van te maken om een overwinning af te wisselen met punten verlies en aangezien ze afgelopen week met 5-2 wonnen…….We gaan het zien. Twee ploegen die elkaar niet kennen, dus we hopen op een open wedstrijd en uiteraard een busreis, die niet voor niets zal zijn. 

 

Bij asv Dronten is het al hosanna wat er klinkt. Een prachtig seizoen in een pittige competitie, afgesloten met een 3e plek en nacompetitie. Ondanks het afscheid zaterdag, hoopt trainer Posthuma er nog wat wedstrijden aan vast te plakken, het zou toch wat zijn, afscheid nemen met……maar al het hele seizoen spelen we wedstrijd voor wedstrijd en de plannen zullen opnieuw gesmeed worden. 

 

De keuze qua spelers groeit en groeit richting einde seizoen, dus qua selectie zal er in ieder geval een legioen de kant van Spijkenisse op komen. 

 

 

Aanstaande zaterdag 1 juni 14:30 uur @sportpark Jaap Riedijk aan de Maaswijkweg 100 in Spijkenisse. 

 

 

vv Spijkenisse – asv Dronten. Eén ding is zeker: Groen-Wit zal woensdag spelen in de halve finale!

 

AvL

 

 Bij winst van asv Dronten speelt men op woensdagavond 5 juni uit als Heerjansdam wint en thuis als DCV heeft gewonnen van Heerjansdam.