Het bestuur en de T.C. van asv Dronten zijn blij dat we voor het komende seizoen een nieuwe hoofdtrainer van de A selectie aan jullie kunnen voorstellen in de persoon van Guido Wind. Het bestuur en Wind zijn een 2-jarige verbintenis overeengekomen. Na het onverwachte vertrek van hoofdtrainer Patrick Posthuma naar v.v. Eemdijk moest er snel worden geschakeld. Met het aantrekken van Guido Wind denkt de T.C. de ingezette lijn, speelwijze en organisatie door te kunnen ontwikkelen naar het niveau van een stabiele 1e klasser die voorzichtig, in de toekomst, mag hopen naar een stapje hogerop. 

 

De 34-jarige Guido Wind heeft al ruim een half leven achter zich als trainer bij VENO, Flevo Boys, Olde Veste en CVVO. Op dit moment is Guido werkzaam als hoofdtrainer bij de ambitieuze 4e klasser M.S.C. uit Meppel. M.S.C. was in het verleden als hoofdklasse ploeg een begrip in het zondagvoetbal. Nadat deze vereniging overging naar het zaterdagvoetbal moest men gedwongen naar de 5e klasse. Van daaruit wordt nu met succes geprobeerd om weer omhoog te klimmen. Op dit moment is M.S.C. medekoploper in de 4e klasse. Daarnaast is Guido als speler actief bij zondag 2e klasser VENO uit zijn geboorte en woonplaats Vollenhove. In het dagelijks leven is Guido als coördinator inleen/ HR medewerker werkzaam bij Royal Huisman in Vollenhove,  

 

Guido Wind is in het bezit van het vereiste UEFA A diploma welke hij, in 2021, gelijk behaalde met Patrick Posthuma. In deze periode werkte hij met het 2e elftal en was als assistent-trainer bij het 1e elftal van Flevo Boys betrokken. Beide trainers kennen elkaar goed en de hoop en verwachting is dat er naast het trainen en coachen van de A selectie ook een goede klik tot stand komt met jeugd van asv Dronten waarvoor Patrick werkzaam blijft. Aan de gedrevenheid van de mannen zal het niet liggen. Hopelijk zien we in de nabije toekomst steeds meer talenten vanuit onze eigen jeugd doorstromen naar de A selectie van asv Dronten.

Met betrekking tot de keuze voor Guido Wind mogen we als T.C. best trots zijn. Nadat Patrick Posthuma bekend had gemaakt aan het einde van dit seizoen te vertrekken was er in korte tijd een shortlist aan trainers die voor de opvolging in aanmerking zouden kunnen komen. In goede gesprekken met een aantal kandidaten werd uiteindelijk, in een 2e gesprek, gekozen voor Guido. De trainer heeft een goede visie over hoe hij wil spelen, hoe hij dit richting de groep brengt en hoe gebruik wordt gemaakt van hulpmiddelen zoals video analyse en performancetraining. Dat zowel een afvaardiging van de spelers, staf en bestuur tijdens de gesprekken kon worden betrokken, geeft aan dat er sprake is van een mooi collectief binnen onze club. 

 

We wensen Guido allereerst veel succes met M.S.C. en hopen dat hij met zijn elftal promotie naar de 3e klasse mag bewerkstellingen. Daarnaast alvast een warm welkom en veel succes voor het nieuwe seizoen bij onze mooie club asv Dronten. Met welke selectie en staf dit zal gebeuren is de volgende klus voor de T.C. We gaan ervan uit dat het overgrote deel van de groep blijft en dat er met enkele aanvullingen een volwaardige selectie en staf in het nieuwe seizoen zal staan. We houden jullie op de hoogte.

 

Bestuur en T.C. asv Dronten.