Henk Veldhuizen is al meer dan 10 jaar het gezicht van de ‘groentjes’. Henk begon bij asv Dronten als keeperstrainer, nadat hij eerst een trainerscursus volgde bij Frans Hoek. Omdat kinderen pas op 7 jarige leeftijd bij de pupillen konden gaan voetballen, heeft hij samen met Gert Jan Harpe het plan opgevat om kinderen van 4, 5 en 6 jaar kennis te laten maken met de voetbalsport. De ‘groentjes’-afdeling was geboren!

administratieve verplichtingen
administratieve verplichtingen

Henk heeft zijn voetbal kunsten vooral getoond in Zwijndrecht en later bij Reaal in Dronten. Tot zijn 57ste is Henk blijven voetballen tot zijn vrouw hem voor de keus stelde, of in een rolstoel te eindigen of te stoppen, werd het stoppen. Henk heeft voordat hij bij asv Dronten kwam nog de A-junioren van Reaal getraind totdat dit elftal werd opgeheven.

drukte bij de start van de training
drukte bij de start van de training

Bij de start van de ‘groentjes’ was Henk de enige trainer en dat heeft hij nog lang als enige kunnen volhouden. Echter het aantal kinderen dat de weg naar asv Dronten heeft weten te vinden is langzaam gegroeid naar ca. 90 voetballertjes nu! Henk heeft sinds 2 jaar hulp van Derk de Boer die vooral de trainingen verzorgt terwijl Henk óók de administratie en de oefenstof voorbereid. Nu met 90 kinderen hebben ze hulp van 11 stagiaires die vooral een sportstudie volgen bij Landstede. Dit zijn er eigenlijk te weinig en Henk zoekt dan ook jongens en/of meisjes vanaf 16 jaar en ouder die willen helpen/ondersteunen bij de trainingen. Ook ouderen mogen zich aanmelden!

IMG_8983

De vraag aan Henk en Derk; “hoelang willen jullie blijven doorgaan?” werd beantwoord met “zolang we fit blijven”!

IMG_8989

Wilt u meer informatie over de ‘groentjes’ trainingen, aanmelden als trainer, stuur dan een mail naar groentjes@asvdronten.nl

IMG_9000