asv Dronten speelde vanmiddag de meer dan belangrijke wedstrijd tegen de koploper in de 2e periode AVW ’66. asv Dronten wil natuurlijk in de race blijven voor het kampioenschap, maar wil het eventueel een periode pakken of overnemen, dan is het zaak, dat een beoogd middenmotor, geen periode wegkaapt voor de bovenste ploegen, dus ook daarin was winst een vereiste.


asv Dronten startte met de volgende 11 namen, om dat doel te bereiken:

Spaapen, Siebelink, Braam, R. Breemhaar, Stenekes, Schols, de Boer, Raven, Bos, van der Stoel en van der Meer.


Dat de boodschap van het belang van deze wedstrijd was overgekomen werd gelijk duidelijk. asv Dronten begon fel en zeer geïnspireerd aan de wedstrijd en zette gelijk immense druk op de goal van de tegenstander, een bal die prachtig over de verdediging werd gelegd en drie spelers van asv Dronten vrij voor de keeper zette, werd door Kelson in de goal gekopt, maar de grensrechter zag buitenspel, het publiek kon niet anders, dan hier morrend mee instemmen.


Toch hoefde men niet lang te wachten op een goal, want Nick, die op rechts doorkwam, even inhield, en daarna de bal prachtig voorgaf, wist Jeroen van der Meer op maat te bereiken, en deze kopte mooi binnen: 1-0! asv Dronten speelde vrij en vol passie en het was Yordi, die de vuisten van de keeper testte, helaas werkten deze uitstekend.


Niet lang hierna deed Willem Jelle Bos van zich spreken. Hij tekende deze week bij concurrent vv Unicum. Vorig jaar stond hij al op de drempel van de Lelystadse club, nu stapt hij dus de drempel over en zal asv Dronten verlaten voor de club uit Lelystad, die overigens vanmiddag met 3-1 verloor.


Willem Jelle werd weggestuurd door Dylan, kwam vrij voor de keeper en waar velen de 2-0 al telden, schoof Bos de bal net naast.

asv Dronten had de wedstrijd compleet in handen, maar heel even liet AVW de Dronter harten schrikken, een kopbal vlak voor de goal werd geweldig verwerkt door Niels Spaapen. De keeper verving Alex Bindenga, die ivm werk niet aanwezig kon zijn, en hij deed geweldig. Met zijn reddingen hield hij asv Dronten op het juiste spoor.


Ondanks het geschrokken publiek, dat weer in grote getalen naar het sportpark was gekomen, was de Dronter ploeg stoïcijns en drukte door. Na twee geweldige kansen voor Dronten, een kans voor AVW, die door Niels prachtig over de eigen goal werd gewerkt, was het Willem Jelle die door kwam op links, heel goed keek en de opkomende Jodi zag op de 16, deze schoot verwoestend binnen: 2-0 en het leek een makkelijke middag te worden voor de Drontenaren.
Niets bleek minder waar. Na de 2-0 van asv Dronten begon AVW de druk op te voeren. Een bal werd op prachtige wijze over de verdediging gelepeld en deze werd vervolgens diagonaal over Niels heen gelegd in de verre hoek,  2-1, de spanning was terug. Gelukkig voor asv Dronten werd er voor de rust niet meer gescoord. 


rust 2-1.


Na rust geen wissels, maar wel een AVW, dat bloed rook!
asv Dronten raakte geïrriteerd, omdat de ploeg er niet meer uit kwam en dit resulteerde in een gele kaart voor Willem Jelle, die daarna solliciteerde naar zijn tweede gele kaart. Wout Sleurink kon niet anders, dan hem wisselen. En zo gebeurde het, dat na een lange periode van blessure, Dirk van Driest zijn opwachting weer mocht maken!


asv Dronten bleef achteruit gedrukt worden en het was Rik Breemhaar die een signaal afgaf. Hij moest dit wel bekopen met een gele kaart. Toch mooi om te zien, dat ook hij weer helemaal terug is en het team door dode punten heen kan helpen. Rik lijkt onder trainer Wout Sleurink de spelvreugde weer helemaal terug te hebben gevonden!


De periode tot de 70e minuut was een periode waarin Niels Spaapen Dronten echt op de been hield met een aantal fantastische reddingen! Hij werd later dan ook terecht tot man-of-the-match uitgeroepen.


Chris van Maanen, ook weer bij de selectie gehaald voor vandaag, mocht invallen voor Dylan en ondertussen bleef AVW, dat strijd om de winst in de 2e periode, aandringen.
Toch was het Chris, die zich gelijk onsterfelijk had kunnen maken. Bij een spaarzame uitval werd hij gevonden op de rand 16, hij haalde verwoestend uit, maar helaas stuitte hij op de keeper.


Ook Dirk deed nog van zijn spreken en ook hij had de wedstrijd op slot kunnen gooien. In een overvol strafschopgebied bleef hij uiterst rustig, speelde nog een mannetje uit en leek de 3-1 te maken, maar ook zijn schot werd geblokt. In de rebound kreeg Sean nog een kans, maar ook hij wist het net niet te vinden.

In de 76e minuut kwam asv Dronten er nog een keer uit. Jodi vond Jeroen, maar deze kon net niet bij de bal.


Het werd duidelijk, dat zowel vv Unicum als Batavia op achterstand stonden, en zo was het dus eigenlijk noodzaak om de overwinning over de streep te trekken. Na wat hachelijke momenten in het Dronter strafschopgebied, kwam dan in de 81e minuut eindelijk de ontlading. Jeroen van der Meer, de laatste weken al zeer succesvol, wist net voor een inglijdende verdediger de bal onder de keeper door te schuiven, die vervolgens tergend langzaam in de goal verdween. 3-1! Wedstrijd gespeeld.


Wout Sleurink heeft zo in korte tijd een team gesmeed, wat wedstrijden wint, spelvreugde uitstraalt en dus ook knokkend een voorsprong over de streep kan trekken!


Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Be Quick uit Zutphen. De ploeg haalde slechts 1 punt en normaal gesproken zou asv Dronten dat klusje dus moeten klaren, maar een kat in het nauw……dus hopelijk is de ploeg uit Dronten gewaarschuwd en gaat het door op de geweldige weg die ingezet is!