Wedstrijdverslag door Edo Oosting.

Veld 4 is de arena waar de veldslag van vandaag plaatsvond. Gelukkig waren we nu compleet en was Thomas goed uitgerust na het weekend Disneyland. Het team groeit nog steeds en dat is te zien in het positie spel.

Opstelling: Guido en Thomas starten als wissel. Dat betekent een vertrouwde opstelling met achterin Derrik en Anniek die vorige week een ijzersterke tweede helft kenden. Het middenveld bestaat uit Seth, Finn en Tijn, voorin de vertrouwde twee aanvallers Jeroen en Martijn.

Vrij snel is duidelijk dat Groen Wit de organisatie goed heeft staan. Ze zetten het goed vast en daar heeft de 12-2 moeite mee. Nu wordt het belangrijk om het geleerde in de training in uitvoering te brengen. Dus niet rustig naar de bal toe en vragen maar vanuit de verrassing en versnelling. Martijn en Seth doen dit slim. Seth loopt weg en Martijn komt in de bal. Soms komt Seth zelf ook in de bal en is het voor de tegenstander moeilijk te verdedigen. Daan ziet wanneer hij moet inspelen en doet dit dan ook prima. Hij mocht even warmdraaien in de 12-1 als opmaat naar de kraker in de 12-2 waar hij serieus aan de bak moet. Daan had in ieder geval al een lekkere overwinning op zak met een paar flitsende reddingen van zijn kant.

De eerste goal is alleen voor de tegenstander die profiteert van een foutje van onze kant, 0-1. Geen paniek natuurlijk want het gaat goed op en neer en er is balans. Het is bekend dat we in de eerste helft niet onze sterkste fase hebben. Toch pakken de jongens en meisje het goed op en komen we terecht op 1-1 net voor het einde van het eerste kwart. Een mooie cross pass van Tijn of Seth (?) op de goed vrijstaande Finn wordt door hem verlengd op Martijn die al goed doorloopt recht op de keeper af. Martijn rond beheerst af en de vreugde is verdiend.

Derrik moest een schot blokken en liep daarbij een tikkie op aan de binnenzijde van zijn knie. Dat had wat weerslag op hem en hij behield de hele wedstrijd wat last. Het was ook wat aan zijn spel te zien, hij ging duels niet zo fel in als we gewend zijn. Daan heeft zijn hoofd nog bij de vorige wedstrijd en maakt wat foutjes. Dit zijn we niet gewend van de altijd sterk keepende Daan. Die stink handschoenen ook. We komen op 1-3 achterstand. Veerkracht is wel van toepassing op de 12-2. Er wordt niet paniekerig gevoetbald maar er wordt gevochten voor wat ze waard zijn en dat levert eerst de 2-3 op van Seth die een harde bal op de lat van Anniek uiteindelijk toch netjes afrond zo recht voor de goal. Ook Finn zat weer dichtbij maar kreeg het net niet voor elkaar. De 3-3 komt van de voet van Martijn die na een steekpass van Jeroen doorloopt op de keeper. De grabbelende keeper laat de bal los en Martijn profiteert zoals wel vaker het geval is. Jeroen, die vandaag een weergaloze wedstrijd speelde en overal was te vinden, was zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht sterk. Hij maakte veel meters en was een plaag voor de tegenstander.

De 4-3 kwam van zijn voet toe de bal na een inzet van de 12-2 gekeerd werd en voor zijn voeten kwam. Jeroen aarzelde geen moment en ramde de bal met overtuiging het doel in. Dit was geen makkelijke bal aangezien de bal een halve meter op stuiterde en door Jeroen uit de lucht werd gevolleerd. De voorafgaande corner kwam uiteraard van de kant van Anniek die een sterke voorzet gaf.

In de time out aangestipt dat de tegenstander ons goed vastzet maar dat we er onderuit kunnen voetballen. Daar hoort wat risico nemen bij maar als iedereen meewerkt dan lukt dat. Verder aangegeven dat we minimaal net zo sterk zijn en dat we wat meer moeten schieten. Dat hebben we in de tweede helft geweten.

Furieus trok de 12-2 van leer. Anniek dolde haar tegenstander die fysiek sterk was maar een beetje beduusd was van de voetbal capaciteiten van Anniek. Ze zette de grootste man van het veld vast in de hoek nadat ze zelf onder druk was gezet door deze kerel. Met wat reglementair duw en trek werk maakte ze het deze tegenstander tot huilens toe lastig. Het ultieme moment was op het middenveld nadat ze weer een bal had veroverd. Ze wilde opstomen en daar rekende de tegenstander ook op door een sliding in te zetten. Met een simpele kapbeweging was ze die kwijt en had ze vrij baan. Deze passeeractie voelt nooit fijn voor een verdediger en de geluiden van de kant waren die van bewondering en plezier. Dat zien we graag!

Gestaag bouwde de 12-2 verder door aan de voorsprong met een 5-3 van Martijn die weer een bal afsnoepte die losgelaten werd. Anniek en Tijn voelden ook dat er een goal in zat en stoomden veelvuldig op naar voren. Hun schoten troffen verder geen doel. Toch was later de 6-3 voor Anniek die haar goede spel beloond zag met een mooie goal. Jeroen kreeg in het midden voor de goal de bal aangespeeld van Finn en bleef rustig het overzicht houden. Hij zag de vrijstaande Anniek en legde af naar opzij. Anniek haalde verwoestend uit na de bal even te hebben gecontroleerd. Haar schot schoof onder de keeper door de linker hoek in.

De 7-3 kwam van de voet van Jeroen die na een mooie 1-2 en vlot combinatie spel door mocht naar de keeper en de bal simpel binnentikte. Het eindschot kwam van Seth die ook een foutloze wedstrijd beloonde met weer een goal. Hij had even daarvoor in de linker hoek een fittie in zijn voordeel beslecht met een stevige schouderduw. Hij liet niet op zich zitten en beide jongens vlogen door de lucht. Seth krabbelde op en nam weer rustig zijn positie in. Af en toe is dat even nodig, laten voelen dat je er bent en niet alles pikt. Tijn schoot de bal via de knie van Finn zodat deze voor de voeten van Seth terechtkwam. Seth aarzelde niet en schoot de bal binnen, 8-3. Daan had zich mooi op tijd weer hersteld en liet zijn verdediging weer goed rondspelen door de terugspeel ballen prima te verleggen naar de andere kant van het veld. Zijn uittrap kwam net niet goed bij Martijn die een metertje te kort kwam om de keeper te verschalken. Zijn reddingen waren weer prima en hij hield goed het overzicht. Direct na de laatste goal floot de scheidsrechter af en stond de einduitslag van 8-3 op het scorebord. 

Ook vandaag na een mindere start weer uitstekend de opdrachten opgepakt met veel beweging en inzet. Met een uitblinkende Jeroen, Seth en Anniek op het veld plus de daarbij altijd sterk spelende Thomas was er vandaag niet veel te vrezen. Al leek dat aan het begin iets anders. Finn was sterk in balbezit en combineerde secuur en zag de ruimtes waar hij geregeld in liep en zo in kansrijke positie kwam. Derrik had een iets mindere dag, Martijn speelde weer uitermate slim en Tijn maakte zijn eerste kwart meer dan goed door sterk te zijn in het combinatie spel en zelfs aanvallend gevaarlijk te worden. Guido zocht mooi naar de voetballende oplossing en hield goed balbezit door niet in paniek te raken maar de bal gewoon weer terug te spelen. Hij moest fysiek aan de bak vandaag en dat was te merken. Hard gewerkt en opdrachten uitgevoerd.

Op naar volgende week. Dan treffen we een bekende tegenstander. SEH uit Heerde. Eens kijken of we wat geleerd hebben van de twee nederlagen van de vorige competitie helft.