Verslag door Edo Oosting.

Met Démian Auener en Lucas van Tilburg als aanvulling speelde de 12-2 zaterdag tegen Hulshorst JO12-2. Deze tegenstander is vanuit de eerste klasse terug geplaatst naar de tweede klasse en had ook tegen de 12-2 van asv Dronten moeilijk.

Vanwege de blessure van Guido, de aanhoudende teenklachten van Tijn en Seth die na een week griep weer de eerste bal ging aanraken was er contact gezocht met de JO11-1, zij speelden niet afgelopen weekend. Lucas en Démian wilden wel meedoen en mochten als wissel beginnen. De opstelling laat dan niet veel te raden over ware het niet dat Seth nog wat moeite had met het “vroege” tijdstip. Hij mocht alsnog als wissel beginnen waarbij Démian de plek van Seth mocht innemen.

Bij het inschieten had Daan de zon tegen. Vanaf de aftrap zette asv Dronten goed druk en al snel was er balbezit. Zoals we gewend zijn van de laatste wedstrijden was er veel beweging en ging de bal snel rond. Démian viel direct op door zijn snelheid en druk op de bal wanneer er balverlies geleden werd. Lucas mocht even later invallen maar voelde zich goed op het middenveld. Hij nam de hoge ballen uit de lucht netjes aan en bracht samen met Démian veel rust op het middenveld. Jeroen had er zin in vandaag en kreeg in de begin fase de ene na de andere grote kans. Na een snelle combinatie door het midden waarbij Martijn vlak voor de goal de bal opzij schoof voor de nog beter vrijstaande Jeroen, nam Jeroen de bal mooi aan met links om vervolgens met rechts te scoren. Althans, dat dachten we aan de kant. Vrij voor de keeper is meestal een goal voor onze goaltjesdief. Hij produceerde een te zwak schot waar de keeper lekker voor kon duiken.

Seth kon even later ook aanleggen maar kon de bal ook niet lekker raken. Hij was snel buiten adem en moest weer veel meters maken op het middenveld. Met snelle wisselbeurten voor Seth kon hij toch weer bijkomen. Daan hervatte het spel prima met gerichte passes op zijn verdediging en balletjes diep over Seth heen op Jeroen, Martijn of Démian. Derrik kwam veel in balbezit aan de linkerkant en kon Lucas altijd aanspelen. Lucas zijn balcontrole is zo goed dat hij elke keer het centrum kon inspelen en weer in beweging kwam. Seth draaide goed open en kon de opkomende Annick inspelen. Martijn was alweer in beweging naar de hoek zodat Anniek hem kon inspelen. Martijn heeft duelkracht gekregen en laat zich niet meer zomaar van de bal zetten. Finn biedt zich goed aan en probeerde de bal een paar tussen de verdedigers van Hulshorst door te frommelen. Dat lukte hem een paar keer bijna maar ook hij had geen geluk.

De keeper van Hulshorst kwam steeds beter in zijn spel en lag bij elke doelpoging dwars, een gelukje voor Hulshorst. De eerste time out werd gehaald met de brilstand. Gewoon vertrouwen houden en blijven combineren. We kregen veel ruimte om te combineren en dat is waar de 12-2 van asv Dronten sterk in is. Na de time out zetten we het goede spel voort waarbij het merendeel van de wedstrijd zich op de helft van Hulshorst afspeelde.

De vele corners die door Annick werden genomen waren gericht op het hoofd van Martijn. Helaas kregen we de bal er maar niet in. Dan gaat er een oude voetbal wet in werking treden die zegt dat wanneer jij niet scoort de tegenstander dat wel doet.

Gelukkig hebben wij Daan. Hij had extreem weinig te doen en dat was natuurlijk goed. Het moment dat de aanvaller van Hulshorst voor Daan opdook stond hij goed en kon hij de bal tot hoekschop verwerken.

Na de pauze mocht asv Dronten aftrappen. We werden gevaarlijker en het was wachten op de goal. Martijn bracht de bevrijding na een schitterende pass van Jeroen die met veel gevoel de bal over de verdediging van Hulshorst heen legde. Martijn geloofde er in en trok een sprint waarbij hij de bal net voor de uitkomende keeper langs kon tikken in de goal, 1-0. Veel blijdschap natuurlijk. Het grote overwicht was tot de goal nog niet in de stand tot uiting gekomen.

Niet lang daarna volgde de tweede goal uit een corner van Annick. Ze legde de bal op het hoofd van Martijn die wel raad weer met dit soort ballen. Martijn kopte de bal buiten het bereik van de keeper de rechterhoek in. Een verdiende 2-0.

Thomas en Derrik hadden weinig te doen. Thomas moest wel het onderspit delven toen de aanvaller van Hulshorst hem een klein duwtje in de rug gaf. Hij viel tegen Derrik aan waardoor beide jongens op de grond vielen en de aanvaller de bal langs Daan kon schieten, 2-1. Niets aan de hand hoor want de tegenstander had totaal nog geen gevaarlijke momenten gecreëerd. Seth was inmiddels weer in het veld gekomen en stond bij alweer een corner op de goede plek. Démian krulde de bal iets te ver van de goal af. Seth zag deze aankomen en anticipeerde goed door wat verder van de goal af te stappen en zo toch kans zag de bal te koppen. Hij deed dat zo goed waardoor de bal regelrecht de kruising van de goal in ging, 3-1. Er zouden nog meer mooie goals volgen.

De 12-2 rook weer bloed. Vooral Jeroen zat het niet lekker dat hij nog niet had gescoord. Hij werd er wat gefrustreerd van, iets wat wij ons heel goed kunnen voorstellen. Hulshorst werd niet meer gevaarlijk. Bij elke uittrap van de keeper zakte asv Dronten wat in en kon zo direct de bal oppikken. Lucas plukte een paar keer de hoge ballen uit de lucht waardoor deze leken te plakken op zijn schoen. Met Seth als architect van vele aanvallen naast hem kon er direct weer worden gezocht naar de diepgaande spelers. Finn zag kansen maar maakte het zich zelf soms te moeilijk door achter de tegenstander weg te lopen. Thomas kwam een aantal maal goed in op de hoge ballen en kon ze onderscheppen voordat ze de grond raakten. Seth liep trouw mee terug en nam daarbij de positie over van Thomas. Ook Démian maakte veel meters en liep veel gaten dicht. Doordat hij zo dicht op de bal zat en heel wendbaar is raak je hem als tegenstander niet snel kwijt.

Na weer een schot op doel kwam de bal voor de voeten van Lucas. De bal stuitte op en met een halve volley knalde Lucas de bal zonder aarzeling tegen de touwen, 4-1. Dik verdiend door de sterk spelende Lucas. Démian dacht, wat Lucas kan, kan ik ook en besloot de 5-1 aan te tekenen door van afstand te schieten.

Derrik en Thomas hadden een makkelijke dag, De twee overtal situaties losten zij goed op door slim tussen de aanvallers in te lopen en zo onze eigen middenvelders weer de kans te geven aan te

sluiten. Zelfs een 4-2 situatie kon zo onschadelijk worden gemaakt. Net voor de tweede time out drukte Derrik goed door na veroveren van de bal. Hulshorst gaf het een beetje op en Derrik kon op snelheid over links opstomen. Na wat slalommen trok hij naar binnen en kon op 10 meter van de goal schieten. Met veel spelers voor de goal zag hij zijn schot voorlangs gaan. Annick werd vandaag niet echt getest en kon makkelijk overeind blijven. Kans om te schieten was er niet echt, dat moet je zelf creëren. Spits inspelen, doorlopen en de bal terugkrijgen waarna je op doel kunt schieten. Voor alle middenvelders wel een puntje om van te leren.

Het slotakkoord was voor Finn die aanvallend weer een sterke wedstrijd speelde en zijn goaltje meepikte. Hij controleerde de bal goed in het gedrang en schoot via een been van de tegenstander de bal in de kruising, ook weer een mooie goal. De stand werd door deze laatste goal op 6-1 gezet. Misschien ietwat geflatteerd maar niet minder verdiend.

Met de twee aanvullingen van vandaag weer sterk combinatie spel gezien waarbij we enorm veel kansen creëren. De sterke punten van de spelers worden benut en met Guido en Tijn langs de lijn als publiek was ook nu het hele team weer compleet. Seth kan mooi herstellen dit weekend en is volgende week weer topfit.

Volgende week wacht ons de uit wedstrijd bij SV CCW’16 uit Wilp. Een klein plaatsje onder de rook van Deventer.