Eindelijk was het dan zover. Afgelopen zaterdag, 7 december, speelde de JO12-4G de wedstrijd waarbij ze bij winst kampioen zouden worden. Met nog 2 wedstrijden hierna te spelen, kunnen ze niet meer ingehaald worden.

We wisten dat Mairo er niet bij kon zijn. Maar vanmorgen was er een ziekmelding van Jeffrey. Geen goed begin van wat misschien wel een mooie dag kan gaan worden. Dus met 8 spelers (Nanda, Mark, Yazan, David, Judah, Saif, Hieraj en Tijn) en niet te vergeten onze juich-ouders, afgereisd naar Lelystad waar om 10 uur werd afgetrapt.

De tegenstander die op de voorlaatste plaats staat ging zeer fanatiek van start. De JO12-4G, die altijd net als een diesel wat lastig op gang komt, had er het eerste kwartier wel wat moeite mee. Daardoor kreeg Lelystad ook wat kansen, maar die werden door onze uitstekende keepster geweerd.Tijdens de time-out werden ze even bemoedigend toegesproken door de trainers, zodat ze erna ook wat fanatieker van start gingen.En inderdaad toen de diesel eenmaal op gang was vlogen de treffers er na elkaar in. Bij rust 0-3 en dus even bijkomen met wat drinken. Geen wissels dus allemaal weer het veld in en lekker doorgaan op dezelfde weg. Na 45 min stond het 0-6 en iedereen had wel door dat we dit niet meer gingen weggeven.

De eindstand 0-9 en de JO12-4G is ongeslagen KAMPIOEN.

De muziek kon aan en “We are the champions” galmde over de velden. In de kleedkamer ging het feest verder met champagne. Maar we konden niet te lang blijven want bij asv Dronten in de kantine wachtte ons nog de patat en limonade.Daar aangekomen kregen we van Annet de welverdiende bekers uitgereikt en werd er lekker gegeten. Een mooie afsluiting van een prachtige dag.