asv Dronten wist afgelopen zaterdag ternauwernood een punt weg te slepen in de wedstrijd tegen de Merino’s. De ploeg leek af te stevenen op een verliespartij, maar mede door hard werken, jeugdige inbreng en geloof en strijd, wist Jodi de Boer in extremis, met zijn honderdste goal voor asv Dronten, via een penalty de 3-3 aan te tekenen.


Mede door de late goal, doet asv Dronten nog ‘mee.’ Wat ook hielp was dat én Unicum én Batavia punten lieten liggen.
Aanstaande zaterdag speelt de gehele top 4 in Lelystad. ‘Super Saturday!’ Batavia krijgt bezoek van de Merino’s, die op 1 punt van de koploper kunnen komen. Verderop in Lelystad gaan Unicum en asv Dronten kijken, wie er bij de top 2 aanhaakt.

Bij asv Dronten keert Kelson Raven weer terug in de wedstrijdselectie, maar blijft de lijst met blessuregevallen nog steeds groot. Daarom zal er opnieuw een beroep gedaan moeten worden op de jeugd, die zich de laatste weken op een zeer positieve wijze liet gelden.

Trainer Schaap was na de wedstrijd van vorige week ongekend kritisch. Waar er juist op de ledenvergadering zoveel positiviteit te horen was en we in de ontwikkeling van de Drontense jeugd van asv Dronten, die danig op de deur kloppen, en het team ‘an sich’ ook zoveel positiviteit zien, strookte dit niet met de woorden van scheidend trainer Schaap. We hopen toch dat de trainer juist die positiviteit kan overbrengen op de groep en snapt, dat we als asv Dronten trots zijn op onze club en onze spelers en met die trots willen vechten voor een plek bovenin de tweede klasse!

De wedstrijd vv Unicum – asv Dronten vangt om 15:00 uur aan op sportpark Schouw in Lelystad

AvL