Afgelopen zaterdag is het team JO19-1 winnaar geworden van de tweede fase, door ongeslagen te blijven in een reeks van 7 wedstrijden. Ze zijn op doelsaldo eerste geworden in een spannende strijd met CSV’28 JO19-1 uit Zwolle.

          

Vorige week werd in een rechtstreekse confrontatie in Zwolle met 2-2 gelijk gespeeld bij CSV’28. Na afloop overheerste het gevoel dat er meer in gezeten had. Bij winst had het kampioenschap al gevierd kunnen worden. Met deze uitslag was het afwachten wat CSV’28 nog ging doen in hun twee resterende wedstrijden tegen ZAC en Overwetering. Afgelopen dinsdag versloeg CSV’28 hun plaatsgenoot ZAC met 0-5. Zaterdag 16 december moest CSV’28 met 12 doelpunten verschil winnen om ‘op doelsaldo’ winnaar te worden. Bij CSV’28 werd uiteindelijk Overwetering met 10-2 geklopt waarna, enige naar Zwolle gereisde spelers, hun teamgenoten konden inlichten dat asv Dronten JO19-1 kampioen is.

De geschiedenis herhaalt zich.

We gaan even 10 jaar terug in de tijd. In het seizoen 2013 – 2014 was het toenmalige team F1 ook zeer succesvol en werd de najaarsreeks afgesloten met een kampioenschap. Ook toen was F1 verwikkeld in een spannende strijd met CSV’28 die ook toen tweede werden. Hieronder een foto van dit team.

Het mooie is, dat 6 van deze jongens, nu in het huidige team JO19-1 voetballen. In de loop van de afgelopen jaren is dit aangevuld met talentvolle spelers uit de leeftijdscategorieën daaronder.

Zo is er een team ontstaan dat vorig jaar al op een haar na het kampioenschap in de hoofdklasse gemist heeft, maar vanaf september van dit seizoen de draad weer heeft opgepakt. Een mooie mix met een talentvolle keeper waarop je kunt vertrouwen, een betrouwbare verdediging die weinig kansen weggeven, een controlerend middenveld en met dynamisch (snelle) aanvallers die makkelijk kunnen scoren.

Herinneringsboek F1

Destijds is er een herinneringsboek geschreven van het team F1 omdat ze zowel in het najaar als ook in het voorjaar destijds kampioen zijn geworden. Ook werd de KNVB-beker gewonnen.

Daarnaast waren er nog aansprekende wedstrijden op de Toekomst bij Ajax en een toernooi in het stadion van PEC Zwolle.

Terugkijkend in dit herinneringsboek halen we onderstaande citaat uit het voorwoord:

“Wellicht dat dit boek nog eens uit de kast wordt gepakt, als in 2024 deze jongens, voor hun debuut in het eerste elftal van asv Dronten, nog eens terugdenken aan het gedenkwaardige seizoen 2013-2014.”

 

We kunnen inmiddels melden dat minimaal 5 spelers uit de huidige JO19-1 al reeds minuten hebben gemaakt in een (oefen)wedstrijd van het eerste elftal van asv Dronten.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Hopelijk blijven veel jongens van de huidige lichting nog lang bij asv Dronten voetballen.

 

 

De (nog steeds) trotse zijlijn.