Asv Dronten 19-1 – IJVV 19-1 3 – 2 ( 3 – 1 )
Het beloftenteam 19-1 van Asv Dronten timmert aan de weg en boekt met een 3-2 overwinning op IJVV 19-1 zijn eerste overwinning in de vierde divisie G.
Voor de winterstop werden de groen witten met 17 punten uit zeven wedstrijden kampioen in de hoofdklasse.
Met een overtuigende doelsaldo van 35 voor en slechts acht tegen werd het Zwolse CSV’28 naar de tweede plek teruggedrongen.
De Drontenaren wonnen vijf keer en speelden twee keer gelijk.

Vandaag dan de eerste krachtmeting in de vierde divisie tegen het sterke IJVV 19-1 uit IJsselmuiden.
De tribune was goedgevuld toen beide teams het veld betraden.
Bij 19-1 ontbrak vaste kracht Luuk Breukelman die bij het eerste mocht aansluiten.

              

Trainer coach Sergio Braams had zijn strijdplan al klaar liggen en begon met deze basisopstelling:
Op doel de jonge talentvolle keeper Bart Meerveld.
In de verdediging Lucas Mostert, Sem Nolte, Abe Scheepsma en Damian Pronk.
Centraal op het middenveld met nummer tien aanvoerder Mael Top geflankeerd door Kylian Smook en Job Robaard.
In de voorhoede valt er altijd wel wat te beleven en is er volop spektakel met Dymairo Braams, Demel Zaki en Wessel Buikema.

De wisselspelers Noud Stoop, Soufian Tabaouni, Floris van Rijn, Marten Ceelen en Veron Zwep zouden na rust nog in actie komen.

            

Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Edwin van Putten die een uitstekende wedstrijd floot.

Beide teams keken eerst even de kat uit de boom en begonnen aftastend aan deze wedstrijd.
Tot de 5e minuut was er nog niets voor beide doelen te zien of plotseling zomaar uit het niets was daar een wereldgoal van uitblinker Demel Zaki. Was dit een bewuste boogbal of een mislukte voorzet?

Ten hoogte van de zijlijn zag Demel de doelman van IJVV iets te ver voor zijn doel staan en met een uiterste precisie deponeerde Demel Zaki deze bal met een fraaie boog diagonaal strak en hoog in de winkelhaak voor de 1-0 voorsprong voor Asv Dronten.

Deze snelle treffer gaf het Drontense team vleugels en een enorme boost.
Met vlotte aanvalsgolven en een snelle balcirculatie trokken de groen witten ten aanval en werd het rood witte doel van IJVV belegert.

In de 12e minuut liet IJVV zich voor het eerst dreigend voorin zien, maar Asv Dronten doelman Bart Meerveld reageerde attent op een hoge bal en plukte deze stijlvol uit de lucht.
Uit de directe tegenstoot liep Wessel Buikema uiterst ongelukkig tegen een onnodige gele kaart aan, maar de toon was nu gezet.

Gaandeweg werd Asv Dronten sterker en trok men het initiatief naar zich toe.
De architect op het middenveld Mael Top zocht constant de juiste openingen door over de flanken Dymairo Braams, Demel Zaki of bliksemafleider Wessel Buikema op avontuur te sturen.
Er gebeurt van alles zodra Dymairo Braams en Demel Zaki het op hun heupen krijgen en de verdedigers van IJVV moesten alle zeilen bijzetten.

Een prachtige vlotlopende aanval over vele schijven had een beter lot verdiend toen Zaki, Braams en Buikema elkaar blindelings wisten te vinden, maar helaas haperde de afwerking en ging deze kans er niet in.

Even later was het in de 20e minuut wel raak toen Demel Zaki met een magistraal oogstrelend steekballetje dwars door het midden de behendige Dymairo Braams wist te bereiken.
Op volle snelheid glipte Dymairo door de rood witte verdediging om vervolgens stijlvol de doelman te omspelen en de 2-0 aan te tekenen.
Deze 2-0 smaakte naar meer en Asv Dronten bleef volop de aanval spelen.

In de 22e minuut had Demel Zaki iets moois in zijn gedachten, maar van grote afstand zeilde diens boogballetje rakelings naast.
Even later een gigantische scrimmage voor het rood witte doel waarbij inzetten van Zaki, Mael Top en Wessel Buikema werden geblokt.
Twee keer werd Wessel Buikema op avontuur gestuurd, maar beide pogingen werden onderschept en op het nippertje verijdelt.

Het publiek ging er eens goed voor zitten en werden op hun wenken bediend door de grote smaakmakers Dymairo Braams en Demel Zaki.
De groen witten kregen een aantal corners te nemen en het was in deze fase wachten op meer doelpunten.

Tot de 28e minuut was er niets aan de hand of plotseling zomaar uit het niets scoorde IJVV met een rare zwabberbal tegen voor de 2-1.
Ondanks deze tegenslag herpakte Asv Dronten zich weer en stond het amper twee minuten later alweer op een comfortabele 3-1 voorsprong.

Een strakke voorzet vanaf de rechterflank werd door Demel Zaki op waarde geschat en heel fraai in de korte hoek tegen de touwen gewerkt voor de 3-1 voorsprong in de 30e minuut.

Iedereen dacht nu aan een grote score en vlak voor rust kregen de groen witten een paar goede kansen.
Met prachtige oogstrelende en onvoorspelbare snelle acties bleven Zaki, Braams en Buikema de aanval zoeken.

Het lukt niet altijd en het vizier staat niet altijd op scherp, maar dit zijn wel spelers die aan klantenbinding doen en het publiek vermaken.
Een inzet van Mael Top werd geblokt en weggewerkt.

De verdediging met Lucas Mostert, Sem Nolte, Abe Scheepsma en Damian Pronk gaf weinig weg en op het middenveld hadden Mael Top, Kylian Smook en Job Robaard hun zaakjes goed voor elkaar.
Met een 3-1 voorsprong gingen we rusten.

De tweede helft begon hoopvol en veelbelovend, maar gaandeweg werd het veldspel slordig, rommelig en onzuiver.
De eerste kansjes waren nog voor Asv Dronten, maar Mael Top, Wessel Buikema en Demel Zaki konden niet profiteren.
Daarna probeerde IJVV aan te zetten en iets te forceren.

         

De gasten waren feller en messcherp uit de kleedkamer gekomen en verschenen een aantal keren dreigend voor het Drontense doel.
In de 58e minuut viel de 3-2 aansluitingstreffer toen een steekbal dwars door het midden door IJVV aanvaller Stan Kattenberg werd meegenomen.
Met een subtiel bekeken schuiver in de verre hoek scoorde deze IJVV aanvaller de 3-2 en brak er nog een spannende fase aan.
De gasten toonden nu veerkracht en roken bloed.

Trainer Sergio Braams bracht nu met Noud Stoop en Marten Ceelen twee frisse spelers in het team die voor Abe Scheepsma en Sem Nolte binnen de lijnen kwamen.
Er volgden wat omzettingen om het tij te keren en Asv Dronten werd weer iets sterker.

Vanuit de omschakeling moest Asv Dronten constant oppassen voor de gevaarlijke en snelle uitbraken van IJVV.
De verdedigers Lucas Mostert, Damian Pronk en invaller Noud Stoop moesten volop aan de bak en alle zeilen bijzetten.
Op het middenveld liep stofzuiger Kylian Smook alle gaatjes dicht.
Gaandeweg nam Asv Dronten het initiatief weer over.

De beste kansen waren voor Asv Dronten, maar de echte scherpte ontbrak in deze fase.
Inzetten en schoten van Mael Top en Demel Zaki leverden niets op en een poging van Lucas Mostert was veel te zacht en een eenvoudige prooi voor IJVV doelman Kian van der Kolk.

Ondertussen liepen bij Asv Dronten een paar spelers warm waaronder de jonge talenten Soufian Tabaouni en Veron Zwep van JO17-1.
Met nog een kwartiertje te gaan kwamen Soufian en Veron voor de moegestreden Job Robaard en Dymairo Braams binnen de lijnen.
Deze beide invallers vielen goed in en hadden een paar mooie snelle acties in huis.

In een spannende en bloedstollende slotfase kwam IJVV nog gevaarlijk opzetten en moest Asv Dronten doelman Bart Meerveld in actie komen.
Twee gevaarlijke steekballen werden ternauwernood door de Drontense verdediging onderschept en onschadelijk gemaakt.

De grote smaakmaker Demel Zaki haalde het einde net niet en moest met kramp in de benen gewisseld worden waarna Floris van Rijn nog zijn opwachting mocht maken.

Uit een strakke voorzet van Floris werd invaller Soufian Tabaouni op maat bediend, maar helaas wist Soufian in twee instanties niet te scoren en stond de paal een treffer in de weg.

In die paar minuten was Soufian lekker op dreef en was hij bij elke Drontense aanval betrokken.
Als Soufian zich zo blijft doorontwikkelen dan gaan we nog mooie dingen zien bij Asv Dronten.

In die slotfase zat het Asv Dronten niet mee en werden mooie snelle acties van Wessel Buikema wegens buitenspel teruggefloten.
De laatste kans was nog voor IJVV, maar Asv Dronten hield stand en gaf deze zwaarbevochten 3-2 overwinning niet meer weg.
De spelers Wessel Buikema, Dymairo Braams en Marten Ceelen kregen in het heetst van de strijd een gele kaart voorgeschoteld.

 

De eerste drie punten zijn nu binnen voor de mannen van Trainer Sergio Braams en Teammanager Roelof Buikema.

Dit team zit nog volop in ontwikkeling, herbergt grote talenten en heeft enorm veel potentie.
Hier zitten toekomstige eerste elftal spelers tussen!
Volgende week is JO19-1 vrij.

 

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 24 februari uit in Harderwijk bij Zwart Wit’63 JO19-1. Aanvang 12:15 uur!
Daarna uit naar WSV Apeldoorn en de eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdagmiddag 9 maart tegen VVZA 19-1 uit Amersfoort.

 

Alle uitslagen 19-1 in de vierde divisie G:
Asv Dronten 19-1 – IJVV 19-1 3-2
ASC Nieuwland – Olde Veste 1-4
WSV Apeldoorn – Zwart Wit’63 3-1
VV Hierden – Voorwaarts Twello 0-6
SV Urk – SVI Zwolle 2-2
VVZA Amersfoort – SV Epe 4-4

 

Opstelling Asv Dronten 19-1:
Bert Meerveld, Lucas Mostert, Sem Nolte ( Noud Stoop ), Damian Pronk, Dymairo Braams ( Soufian Tabaouni ), Demel Zaki ( Floris van Rijn ), Mael Top, Kylian Smook, Abe Scheepsma ( Marten Ceelen ), Job Robaard ( Veron Zwep ), Wessel Buikema.
Afwezig: Luuk Breukelman ( Eerste Elftal )
Trainer: Sergio Braams
Teammanager: Roelof Buikema
Vlagger: Noud Stoop

 

Verslaggever: Klaas Huisman.