asv Dronten kende afgelopen zaterdag een zware avond in Huissen. RKHVV liet asv Dronten het spel maken, counterde er lustig op los en was dodelijk effectief. ‘We hebben nooit aanspraak mogen maken op de overwinning, we moesten onze meerdere erkennen in de tegenstander.’ Aldus trainer Posthuma.

Voorafgaand aan het duel werd duidelijk, dat binnen één week, drie sterkhouders voorlopig uit de roulatie zullen zijn, waarbij het er op lijkt, dat voor Cliff de Brons het seizoen zelfs al voorbij is.

Ook Alex Bindenga en Nick Siebelink, zien we voorlopig niet op het wedstrijdformulier verschijnen. De lies en een pols spelen hen parten. 

asv Dronten startte met de volgende 11 namen:

Verburg, Raven, Telgen, Brouwer, Kroes, Meulens, de Graaf, de Boer, Timmer, Schols en Veldman

Op de bank:

Leichtenberg, L. Breukelman, P. Breukelman, van der Stoel, Schinkel, Bosch en Bos. 

asv Dronten begon dus met heel wat aderlatingen aan het duel met RKHVV, dat net als asv Dronten meedoet met de 5 bovenste ploegen van de competitie. En naast het gemis van spelers, keken de Drontenaren na 30 seconden al tegen een achterstand aan. Jamarro Diks klopte Verburg via de onderkant van de lat. Een ideale uitgangspositie voor de mannen uit Huissen, die nu asv Dronten het spel konden laten maken, en via de counter gevaarlijk konden worden. 

Dit deden ze opnieuw na 30 minuten. En weer was het Diks die de bal achter Verburg kreeg. 

Nog voor rust gooide RKHVV het duel volledig in het slot. Aangever van Swaaij, nam nu zelf het heft in handen en scoorde in minuut 39 de 3-0! Toen na rust Diks zijn 3e van de avond mocht maken, wist asv Dronten dat er niets te halen viel in deze avondwedstrijd. 

 

Posthuma was duidelijk: ‘We hebben geen moment aanspraak mogen maken op de overwinning.’ Soms moet je je meerder erkennen in een hele goede ploeg met verschillende wapens en individuele klasse. 

asv Dronten verliest de top 4 nu even uit het zicht en zal moeten leren van deze wedstrijd en vooral doorgaan. Helaas zal dat dus moeten gebeuren met een ietwat uitgedunde selectie. 

 

Volgende week zaterdag oefenen onze mannen om 12:00 uur thuis tegen Almere City, om op 17 februari de competitie te vervolgen met een inhaalwedstrijd tegen NSC Nijkerk.

AvL