Zij scoren door de weeks

 

In 1987 werd na een bezoek aan vv de Spartaan, waar we met een delegatie van onze club, naar één  v.d. eerste kunstgrasvelden gingen kijken ook het fenomeen klussenclub ontdekt.

  

Terug in Dronten werd al snel duidelijk dat dat ook bij asv Dronten moest lukken. En zo ontstond ook bij asv Dronten een klussenclub die toen met 9 personen begon. Veelal gepensioneerden.

Aanvankelijk werd er aan speelschade herstellen gedaan en klusjes op allerlei gebied aan de accommodatie. Maar ook hielpen ze rond de bouw van de tribune en de kleedkamers die gefaseerd zich transformeerden van hout naar steen. De dinsdagmorgen werd de klusochtend waarbij ook de gezelligheid voorop staat.

Maar nu anno 2024 bestaat de groep klussers dus bijna veertig jaar en zijn er al vele wisselingen geweest binnen de club.. Maar ook de dinsdagmorgen is voor sommigen niet genoeg. Zo kwam ik afgelopen week op een woensdagochtend bij de club en ontdekte twee klussers die een soort monnikenwerk verrichten door reclameborden van vinyl te ontdoen om zo opnieuw bestickerd te kunnen worden. Liefst 60 nieuwe borden komen erbij vertelden ze mij. Waaruit maar weer eens bleek hoe onmisbaar deze vrijwilligers zijn voor asv Dronten waar onze leden normaal in het weekend scoren, scoren deze mannen gedurende de week zodat onze leden lekker de voetbalsport kunnen beoefenen en in schone en up too date kleedkamers en clubhuis terecht kunnen.

 

Doordat er vanwege het bereiken van een respectabele leeftijd de laatste tijd wat mensen zijn afgehaakt is er weer ruimte voor nieuwe klussers waarbij je echt geen timmerman of loodgieter behoeft te zijn. Kom gerust eens op dinsdag morgen langs voor en bakkie en wie weet sluit je je wel aan bij deze onmisbare klussenclub van asv Dronten.

Hans Engelvaart ere-voorzitter