Ook dit seizoen werden er voor het 1e elftal van asv Dronten weer twee spelersklassementen bijgehouden.

Sinds mensenheugenis wordt bij elke thuiswedstrijd een man of the match gekozen die de bloemen van sponsor de Anemoon uit Dronten mag ontvangen. Ook dit jaar gaven de vakkundige juryleden Gerrit de Vogel, Menne Drolenga en bestuursleden Jan Bollemaat en Harm Wierda (om en om) de punten voor de Motm. In totaal werden er 324 punten verdeeld in de 12 thuiswedstrijden. Overall eindwinnaar werd Niek Telgen met een puntenaantal van 63 waarbij hij 4 keer tot Motm werd verkozen. Op de tweede plaatse eindigde Yanick Leichtenberg met 50 punten (3x Motm) en derde werd Yordi Schols met 36 punten (1x Motm).

 

Vanuit de oude supportersvereniging was er een cadeaubon voor de winnaar en een mooi geldbedrag voor de spelerspot, want winnen doe je niet alleen. Het is bijzonder jammer dat de supportersvereniging is opgeheven en dat er op deze manier niets meer zal worden gedaan voor de club en het 1e elftal.  Hopelijk komt er een vervanging om rondom de thuiswedstrijden van het 1e elftal toch wat meer reuring te brengen voor de hele club. De penningmeester zal er blij mee zijn en ook de leden hebben een gezellige middag op de club!

Door de staf van de A selectie en een T.C lid werden bij elke wedstrijd punten gegeven aan elke speler die in die wedstrijd, minimaal 25 minuten speeltijd had. Per wedstrijd zeven puntengevers. Om in aanmerking te komen voor de prijs van speler van het jaar moest deze minimaal 12 wedstrijden (de helft) punten hebben gehaald. 14 spelers voldeden aan deze criteria en behaalden een voldoende variërend van een 6,07 tot en met een 7,13.

Hierbij een aantal statistieken van dit seizoen:

 

Totale teamscore is een gemiddelde van 6,75 per wedstrijd.

 

Hoogste teamgemiddelde per wedstrijd:

 1e SDCP thuis 7,75

2e Duno thuis 7,61

3e Voorwaarts uit 7,32

 

Laagste score

 Duno uit 5,16 gemiddeld.

  

Hoogste score speler tijdens 1 wedstrijd:

 

1e Yordi, Voorwaarts uit 9,14.

2e Yanick, Woezik thuis 9,07.

Dat de puntengevers van the Man of the match er kijk op hebben moge blijken uit het spelersklassement want ook de staf van de A selectie verkoos Niek Telgen tot eindwinnaar. Hierbij viel nog op dat Yordi Schols twee verschillende seizoenshelften speelde. Als middenvelder stond hij op 6,38 en als verdediger haalde hij met een 7,87 wel een heel hoog cijfer.

Vorig winnaar Alex Bindenga overhandigde de spelerstrofee aan een zeer trotse maar dik verdiende winnaar Niek Telgen. Hierbij de top drie van seizoen 23 – 24.

  

1e Niek Telgen, 7,13

2e Yordi Schols, 7,08 gemiddeld.

3e Yanick Leichtenberg, 7,02.

 

Vervolgens werd in informele sfeer afscheid genomen van spelers en stafleden waarbij trainer Patrick Posthuma toch weer een mooi afscheid in elkaar had geknutseld voor deze vertrekkende mensen in de vorm van een film met persoonlijke boodschappen van familieleden van deze speler / staf. Ook Patrick kreeg een mand met persoonlijke kaarten. Hij zal gemist gaan worden. Nu is het tijd voor vakantie en de A selectie hoopt iedereen vanaf 6 augustus weer langs de velden te mogen zien. Een prettige vakantie!

 

Martin