In een wedstrijd die weinig om het lijf had, heeft asv Dronten verzuimd de aansluiting met de top te behouden. VSCO ’61, de koning van de gelijke spelen dit seizoen, snoepte asv Dronten twee punten af en reisde met een 2-2 gelijkspel terug naar Oosterwolde. 

asv Dronten moest in de voorbereiding een bittere pil slikken, omdat de betrouwbare sluitpost van de laatste weken Alex Bindenga, met een blessure moest afhaken. Hij werd vervangen door Jordy Verburg.

Naast Verburg startten: Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, Kroes, van der Vlag, Timmer, Siebelink, Schols, Stenekes en Woertink. 

Jeroen van der Meer keerde sneller dan verwacht weer terug en zat op de bank, samen met: van Velthoven, Telgen, Breukelman, Brouwer en enigszins verrassend Leichtenberg, die de laatste weken in de basis mocht starten.

Jodi de Boer en Rihairo Meulens moesten zich helaas ziek afmelden. 


Leuk detail was, dat de balsponsor van vandaag Stange Houthandel was, en dat zoon Sander Stange zijn opwachting maakte bij VSCO ’61. 


De wedstrijd begon zeer gezapig. VSCO hield de rijen gesloten, asv Dronten probeerde een gaatje te zoeken in de defensie van de mannen uit Oosterwolde. Na 10 minuten leek Jordy Verburg in de fout te gaan, maar hij kon maar net voorkomen, dat een speler van VSCO naar een leeg doel kon opstomen. 


Het duurde tot de 23e minuut voordat Yordi Schols kon voorzetten en Martijn Timmer de bal in de handen van de keeper kopte. De hoop was dat een dood spelmoment net als twee weken geleden de wedstrijd open kon breken, maar de corner van Rèmon Kroes werd door Rik Breemhaar op de lat gekopt. 

Na een half uur liet ook VSCO van zich horen, een schot belandde in het zijnet. VSCO had de zaakjes op orde en het tempo van asv Dronten was te laag om potten te kunnen breken. Toch kwam asv Dronten uit het niets op voorsprong. 

Yordi Schols combineerde met Kevin van der Vlag, kreeg de bal terug en liet de keeper kansloos: 1-0!

Zo leek asv Dronten met een voorsprong de rust in te gaan. Maar een corner gooide roet in het eten.

Een afgeslagen bal werd over keeper Verburg heen gelepeld, die de bal nog op de lat tikte, maar op de doellijn kwam de bal voor de voeten van een aanvaller van VSCO, die zo een niet te missen kans kreeg. Rust 1-1.


Na de thee leken de spelers van VSCO moe. Ze gingen veelvuldig op de grond liggen, wat veel tijd kostte. In de 54e minuut leek asv Dronten zelfs de deksel op de neus te krijgen, maar Verburg zorgde met een prima safe, dat een counter Dronten niet de das om deed. 

Man van de wedstrijd Rik Breemhaar had geen geluk vandaag, na een kopbal op de lat, belandde een kopbal, na een voorzet van van der Vlag op de paal. Waar menigeen de goal al telde, kwam men bedrogen uit. 


Na een uur probeerde trainer Posthuma wat te forceren. Hij bracht Breukelman, Leichtenberg en Telgen, voor Timmer, Stenekes en Woertink. Niet lang hierna leek Yordi Schols in het strafschopgebied niet bij de bal te kunnen, maar hij tikte de bal net weg, en de verdediger van VSCO was hier niet op bedacht. Overtreding en penalty. Kevin van der Vlag schoot deze feilloos binnen. 2-1 en asv Dronten leek gered, maar nog geen 2 minuten later was het alweer gelijk. Een ogenschijnlijk houdbaar schot, werd door de aanvaller van VSCO langs keeper Verburg in de verre hoek geplaatst. asv Dronten kon opnieuw op zoek naar de overwinning. 


10 minuten voor tijd een blije en verdrietige situatie in een heel kort tijdsbestek. Jeroen van der Meer viel sneller dan verwacht weer in, maar Niek Telgen moest het veld verlaten. Hij kreeg opnieuw last van de blessure waar hij al zo lang herstel voor nodig had gehad. Een zeer pijnlijk moment en we wensen Niek Telgen, heel veel succes, kracht en doorzettingsvermogen. We hebben weer een vleugje Telgen bij asv Dronten gezien en hopen die ook snel weer te kunnen aanschouwen!


asv Dronten deed nog verwoede pogingen de winst over de streep te trekken. Leichtenberg liet nog een kunststukje zien en leek daarmee de overwinning binnen te slepen, maar zijn bal daalde, maar net niet snel genoeg. Tot grote kansen kwam het niet meer en zo speelde VSCO ’61 opnieuw gelijk en verspeelde asv Dronten twee dure punten in de strijd om het kampioenschap. 

asv Dronten zal even pas op de plaats moeten maken en puin moeten ruimen, om er volgende week weer te kunnen staan als het op bezoek gaat bij nummer 4 VRC uit Veenendaal. 


AvL