zaterdag 20 november 2021, velen hadden deze datum al omcirkeld in de agenda. asv Dronten en Batavia ’90, beiden titelkandidaten, buren, twee sterke selecties en beide ploegen willen graag voetballen. Alle ingrediënten voor een geweldige wedstrijd. 
Mede ook omdat iedereen de wedstrijd van precies twee jaar geleden op 23 november 2019 nog op het netvlies heeft. Een wedstrijd waarin beide ploegen er vol voor gingen, Batavia ’90 de winst leek te pakken, maar een zeker lijkend doelpunt toch nog werd afgekeurd. 

De wedstrijd eindigde in 1-1 en Batavia voelde zich bestolen.

 

Nu liggen de kaarten iets anders. Batavia ’90 staat ongeslagen bovenaan en kreeg nog maar 3 doelpunten tegen. De Lelystedelingen lijken schier onverslaanbaar en zullen vol vertrouwen richting Dronten komen. 
Enige onzekerheid is er rondom de vele coronabesmettingen bij de club. Twee weken geleden gooide Batavia voor al haar teams de wedstrijden uit en thuis uit het programma. Het is dus even afwachten met welke selectie fitte spelers Batavia in Dronten zal aantreden.

 

asv Dronten moest de laatste weken veel spelers missen ivm ziekte en blessures. De blessuregolf lijkt enigszins te gaan liggen. Alex Bindenga zal nog wel verstek moeten laten gaan, maar er is positief nieuws te melden over Niek Telgen, hij komt er weer aan, en Kelson Raven werd succesvol geopereerd, al heeft hij nog een lange weg te gaan. 

In de competitie zat de klad er een beetje in, maar is asv Dronten met een 4e plek natuurlijk nog lang niet uitgespeeld.

 

Na vorige week heeft de ploeg van trainer Posthuma ook weer een beetje kleur op de wangen, want in een geweldige wedstrijd werd er ondanks een hele smalle selectie met 2-3 gewonnen bij 1e klasser KHC. Een geweldige prestatie, wat ook betekent dat asv Dronten verder bekert.

 

Grote afwezige zaterdag is het publiek. In een wat troosteloze ambiance zal asv Dronten toch moeten proberen vanuit eigen wil en kunnen de Lelystedelingen de eerste nederlaag toe te dienen, wat zou maken, dat ze weer volledig mee gaan doen om de bovenste plekken. 

 

Rond half 5 zaterdag 20 november weten we meer!

 

AvL