Zaterdagmiddag 14:30 uur. De donkere wolken boven het burgemeester Dekker sportpark vertellen het verhaal. Wat een prachtige ambiance had moeten zijn met het publiek uit Lelystad en Dronten in grote getalen langs de lijn, werd een troosteloos decor, waarin de beide teams op het veld het beste er van moesten maken. 
Gelukkig bleek dat laatste geen al te zware opgave. Beide teams wilden er ondanks de stilte, een leuke wedstrijd van maken en voetbalden beiden voor de winst.

in een leeg decor presenteren beide elftallen zich

Alex Bindenga en Niek Telgen konden vandaag helaas nog niet aansluiten en Sean Stenekes en Rihairo Meulens moesten zich beiden ziek afmelden. 

De basis werd vanmiddag gevormd door: Verburg, Breemhaar, Diepstraten, Maljaars, Kroes, van der Meer, van der Vlag, Timmer Siebelink, Schols en Brouwer.

De bank werd warm gehouden door: van Velthoven, Leichtenberg, Woertink, Breukelman en de Boer.

Zoals gezegd waren beide ploegen niet naar het veld gekomen om te verdedigen, maar lieten ze beiden van meet af aan zien voor de winst te willen spelen. Wat maakte dat het spel op en neer ging. 

Al in de 4e minuut de eerste mogelijkheid voor asv Dronten. Kevin van der Vlag werd op rechts mooi vrijgespeeld, maar zijn schot ging ruim naast. Een eerste waarschuwing aan het adres van de trotse koploper uit Lelystad. 

En daar bleef het niet bij, want weer 3 minuten later opnieuw een mogelijkheid. Nu was het Jeroen van der Meer, die het probeerde, maar zijn schot was geen probleem voor de keeper van Batavia ’90.

Jeroen van der Meer haalt uit zonder succes

Batavia ’90 probeerde na 10 minuten de controle over de wedstrijd over te nemen door de bal vlot rond te spelen en hier slaagde Batavia heel goed in, asv Dronten leek het wel even goed te vinden en zo kabbelde de wedstrijd richting het eerste kwartier. 

Meteen hierna een geweldige aanval van Dronten. Een aanval die ergens in de verte iets weg had  van de goal van van Persie op het WK 2014 tegen Spanje. Martijn Timmer gaf de bal hoog diep en Jeroen van der Meer kopte de bal langs de verbouwereerde keeper van Lelystad: 1-0! En wat een gemis, dat er dan niet het gejuich klinkt vanaf de zijkanten! 
De spelers juichten des te harder!

Ondanks de 1-0 leek Batavia ’90 niet echt van slag. De bal bleef veelal in het bezit van Lelystad, maar van echte grote druk was nog geen sprake. Na een half uur werd de sfeer op het veld wat grimmiger en kreeg de wedstrijd wat meer het karakter van een echte derby. Dit resulteerde na een overtreding van Kroes in de eerste gele kaart. 

Ook voetballend liet asv Dronten zich gelden, Jeroen van der Meer stuurde van der Vlag weg, maar die wachtte net te lang met schieten, waardoor de kans voorbij ging. 

Bas Maljaars kopt de bal weg uit de verdediging
Laurens Brouwer en Rémon Kroes komen te laat

5 minuten voor rust een opstootje. Bas Maljaars werd neergesabeld wat tot reactie leidde bij een heel aantal spelers. Nadat de rookwolken opgetrokken waren kreeg een speler van Batavia geel, waar meerdere spelers hiervoor in aanmerking hadden kunnen komen. 

Twee minuten later leek Batavia ’90 op gelijke hoogte te komen, maar op het allerlaatste moment redde Nick Siebelink de Dronter ploeg op geweldige wijze. 

Vervolgens was het Dronten dat de weg naar voren weer vond. Yordi Schols glipte langs de laatste man en werd neergelegd. De speler van Batavia had al geel, maar werd om onbegrijpelijke gespaard door de scheidsrechter. En zo bleef het voor de rust bij een 1-0 voorsprong voor asv Dronten.

Na de rust bleef Kevin van der Vlag geblesseerd achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Jodi de Boer. Een domper voor Dronten. En bij die domper bleef het niet, want al in de 46e minuut een snelle aanval over links en vervolgens een prima afronding: 1-1. 
Batavia leek duidelijk toegesproken in de rust en liet zien op het veld, dat het niet voor niks is dat de ploeg nog altijd ongeslagen is. Batavia denderde door en kreeg opnieuw een grote kans. Een voorzet van links werd voor open doel naast geschoten. asv Dronten kwam heel goed weg. 

Batavia bepaalde het tempo en de Drontenaren werden terug gedrongen, opnieuw een kans voor Batavia, maar Jordy Verburg lette uitstekend op en wist Lelystad van scoren af te houden. 

Rik Breemhaar is de situatie meester

Posthuma en Rijneveld leken de kans op een overwinning nog niet uit het hoofd te hebben gezet en brachten een kwartier voor tijd Yanick Leichtenberg voor Martijn Timmer. Toch was het Batavia dat 5 minuten later een grote kans kreeg. Een aanvaller van Batavia ’90 zag Verburg uit zijn doel komen en lobde de bal over hem heen, gelukkig voor Dronten belandde de bal op de lat. 

Ook asv Dronten liet zich gelden. Jeroen van der Meer kwam door op rechts, gaf de bal voor, maar Leichtenberg en de Boer liepen elkaar in de weg. Kans voorbij. De wedstrijd golfde op en neer. Hierna was het Batavia ’90 dat weer een grote kans kreeg. Een schot van dichtbij werd door Jordy Verburg geweldig gered!

asv Dronten onder druk
een schotpoging van een Batavia speler die zijn doel mist
Rik Breemhaar brengt redding

Hierna was het weer de beurt aan asv Dronten en nu was het dan wel raak! Yordi speelde zichzelf vrij op rechts en legde aan voor een schot: via een speler en de paal ging de bal binnen: 2-1 voor asv Dronten. 

Het werd nu billen knijpen, want Batavia wilde voorkomen tegen de eerste nederlaag aan te lopen. asv Dronten verdedigde met man en macht, wat geel opleverde voor Florijn Diepstraten. 

In de 90e minuut nog een wissel bij Dronten. De ingevallen Jodi de Boer werd vervangen door Dinand Woertink. 

Dit was het laatste wapenfeit, met een hoop wilskracht lukte het asv Dronten, Batavia ’90 van scoren af te houden en won asv Dronten van koploper Batavia! Een geweldige opsteker en zo houdt asv Dronten de aansluiting met de bovenste ploegen!


AvL

Jordi Verburg viert in zijn eentje de overwinning
de goed leidende scheidsrechter wordt bedankt