Super Saturday werd voorafgaand aan de aftrap al ontdaan van 50% van de spanning. Batavia – de Merino’s werd afgelast.
We moesten het doen met onze eigen asv Dronten dat in Lelystad aantrad tegen vv Unicum. Unicum verloor vorige week, asv Dronten pakte ternauwernood een punt. Het was voor asv Dronten erop of eronder vanmiddag, maar al voordat de wedstrijd begon kreeg Dronten opnieuw slechte berichten uit de toch al overvolle ziekenboeg.

Nadat vorige week Jeroen zich had aangesloten bij Martijn, Yordi en Dirk, haakten ook Frank en Fabian geblesseerd af en tot overmaat van ramp moest Bas Maljaars na de warming-up aangeven niet te kunnen spelen. Een rampscenario. Marc Reijneveld moest zich in alle bochten wringen om een fatsoenlijke selectie op de been te krijgen. (trainer Schaap was vanmiddag afwezig ivm vakantie)

asv Dronten startte met: Bindenga, Boonstra, Stenekes, Breemhaar, Akot, Raven, Braam, Breukelman, Bos, de Boer en Siebelink.

Het was van meet af aan Unicum dat duidelijk was en vol voor de winst wilde gaan. Keeper Bindenga moest al in de 2e minuut reddend optreden voordat de inkomende spits van Unicum de score kon openen. asv Dronten was gelijk gewaarschuwd. Unicum zette door en kreeg 2 goede mogelijkheden, waarna een grote kans voor de spits van Unicum volgde. Hij kapte naar binnen, maar schoot over.

Nadat Willem Jelle Bos oud asv Dronten speler Wesley de Klein van achter aantikte en geel kreeg, leek Unicum op voorsprong te komen, maar de goal werd geannuleerd wegens buitenspel. Hierna leek ook Dronten wakker, er volgde een goede voorzet van Lucky Akot, het schot van Willem Jelle daarna kon net geblokt worden. Corner. De bal kwam bij Rik, die met een hakje de binnenkant van de paal raakte, maar de bal vond niet het net.

De rust werd behaald met 0-0 en daar mocht asv Dronten nog het meest tevreden mee zijn. Ondertussen bleef het maar regenen en dat maakte voetballen er niet makkelijker op. Toch was het Unicum die hier het minste last van leek te hebben. Direct na rust een voorzet vanaf rechts en die werd binnengekopt door topschutter Cees Toet. 1-0.

Unicum was niet van plan rustig aan te gaan doen en wilde doordrukken. Eerst een schot voorlangs en hierna leek dan de 2-0 te vallen, maar de scheids en grens lieten doorspelen en waren blijkbaar van mening dat de bal niet over de lijn was geweest, asv Dronten kwam goed weg. Hierna werd het jeugdige asv Dronten nog meer verjongd: Oualid Ziyech kwam voor Nick Sielink en Dylan van der Stoel verving Jodi de Boer. Helaas bracht dit niet het gewenste effect, al weerde de jeugd zich opnieuw meer dan kranig! Het was namelijk opnieuw Cees Toet die mocht binnenkoppen en hij deed dit schitterend met een bal die belandde in de kruising: 0-2.

Alsof het nog niet erg genoeg was, raakte ook Willem Jelle Bos geblesseerd en zodanig, dat hij per brancard van het veld getild moest worden. asv Dronten was door haar wissels heen en moest zo tot overmaat van ramp ook nog verder met 10 man.

Conclusie: asv Dronten haakt voorlopig af voor een positie bij de top-3 en mag zich gelukkig prijzen, dat de winterstop daar is. Een tijd van herstellen. asv Dronten speelde de wedstrijd uiteindelijk uit met 6 spelers van 18 jaar. En die spelers beleefden dus een meer dan leerzame middag. Het mag ook gezegd, dat ze het naar vermogen deden en Unicum lange tijd aardig bij konden benen. Er is absoluut hoop voor de toekomst!

Het is nu even uithuilen, schade opmaken, herstellen en dan hopelijk op 25 januari 2020 klaar en fit voor een inhaalrace!