Gisteren, 21 december 2019, zijn (bijna) de laatste wedstrijden gespeeld voor de najaar reeks van het seizoen 2019 – 2020.

Inmiddels is de KNVB alweer een tijdje druk bezig om de voorjaar reeksen in te delen voor het vervolg van de voorjaarscompetitie. Hieronder staat beschreven hoe de KNVB hiermee omgaat, qua indelingen en de data waarop dit is bepaald en wanneer de nieuwe indelingen bekend zijn.

Planning districten Noord en Oost.
De eerste helft van het seizoen 2019/2020 zit er alweer bijna op. Dit betekent dat de tijd is aangebroken om de wijzigingen voor de voorjaarsreeks door te geven. Net als afgelopen jaren worden de teams vanaf december weer opnieuw ingedeeld voor de voorjaarsreeks (zie ook de regeling promotie en de gradatie 2019/2020).
De basis van de herindeling is gebaseerd op de standen van 9 december 2019, met uitzondering van de Hoofdklasse JO19, JO17, JO15 en JO13. Hiervoor worden de standen tot en met 14 december 2019 gebruikt. Wanneer teams wedstrijden willen spelen die niet meer door de KNVB ingepland kunnen worden, is het uiteraard toegestaan om onderling een datum af te spreken om de wedstrijd alsnog te spelen. Als de thuisspelende vereniging dit via de wedstrijdsecretaris aan de KNVB doorgeeft, wordt de wedstrijd alsnog ingepland. De najaarsreeks wordt op 25 januari 2020 afgesloten. De uitslagen worden niet meer meegenomen voor het herindelen van de teams.
Bij het indelen van de voorjaarsreeks gaan wij er in eerste instantie vanuit dat de teams die uitkomen in de najaarsreeks ook weer meedoen aan de voorjaarsreeks. Teams die zich gedurende de najaarsreeks hebben teruggetrokken, worden vanzelfsprekend niet meer ingedeeld. Voor meer informatie over de klasse indeling van de diverse teams > zie https://www.knvb.nl/nieuws/districtsnieuws/district-oost/58677/klassenindelingen-jeugd-voorjaar-2020

Belangrijke data voor het tijdspad met betrekking tot de voorjaarsreeks:

Tot 2 december 2019
(Verzoeken die na deze datum worden ingediend worden NIET meer in behandeling genomen)

Verenigingen kunnen via de wedstrijdsecretaris specifieke wensen, nieuwe teams, terugtrekkingen of overige wijzigingen per mail doorgeven aan de KNVB
Noot: wensen voor hoger of lager spelen hoeven niet gemeld te worden aangezien de (eind)standen al bepalend zijn.

Vanaf 9 december 2019
Starten de competitieleiders met het herindelen van de teams op basis van de eindstanden in het najaar en de bepalingen welke zijn beschreven in de promotie- en degradatieregeling 2019/2020.

21 december 2019 (Noord & Oost)
Publicatie van de indeling voorjaarsreeks op klassenniveau
(Dus geen poule-indelingen). Tot 3 januari hebben de wedstrijdsecretarissen de mogelijkheid te reageren op de klassenindeling. (Verzoeken na 3 januari worden NIET meer in behandeling genomen)

17 januari 2020 (Noord & Oost)
Publicatie van de poule-indelingen van de voorjaarsreeksen.

18 januari 2020 (Noord & Oost)
Vrijgeven en publicatie nummering en wedstrijdprogramma’s.
Verzoeken voor herindeling worden NIET meer in behandeling genomen

1 februari 2020 (Noord & Oost)
Start alle (nieuwe) voorjaarsreeksen.
Na de tweede en de derde competitieronde zal de competitieleider proactief uitslagen monitoren en daar waar nodig en mogelijk herindelen.

Gert Jan Harpe
Wedstrijdsecretaris
asv Dronten.