siervuurwerk aan het begin van de wedstrijd

asv Dronten nam het zaterdagmiddag op tegen koploper Veensche Boys. Uit in Nijkerkerveen kreeg asv Dronten ondanks prima spel de deksel op de neus, nu wilde de ploeg uit Dronten dat absoluut voorkomen en vanaf minuut 1 proberen de druk op de Veensche defensie te leggen. 

 

asv Dronten startte met de volgende 11 namen:

Bindenga, Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, Kroes, van der Vlag, Timmer, Siebelink, Schols, Telgen en Leichtenberg.

De bank werd warm gehouden door:
Meulens, de Boer, Verburg, Breukelman, Brouwer, Stenekes en Woertink. 

Dat asv Dronten gelijk haar plannen duidelijk wilde maken bleek. Vanaf minuut 1 werd er druk gegeven op de Veensche verdediging en het was Bas Maljaars, die het eerste schot loste, maar deze ging 2 meter over het doel van oud prof Jordy Deckers. 

Ook Veensche Boys probeerde er kort op te zitten, zij wilden uiteraard hun nr 1 positie verdedigen, maar slaagden er niet in een echte vuist te maken. 

De eerste echte grote kans was er voor Yanick Leichtenberg. Met hem in de spits heeft asv Dronten body, power en veel beweging in de ploeg, wat verdedigingen af en toe tot wanhoop drijft. Alleen op de keeper afgaand, miste zijn schot helaas kracht. 
Even later een schijnbaar verloren bal, waar Leichtenberg toch in geloofde en door zijn inzet belandde de bal bij van der Vlag, die een 100% kans kreeg, maar ook zijn schot was te zacht om Deckers echt in gevaar te brengen. 
Diezelfde van der Vlag kreeg nog een enorme kans, maar ook deze wist hij helaas niet te verzilveren. 

doelman Alex Bindenga klemvast deze middag

Vervolgens leek Yordi Schols, opnieuw één van de beste mensen aan Dronter zijde deze middag, de kans op de 1-0 te krijgen. Hij mocht aanleggen op een mooie plek, maar het leek alsof er pap in de benen van de Drontenaren zat, want ook zijn schot miste kracht en was een makkelijke prooi voor de keeper van Veensche Boys. 

asv Dronten was de betere ploeg, het wachten was op de 1-0. Aanvoerder Rik Breemhaar bracht verlossing. Eerst probeerde hij een voorzet binnen te koppen, maar een verdediger was hem voor: corner.

Bij de hoekschop werd hij, om onbegrijpelijke redenen, helemaal vrij gelaten bij de 2e paal en kon hij ongehinderd de 1-0 binnenkoppen!

Rik Breemhaar kopt asv Dronten naar de 1-0

asv Dronten probeerde door te drukken. Martijn Timmer leverde na een goede solo op links de bal af bij Yordi Schols en deze vond van der Vlag, maar hij kreeg de bal er deze middag niet in. Rust 1-0!

De tweede helft begon zonder wijzigingen.

asv Dronten was met één doel de kleedkamer uitgekomen en dat was de overwinning verder uitbreiden. Veensche Boys probeerde met lange ballen onder de druk uit te komen. 

10 minuten na rust kwam Laurens Brouwer in het veld voor Niek Telgen, en dit bleek een ‘gouden’ wissel, want nadat Rèmon Kroes geel had ontvangen na een overtreding, was het Brouwer die bij een corner de bal van de doellijn haalde en asv Dronten redde!

Ondanks dat Dronten de bovenliggende partij was, bleef het opletten geblazen!

Laurens Brouwer staat op de juiste plaats

Een kwartier voor tijd een gevoelige aderlating voor Dronten. Sterkhouder Martijn Timmer, die een zeer goede wedstrijd speelde en aanvallend en verdedigend zijn mannetje meer dan stond, moest het veld geblesseerd verlaten. Rihairo Meulens kwam hem vervangen. En ook Dinand Woertink kwam binnen de lijnen, hij verving de uitstekend spelende Yanick Leichtenberg.

Martijn Timmer in aanvallend opzicht

Het was even zoeken voor Dronten en dat gaf Veensche Boys de kans via een vrije trap op de rand van het strafschopgebied gevaarlijk te worden, maar de bal ging, gelukkig voor Dronten, net naast. 

5 minuten voor tijd was het dan eindelijk Dronten, dat de wedstrijd op slot gooide. Een hele mooie aanval die afgerond werd door Schols en van der Vlag. Laatstgenoemde krulde de bal voor alle verdedigers langs, waardoor het voor Schols een koud kunstje was, de bal binnen te schieten: 2-0! De koppositie leek een feit!

Inmiddels was de scheidsrechter zover, dat hij de veelvuldig ten onrechte vlaggende grensrechter van de Boys, negeerde en het was Woertink, die de 3-0 leek binnen te tikken bij de 2e paal, maar hij schoot naast.

de 2-0 is een feit, Yordi Schols (14) is de maker
Een juichende Schols na zijn doelpunten

Diezelfde Woertink krulde nog een bal fanastisch richting bovenhoek, maar keeper Deckers liet zien, niet voor niks op betaald voetbal niveau gekeept te hebben. 

Het slotakkoord was voor man van de wedstrijd Yordi Schols. Eerst schoot hij op aangeven van Meulens, tegen de billen van de tegenstander op, maar in blessuretijd was het dan toch raak. Schols omspeelde een verdediger, leek wat ver van de goal uit te komen, maar schoot de bal vervolgens genadeloos tegen de touwen.

Het feest compleet, het dak eraf bij asv Dronten.


Een 3-0 overwinning en de koppositie in de 2e klasse G. Een geweldige prestatie van Posthuma en zijn mannen.


Volgende week zal het moeten laten zien die koppositie waard te zijn, als de derby tegen nummer laatste SVL ’67 op het programma staat!


AvL

man-of-the-match Florijn Diepstraten