probeerde Unicum een rookgordijn te leggen?

Op een zonovergoten sportpark de Schouw in Lelystad speelden vanmiddag vv Unicum en onze Dronter trots asv Dronten tegen elkaar. Een kraker van jewelste en dan ook nog eens een derby.

Beide ploegen doen er alles aan om Veensche Boys in het zicht te houden en de laatste weken wordt de kloof met de koploper kleiner en kleiner. Maar ook wordt er uiteraard naar elkaar gekeken, want beide ploegen ontlopen elkaar heel weinig. 

 

asv Dronten startte met de volgende 11 namen: 

Bindenga, Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, Kroes, van der Vlag, de Boer, Timmer, Siebelink, Telgen en Brouwer.
Op de bank:

Verburg, Tolhuijsen, Meulens, Breukelman, Stenekes en enigszins verrassend Woertink, die de laatste weken zich nadrukkelijk liet zien. 

Kevin van der Vlag volgt zijn tegenstander als een schaduw
Nick Siebelink in duel

vv Unicum leek de ploeg die gelijk een statement wilde maken en direct druk naar voren gaf, onder toezicht van veel supporters, die deze mooie middag hadden uitgekozen om de wedstrijd te komen bekijken. Onmiddellijk twee corners die er gevaarlijk uit zagen, maar voor Dronten gelukkig geen werkelijk gevaar opleverden. 
Na een kwartier dan een serieuze mogelijkheid voor Dronten, als een duveltje uit een doosje dook Jodi de Boer alleen op voor de keeper van Unicum, maar die stond zijn mannetje en verwerkte het schot tot corner. En nog geen 2 minuten later weer een waarschuwing van Dronter zijde. Bas Maljaars legde klaar voor een schot vanaf 20 meter van de goal, maar de bal scheerde net over de lat. 

met man en macht verdedigen

5 minuten later, in de 20e minuut, was het Rèmon Kroes die de diepte zocht, hij werd uitstekend aangespeeld en zijn balbehandeling daarna was van een nog grotere schoonheid, even leek het mis te gaan, maar hij passeerde de keeper in 2e instantie en kon binnenschieten in een leeg goal. 0-1!

 

vv Unicum liet het er niet bij zitten en gaf weer druk op Dronter verdediging, waarbij Laurens Brouwer uitstekend werk verrichtte door zich voor een schot te gooien, kans Unicum verkeken. 

Remon Kroes (vallend) scoort de 0-1

2 minuten later al weer gevaar aan de andere kant: Jodi de Boer vond van der Vlag, die uithaalde, waarbij de keeper de allergrootste moeite had het schot onder controle te krijgen en de bal verwerkte tot corner, de corner leverde een scrimmage, maar geen goal op. 

 

De ploegen kwamen even op adem, maar dat duurde niet langer dan 5 minuten. Een vrije trap van Unicum was zeer dreigend: bij de 2e paal werd de goal hard ingekopt, Bindenga antwoordde met een katachtige reflex en de rebound was niet aan de aanvaller van Unicum besteed, de bal vloog huizenhoog over. 
Maar Unicum bleef aandringen, gelijk hieropvolgende veroverde Unicum de bal van asv Dronten en geweldig schot uit de draai verdween maar net naast de goal van Dronten. 

Geweldige reflex van doelman Alex Bindenga

Dat er veel op het spel stond vanmiddag was goed te merken. In de beleving qua voetbal en kansen, maar ook door een af en toe grimmige sfeer, die je bij een derby ook wel verwacht. Een opstootje voor de dug-outs leek even uit de hand te lopen, maar kon gelukkig worden gesust, de scheids vond het nodig om Niek Telgen aan te wijzen als ‘schuldige,’  hij kreeg geel. 

 

Van Dronter zijde net voor de rust nog een enorme mogelijkheid: Rèmon Kroes mocht aanleggen, net buiten de 16, maar schoot via de rug van een verdediger de bal over de goal.  rust: 0-1! asv Dronten hield de ruimtes klein en probeerde er via counters uit te komen. Unicum was vooral gevaarlijk door corners en vrije trappen

Niek Telgen volop geconcentreerd wat Willem Jelle Bos gaat doen

Na rust kwam Dinand Woertink in het veld voor Niek Telgen, die aan het opbouwen is en met geel op scherp stond. 

Na een relatief rustig begin twee kansen voor Dronten. Rik Breemhaar gaf de bal voor op de Boer, die de bal tegen de benen van de keeper schoot. In de rebound schoot van der Vlag net naast.

 

Na een kwartier in de tweede helft een opsteker voor asv Dronten en een domper voor Unicum. Jodi de Boer die door de verdediging heen richting leek te gaan, wordt onderuit gehaald, 2e geel en rood voor de verdediger van Unicum.

Ondanks dat was de volgende kans voor Unicum, de altijd bedrijvige Willem Jelle Bos schoot net naast. asv Dronten komt met de schrik vrij. 

Bas Maljaars in fel duel

Op de kans van Bos volgde 2 goede kansen voor asv Dronten om de score te verdubbelen. Brouwer en Kroes stuitten alleen allebei op de uitstekende keepende doelman van vv Unicum.

Nadat Bas Maljaars was bestraft met geel voor vasthouden kwam Rihairo Meulens voor de moegestreden Jodi de Boer. Meulens had er zin in en bediende met een goede pass Kevin van der Vlag, maar ook hij vond de keeper op zijn weg. 

 

En ook Meulens zelf kreeg een kans, maar hij schoot tegen de benen van de keeper op. asv Dronten was van zins de genadeklap uit te delen. Trainer Posthuma wisselde vlak voor tijd Jodi de Boer voor Pim Breukelman, wat tijdwinst en wat verse kracht. 

Rik Breemhaar wijkt geen centimeter van zijn directe tegenstander

vv Unicum probeerde nog wat te forceren, maar het was Dronten dat daadwerkelijk de genadeklap uitdeelde. Uit een counter bekroonde Dinand Woertink een geweldige week, want na de 2-1 tegen Lunteren, maakte hij nu ook de bevrijdende 0-2!

Dinand Woertink(20) ziet zijn schot uiteindelijk in het net belanden

 

 

En zo behaalde asv Dronten een prachtige en zeer belangrijke overwinning op mede titelkandidaat vv Unicum en mag het met vertrouwen kijken naar het vervolg van de strijd om het kampioenschap!

 

AvL

de felicitaties van teammanager Roelof Bakker aan trainer Patrick Posthuma

Verslag van Omroep Flevoland is hier te zien