20200423_wim
Wim Hagenbeek
20200423_mark
Mark Leeflang

Het bestuur van as Dronten is verheugd te kunnen mededelen dat Mark Leeflang (bovenbouw) en Wim Hagenbeek (onderbouw) zijn aangesteld als hoofd van onze jeugdopleiding (HJO).

Mark (foto rechts) heeft in de afgelopen jaren de nodige kennis en ervaring opgedaan in de rol van Hoofd jeugdopleiding (en als trainer) bij onder andere Flevo Boys, WHC, SVI en Berkum. Als speler (spits) was hij actief voor Be Quick (Zutphen), WVF en WHC. 

“Ik ben woonachtig in Zwolle, getrouwd en vader van 3 voetballende pubers  (Max – Sem en Bo). In het dagelijkse leven ben ik werkzaam voor de Gemeente Utrecht als Accountmanager.  In deze functie ben ik ‘verbinder’ tussen  werkgevers (arbeidsmarktregio Utrecht) en kwetsbare  jongeren, die op zoek zijn naar een baan. Over zijn werk: Ik heb een prachtige en uitdagende baan in en rondom Utrecht. Ik bezoek veel werkgevers en werk met gemotiveerde jongeren, die vanuit het Speciaal Onderwijs doorstromen naar werk.  Mark kijkt uit naar start bij asv Dronten: ‘Nadat ik werd benaderd, heb ik plezierige en constructieve gesprekken gevoerd  met TC en Bestuur . Ik hoefde eigenlijk niet lang na te denken. Asv Dronten is een mooie club met veel potentie. Er ligt een mooie uitdaging om, samen met de trainers en coördinatoren, ervoor te zorgen dat onze jeugd zich maximaal kan ontwikkelen op technisch, tactisch en mentaal vlak’. Doorstroming van onze jeugd naar de 1e en  2e selectie is voor mij een belangrijk aandachtspunt. “De jeugd in de bovenbouw krijgt tegenwoordig veel prikkels. Dat maakt opleiden complexer. Mijn doel is om spelers die de stap naar 1e en 2e selectie kunnen maken een helder perspectief te bieden, door eerlijk en duidelijk te zijn. Maar ik verwacht ook dat deze talenten in zichzelf  investeren om uiteindelijk de stap te kunnen maken. Dit zijn mooie uitdagingen in mijn rol als Hoofd jeugdopleiding. Mijn ervaring als speler op het hoogste amateurniveau en mijn ervaringen als hoofdopleidingen/trainer helpen me hierbij’.

Wim (foto links) is voor de meeste leden een bekend gezicht en was afgelopen jaar al nauw betrokken bij onze jeugd als lid van de TC.

“Mijn naam is Wim Hagenbeek. Geboren en opgegroeid in Nunspeet.  In 1993 ben ik getrouwd met Anja en zijn we in Swifterbant gaan wonen. Daar is onze zoon Gerwin geboren. Sinds vorig jaar wonen we in Dronten. In het dagelijks leven ben ik accountmanager new business.

Op mijn 8ste jaar ben ik begonnen met voetballen tot mijn 28e, waarna ik moest stoppen vanwege blessures. Hierna heb ik 2 jaar als scheidrechter op de velden rondgelopen. Om bij het voetbal betrokken te blijven ben ik begonnen als jeugdtrainer en heb ik diverse KNVB opleidingen behaald, waaronder TC II. Tevens heb ik de cursussen techniektraining en conditie herstel gevolgd. Ik heb bij meerdere leuke clubs mogen trainen, waaronder WHC en VV Nunspeet. Ik ben drie jaar Hoofd Jeugdopleiding bij WHC geweest. Door John Halsema ben ik benaderd om naar asv Dronten te komen voor de wedstrijdanalyses van het 1e team. Dat seizoen heeft Wilko Braam mij gevraagd om in de TC Jeugd te komen. Dit doe ik nu 2 seizoenen met veel plezier. Mijn persoonlijk missie is om mijn communicatief en empathisch vermogen  in te zetten en zo een band op te bouwen met alle betrokkenen binnen asv Dronten. Ik wil hen een luisterend oor bieden en de jeugdtrainers een stap verder helpen in hun ontwikkeling. Dit doe ik door ze te coachen, inzicht te geven in zichzelf en mijn kennis over te dragen. Uiteindelijk met als doel om een steentje bij te dragen aan het voetbalplezier van de kinderen.”

Vanaf het seizoen 2020/2021 wordt onze jeugdopleiding anders gestructureerd. Dit betekent onder andere dat er voor zowel de bovenbouw als de onderbouw een aparte HJO is benoemd. Op deze manier willen we nog meer focus en aandacht geven aan de verschillende leeftijdsgroepen. Met als doel ontwikkeling en spelplezier van onze jeugd. Met Mark en Wim hebben we twee ervaren, betrokken en enthousiaste HJO’s aangesteld. Samen met hun en alle andere betrokken vrijwilligers hopen we verder te bouwen aan de kwaliteit van onze jeugdafdeling.

Wij kijken uit naar de samenwerking!

 

Bestuur asv Dronten