Zonder van der Vlag, Raven en Telgen begon asv Dronten zaterdag aan de seizoensouverture tegen medetitelkandidaat vv Unicum. Dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie zijn voor het heden of de toekomst, bleek gisteren.

 

asv Dronten startte met: Bindenga, Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, Kroes, van der Meer, de Boer, Timmer, Siebelink, Schols en Stenekes.

Meulens bleef verrassend op de bank, samen met Verburg, Breukelman, Brouwer, Leichtenberg en Woertink.

Yordi Schols en
scheidsrechter O'Niel in de hoofdrol

In de beginfase had Unicum enigszins de overhand en leek het er vooral op, dat het achterin de boel goed voor elkaar had. Met fysiek spel wisten de Lelystedelingen de Dronter aanvallers enige angst in te boezemen en speelde het spel zich vooral af op het middenveld. 
Na 6 minuten begon Schols met wat uiteindelijk zijn wedstrijd en middag werd. Net over de middellijn zag hij de keeper te ver voor zijn doel staan en hij stuurde de bal over de keeper net onder de lat, het was dat de keeper nog net de vingertoppen tegen de bal kreeg, anders had Schols op fenominale wijze de 1-0 laten aantekenen. 

Beide ploegen staken heel veel energie in de wedstrijd en het waren met name de mannen uit Lelystad, die de grenzen van het toelaatbare opzochten. Helaas stond scheidsrechter O’Niel regelmatig op te grote afstand en was hij niet bij machte om alles in de gaten te houden, waardoor de benen van de Drontenaren het een aantal keren flink moesten bezuren. Dit leidde in de 19e minuut al tot een gedwongen wissel, omdat van der Meer na een aanslag niet verder kon en zijn plek af moest staan aan Yanick Leichtenberg. 
Of het door deze wissel kwam, laten we in het midden, al kunnen we zeggen dat Leichtenberg nog meer energie in de wedstrijd legde. Het was 2 minuten na de wissel dat Yordi Schols zich vrijspeelde en van zo’n 20 meter de bal prachtig in de hoek krulde: 1-0, het volgepakte burgemeester Dekker sportpark ontplofte in en buiten het veld!

5 minuten later volgde de 2-0. Martijn Timmer, wist zich los te maken van de verdediger, die half hangend probeerde Timmer af te stoppen, maar hij wist te ontkomen en legde de bal keurig in de hoek. Tot ieders verbazing floot de scheidsrechter voor een vermeende overtreding van Timmer zelf. 

In de 30e minuut leek ook Bas Maljaars af te moeten haken. Na een geniepige en harde overtreding van vv Unicum bleef hij achter op de grond. Maljaars probeerde het nog even na een blessurebehandeling, maar liet zich 5 minuten later toch vervangen door Pim Breukelman. 
En ook deze wissel zorgde blijkbaar weer voor extra spirit, met name bij man van de wedstrijd Yordi Schols, want nog geen minuut na de binnenkomst van Pim Breukelman, begon hij aan een solo aan de rechterkant van het veld, omspeelde een aantal man, draaide daarna nog een verdediger dol op de achterlijn en gaf de bal aan de meegekomen Rik Breemhaar, die voor open goal kon binnenleggen: 2-0!

Rik Breemhaar en
Rémon Kroes sterk spelend deze middag

Unicum dat nauwelijks bij de goal van Bindenga opdook probeerde het nog met een schotje, die naast ging en hierna ging het door waar het al de hele eerste helft mee bezig was: op het randje proberen de spelers van asv Dronten uit hun spel te halen. Nadat Florijn Diepstraten voor een overtreding geel zag, mocht Unicum opnieuw een harde overtreding maken, dit keer op Yanick Leichtenberg, en opnieuw vond de scheidsrechter het geen geel waard. 

Leichtenberg kon met een verbeten gezicht de wedstrijd vervolgen en zo haalde de Drontenaren de rust met een 2-0 voorsprong. 

 

 

Ook in de tweede helft lukte het niet het tempo in de wedstrijd te houden, omdat er veel blessurebehandelingen nodig waren. asv Dronten wachtte geduldig af en ging niet mee in het harde spel van vv Unicum, waar de frustraties toenamen. Zeker ook omdat de komst van Cees Toet niet bracht wat de Lelystedelingen hadden gehoopt. Rik Breemhaar vond het heerlijk om de duels met hem aan te gaan, en kwam keer op keer als winnaar uit de strijd!

Florijn Diepstraten met op de achtergrond Rik Breemhaar degelijk duo

Nadat Yordi Schols eerst de vuisten van de keeper had getest, was het in de 70e minuut Martijn Timmer die op links heel goed door kwam. Timmer, geen speler die heel erg opvalt, maar met zijn inzet en spelinzicht eigenlijk altijd een voldoende scoort, haalde de achterlijn en legde de bal perfect terug op de 16: Jodi de Boer maakte dankbaar gebruik van dit buitenkansje en liet de 3-0 aantekenen. Wedstrijd gespeeld. 

 

Hierna was het opnieuw Yordi Schols die zichzelf prima vrijspeelde en Yanick Leichtenberg in staat stelde zijn harde werken te belonen met een prima goal: 4-0!

Jodi de Boer, net zichtbaar, scoort de 3-0
blijdschap en verdriet na de 4-0 van Yanick Leichtenberg

En Yanick Leichtenberg was ook betrokken bij de uiteindelijke kers op de taart deze middag. Een hoge bal werd doorgekopt door Leichtenberg, die de bal bezorgde bij Pim Breukelman. Hij had goed gekeken naar Yordi Schols, alleen wist hij wel het net te raken. Breukelman schoot de bal weergaloos over de ontredderde keeper van vv Unicum en zorgde zo voor de 5-0 voor asv Dronten.

Pim Breukelman viert zijn feestje...

Een ongekende weelde op deze eerste speeldag! De spelers van vv Unicum zullen zich achteraf hebben afgevraagd wat er deze middag allemaal was gebeurd.  Unicum speelde niet eens zo slecht, maar asv Dronten was aan de ene kant dodelijk effectief en daarnaast waren er enkele spelers, die deze middag niet af te stoppen waren. 

En zo deelt asv Dronten een geweldige tik uit aan medeconcurrent vv Unicum en kan het met vertrouwen uitzien naar volgende week als het op bezoek gaat bij FC Horst.

 

AvL 

Yanick Leichtenberg in volle sprint...
Nick Siebelink moeilijke middag...
doelman Alex Bindenga, makkelijke middag