Na een pittige en toch ook teleurstellende week, maakte asv Dronten zaterdag de reis naar nummer 3 DTS uit Ede. Een ploeg die met 5 overwinningen tot aan zaterdag, uitstekend meedoet in de 1e klasse G, een zware klus dus. 

 

asv Dronten startte in de stromende regen met de volgende 11 namen:

Bindenga, Raven, Telgen, Brouwer, Kroes, Leichtenberg, de Graaf, Siebelink, Schols, Veldman, de Brons

 

Op de bank:

de Boer, Timmer, Breukelman, van der Stoel, Bosch, van Velthoven en Bos. 

Beide ploegen startten de wedstrijd in het oefenen van geduld. Rustig afwachtend en kijkend werd gezocht naar openingen, waarbij asv Dronten probeerde met een 4-2-3-1 toch wat meer druk op DTS te zetten. Duidelijk was, dat DTS het plan had opgevat, Dronten te laten komen en er via razendsnelle counters uit te komen en asv Dronten pijn te doen. 

Mooi om te zien, dat Posthuma en zijn mannen in staat zijn, waar nodig, ook snel te kunnen schakelen. Na een minuut of 25 werd er overgeschakeld op een 5-3-2 opstelling, waarbij er achterin wat meer zekerheid werd ingebouwd en er geprobeerd werd gevaar te stichten via de zijkanten. 

Door de omzetting veranderde de wedstrijd in een soort van schaakspel. ‘de omzetting was noodzakelijk, wat maakte dat er in het vervolg van de 1e helft weinig te genieten viel voor het publiek,’ aldus trainer Posthuma. Los van wat schietkansen van Schols en Veldman en enkele counters, zonder echt groot gevaar voor DTS, eindigde de eerste helft zoals die begon: 0-0. 

In de rust kon Posthuma zijn team nog wat aanscherpen en de puntjes op de i zetten, wat betreft het vernieuwde strijdplan. ‘druk zetten met 3 aanvallers, 3 man achterop, en proberen via de zijkanten gevaarlijk te worden. ‘

Het plan pakte uiteindelijk uitstekend uit, want nadat DTS eerst een mogelijkheid kreeg, was het na 10 minuten Mark Veldman, die een hoofdrol vertolkte. Hij kreeg een bal panklaar op het hoofd, en waar de keeper de bal leek te kunnen pakken, verdween deze tergend langzaam in de goal: 0-1!

Waar asv Dronten de ‘schwung’ leek te krijgen, begon het gemor bij spelers en publiek van DTS ’35. asv Dronten hield knap druk op de laatste linie van DTS en zo kwam het strijdplan van Posthuma en zijn staf prima uit de verf. 

Met nog een minuut of 20 te gaan twee verse krachten binnen de lijnen. Maikel Bosch en Martijn Timmer kwamen, Leichtenberg en Raven gingen. Ook dit zorgde voor nieuw elan. En eigenlijk kwam DTS nauwelijks meer in de buurt van keeper Bindenga, die na eveneens een teleurstellende week, weer liet zien de betrouwbare sluitpost te zijn, die hij altijd is!

In de 75e minuut zorgde ook Veldman voor een lach op zijn en Dronter gezichten. Ook hij had een zure dinsdag, waarbij hij de penalty veroorzaakte tegen DETO. Maar hij maakte dat vandaag ruimschoots goed, door een hoofdrol op te eisen. Na eerst zijn goal, wist hij nu met een assist invaller Bosch te vinden, die prachtig afrondde. asv Dronten op rozen! 0-2!

Heel even leek Jeremy de Graaf de wedstrijd volledig in het slot te gooien, alleen op de doelman kreeg hij een uitstekende kans op de 0-3, maar de keeper van DTS pakte de bal knap, waarna asv Dronten op weg kon om het zoet der overwinning weer te gaan proeven. 

DTS kwam er nog twee keer gevaarlijk uit, maar in beide gevallen zag Alex Bindenga de schoten op de paal belandden. 

 

En zo sloot asv Dronten een zware week af, met een geweldige overwinning in Ede en kruipt het langzaam weer richting de top 3. 

‘Snel geleerd, snel gepresteerd, dat verdiend een groot compliment voor deze groep!’ aldus Posthuma. 

Op naar de laatste wedstrijd voor de winterstop. Aanstaande zaterdag thuis tegen Voorwaarts. 

AvL