De huidige trainer met zijn nieuwe assistent Stephan Lesmeister

De 54-jarige Stephan Lesmeister wordt de opvolger van assistent-trainer Marc Rijneveld bij de A selectie van asv Dronten. Tijdens de gesprekken met de selectiecommissie bleek Lesmeister de juiste kandidaat om de staf rondom trainer Patrick Posthuma verder te complementeren. 

Lesmeister heeft als speler een lange carrière, met meer dan 450 wedstrijden, in het 1e elftal van de Hilversumse fusieclub BZC’13. Hij begon zijn trainersloopbaan bij de B jeugd (JO-16), daarna het 2e elftal van Altius om vervolgens na 5 seizoenen over te stappen naar sv Loosdrecht waar hij 4 seizoenen het 2e elftal trainde uitkomend in de reserve 1e klasse. In 2020 stond het bestuur van de fusieclub BZC’13 op de stoep bij Lesmeister met de vraag of hij trainer van het 1e elftal, uitkomend in de zaterdag 4e klasse F West, wilde worden. Tegen een oude liefde zeg je geen nee. Zodoende werd hij met enige trots hoofdtrainer van het 1e elftal waarvoor hij nu nog steeds werkzaam is. 

Uit de gesprekken bleek Lesmeister een verbinder te zijn die oog heeft voor wat er binnen een club speelt en ook daarop in te kunnen spelen. Het stapje terug van eindverantwoordelijke trainer naar assistent is geen probleem en geeft juist een extra uitdaging om met het hele team het onderste uit de kan te halen. Lesmeister is sinds 5 maanden woonachtig in Dronten en hoopt asv Dronten beter te leren kennen maar vooral samen met Patrick beter te maken.  

Het bestuur en de T.C van asv Dronten wensen Stephan veel succes toe in het huidige seizoen en hopen in het nieuwe seizoen op een mooi en lange samenwerking bij asv Dronten.

 

Namens de T.C.

Martin Steffens.