Na de toch wel teleurstellende 0-0 vorige week tegen VRC, toog asv Dronten zaterdag naar het Gelderse Oosterwolde om te spelen tegen het altijd, met name fysiek, strijdende VSCO ’61. Na drie nederlagen waren de mannen van VSCO gebrand de punten thuis te houden. 

asv Dronten deed dat zaterdag met de volgende 11 namen:

Bindenga, Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, Kroes, van de Vlag, Timmer, Siebelink, Schols, Telgen en Leichtenberg.

Op de bank: Tolhuijsen, Meulens, de Boer, Verburg, Breukelman, Brouwer, Stenekes en Woertink.


Leichtenberg en Schols keerden dus weer terug in de basis, net als de vorige week zieke Telgen en Timmer. 

Stenekes nam plaats op de bank, maar speelde al mee in de gewonnen wedstrijd van het 2e. 


Waar een strijdend VSCO werd verwacht, was het asv Dronten dat van meet af aan de aanval zocht. Al vrij snel twee grote kopkansen voor Martijn Timmer, hij werd node gemist vorige week, en Rik Breemhaar, maar het vizier stond aan het begin van de wedstrijd nog niet op scherp. 
Ook Leichtenberg gaf zijn visitekaartje af en kopte van dichtbij op goal, maar een katachtige reflex van de doelman voorkwam een voorsprong voor Dronten. 


Dat Yordi Schols teruggekeerd is, werd deze middag zeer duidelijk, zijn solo’s waren weer als vanouds, maar het doel vond hij nog niet in het begin. Na een solo van hem, redde de goalie uitstekend. 
Na een kwartier kwam asv Dronten wel  dikverdiend op voorsprong, een afvallende corner werd door van de Vlag opgevangen en laag binnen geschoten: 0-1!


asv Dronten denderde door. Dezelfde van der Vlag zette Yordi Schols alleen voor de kipper, deze probeerde met een stiftje de keeper te verschalken, maar dit mislukte jammerlijk. Even later een kopbal van Diepstraten, waarop de keeper opnieuw gestrekt moest. Tot nu toe was hij de man van de middag. 
Na 25 minuten was het weer de bedrijvige Kevin van der Vlag. Martijn Timmer veroverde de bal, gaf af op van der Vlag, die de bovenkant van de lat schampte. 


En nadat VSCO haar eerste schot op Bindenga had gelost, wat overigens geen problemen opleverde moest Niek Telgen helaas geel incasseren. 


Na 40 minuten dan de verlossende tweede treffer: Nick Siebelink, uitblinker deze middag, startte een aanval vanaf links, en samen met Leichtenberg brachtten zij de bal bij Yordi Schols, die afrondde: 0-2!
Voor rust nog een hachelijk moment voor Oosterwoldes doel. Een voorzet van Niek Telgen belandde pardoes op de lat, maar VSCO kwam met de schrik vrij.


Rust 0-2, asv Dronten op rozen. 


Niek Telgen bleef in de kleedkamer achter voor Laurens Brouwer.
asv Dronten ging verder waar het gebleven was. Een corner van Schols werd door Diepstraten hard ingebracht, maar de bal werd gered van de doellijn. En ook Yanick Leichtenberg liet zich gelden, met een strak schot in de hoek verraste hij bijna de keeper, maar deze kon het schot nog tot corner verwerken. 


Het regende kansen deze middag en met name Yordi Schols liet zich gelden, hij speelde als vanouds. Een slalom eindigde met een schot, helaas op de deklat. 

Ook Kroes probeerde het van  buiten de 16. Een voorzet van Timmer kwam voor zijn voeten, maar hij schoot net naast. 


Na 63 minuten dan eindelijk weer een verdiende goal. Kevin van de Vlag legde de bal af op Leichtenberg, die had wat moeite, maar wist de bal in derde instantie binnen te werken: 0-3! Overwinning binnen!
Schols schudde nog even zijn kenmerkende solo op de achterlijn uit zijn broekzak, maar de voorzet was niet besteed aan Leichtenberg.


Nadat Woertink en Meulens in het veld waren gekomen voor Kroes en Schols, was het Meulens, die meteen een actie inzette en neer werd gehaald in het strafschopgebied: penalty, Meulens nam hem zelf, maar faalde.


De laatste wapenfeiten waren twee wissels. Breukelman kwam voor de moegestreden Leichtenberg, die uitstekend speelde en een publiekswissel voor uitblinker Siebelink, hij werd vervangen door Mateja Tolhuijsen. 

Aan de stand veranderde dit niets meer.


Het duurde even voordat er nieuws kwam uit Lelystad. Daar verloor vv Unicum de stadsderby van Batavia en zo kon bij asv Dronten de champagne los: de winst in de 2e periode is een feit. Gefeliciteerd mannen!

Zo is nacompetitie zeker en kan asv Dronten zich volledig richten op de strijd om het kampioenschap.


Te beginnen volgende week als koploper Veensche Boys op bezoek komt!


AvL