Op woensdag 3 mei werd op het sportpark van asv Dronten het “ In Opbouw” Jeugdtoernooi gehouden. Dit toernooi voor jongens en meisjes in de leeftijd 8 tot 12 jaar werd georganiseerd door asv Dronten en door Landstede student Hilde Jonkman.

De jongens en meisjes, zowel lid van asv Dronten als niet lid, konden gratis deelnemen aan dit toernooi. De Supporters Commissie is blij dat dit toernooi op ons sportpark werd georganiseerd en heeft dan ook enkele prijzen beschikbaar gesteld.

Jan de Haas van de Supporters Commissie heeft de vaantjes en medailles aan Hilde Jonkman overhandigd.

 

namens de Supporterscommissie

Ondanks dat vele asv Drontenaren de vakantie elders wisten te vertoeven, is het In Opbouw voetbaltoernooi een succes gebleken. Zowel leden als niet-leden van asv Dronten konden zich gratis aanmelden om woensdag 3 mei jl. door te brengen op de velden van de club. Naast de vele support dat aanwezig was, hebben zo’n 40 kinderen in de leeftijd van O8 – O12 jaar, deelgenomen aan het toernooi.
 
In teams van maximaal 7 spelers werden er, in toernooivorm, verschillende wedstrijden gespeeld. Tussen het fruithapje en de lunch door hebben vele spelers zich in het zweet weten te werken en vooral een hoop plezier beleefd. Ook de aanwezige ouders, broertjes en zusjes konden heerlijk genieten van het lentezonnetje, met een bakje koffie of een flesje frisdrank uit de kantine.
 
De organisatie was in handen van Hilde Jonkman, die met vlag en wimpel zal zijn geslaagd voor haar examen als student aan het Landstede. De spelbegeleiding was in handen van spelers van ons eerste elftal. Het bleek een winnend team.
 
Na spannende poulewedstrijden in de ochtend, was het ’s middags de beurt aan de finalerondes. De nummers 3 (brons), 2 (zilver) en 1 (goud) kregen een prachtige medaille mee naar huis. Daarnaast was er voor iedereen die heeft deelgenomen een vaantje beschikbaar. Deze prijsjes zijn beschikbaar gesteld door asv Dronten, vanuit gelden uit het verkopen van de lootjes tijdens thuiswedstrijden van het eerste elftal. Jan de Haas nam de honneurs waar deze middag en kwam deze speciaal overhandigen.
 
Al met al een meer dan geslaagde dag op de velden van asv Dronten. Op naar meer … 
 
Patrick Posthuma
Hoofdtrainer & Technisch Specialist Jeugdbeleid