asv Dronten neemt het zaterdag op tegen laagvlieger SVL ’67, onze buren uit Lelystad. Oftewel een heuse polderderby.
SVL ’67 herbergt twee oud-Drontenaren. Hicham Ziyech draagt de aanvoerdersband en na het verlies van Lelystad in de eerste wedstrijd tegen asv Dronten werd ook Drontenaar Serkan Sahintürk gepolst om zich aan te sluiten bij SVL en hij gaf gehoor aan deze oproep.

Het gaat moeizaam met de Lelystedelingen, maar na de winterstop was daar ineens een overwinning op mede degradatiekandidaat Be Quick Zutphen. Een week later, tegen nr 2 en stadsgenoot vv Unicum werd maar nipt verloren. Zou de ploeg van oud asv Drontenaar Meloudi Zaki op tijd wakker zijn geworden?


asv Dronten daarentegen is al aan een prima seizoen bezig en kwam flitsend uit de winterstop. Alle 4 de competitiewedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen en afgelopen zaterdag overklaste het SV Marknesse en bereikte zo de kwartfinale van de RIXAX Flevo Cup.

Ook vanuit de TC hoorden we positieve verhalen over het volgende seizoen, want vrijwel alle spelers voelen zich goed bij asv Dronten, en willen ook volgend seizoen het Groen-Wit dragen!

Met het oog op de topper van 21 maart thuis tegen vv Unicum zal asv Dronten moeten blijven aanhaken en zal er dus gewonnen moeten worden!

We hopen op een heerlijke polderderby met veel passie en strijd en nodigen u dan ook heel graag uit om zaterdagmiddag vanaf 14:30 uur aanwezig te zijn op het burgemeester Dekker sportpark in Dronten. Toegang: gratis!