asv Dronten kende weinig rust na de 1-1 van afgelopen zaterdag. Vanavond mocht het alweer aantreden tegen IJVV uit IJsselmuiden. Ondanks het feit, dat het op 12 september ook voor de beker tegen IJVV lootte, besloten beide clubs de oefenwedstrijd wel door te laten gaan.

asv Dronten startte met de volgende 11 spelers:

Verburg, Raven, Maljaars, Diepstraten, van Driest, van der Vlag, de Boer, Siebelink, Leichtenberg, Stenekes en B. Breemhaar. 

op de bank namen Bindenga, R. Breemhaar, Timmer, Kroes en van der Meijden plaats. 


IJVV kende de volgende opstelling: 

Fix, van den Berg, Kalter, van der Veen, Strieker, Wagteveld, Roeland, van den Berg, Hellendoorn, Spano en Pruim.

Op de bank een heel elftal, dus dat beloofde wat qua wissels. 


Om 20 uur werd er afgetrapt op een toch wat frisser sportpark den Uithoek in IJsselmuiden. 

De intenties van asv Dronten waren van meet af aan duidelijk. Er werd meteen druk naar voren gegeven, iets wat trainer Posthuma graag ziet. Ook zaterdag hoorden we hem al veelvuldig zijn mannen naar voren schreeuwen om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken om op te bouwen.

Dat dit gelijk het gesorteerde effect had werd in de 4e minuut duidelijk. van der Vlag liet wederom zien een spits te zijn met een neusje voor de goal: 0-1!


Nog geen twee minuten later was het opnieuw raak. Jodi de Boer kreeg een vrije doortocht en vond net als afgelopen zaterdag het net: 6 minuten gespeeld stand 0-2! Alles wat IJVV heet klapperde even met de oren en hoopte dat asv Dronten de teugen even wat zou laten vieren. 


Niets was minder waar, want de Drontenaren denderden door. In de 15e minuut probeerde Bob Breemhaar het met een schot, maar keeper Fix kon redding brengen. Drie minuten later was het wel raak. Een huzarenstukje van van der Vlag, waarbij zelfs de IJsselmuidenaren niet anders konden dan klappen. Via de rug van Strieker kreeg Kevin van der Vlag de bal mee en op de rand 16 lobde hij de bal prachtig over keeper Fix heen: 0-3.

Nog was de honger niet gestild, want na een goedlopende aanval was Jodi de Boer het eindstation, hij maakte net als van der Vlag zijn 2e van de avond: 0-4.


Pas in de 21e minuut was het IJVV dat van zich liet horen, maar Hellendoorn schoof de bal voorlangs de goal van keeper Verburg. 

van der Vlag was er daarna als de kippen bij om zijn eerste helft te volmaken met een hattrick, opnieuw een lob was keeper Fix te machtig en in de 22e minuut stond er 0-5 op het scorebord. 

asv Dronten liet IJVV niet in de wedstrijd komen en na een half uur was het bijna 0-6, maar de bal kuste de paal. Keeper Fix kon opgelucht ademenen, maar moest een paar minuten later alweer aan de bak, hij redde uitstekend op een schot van asv Dronten. 


De rust werd ingegaan met een 0-5 voorsprong, een ongekende weelde!


asv Dronten bracht in de tweede helft haar wisselspelers Kroes, R. Breemhaar, Timmer en Fabian van der Meijden in het veld.

In de rust werden daarentegen 10 spelers van IJVV vervangen, en hoopte IJVV een heel ander gezicht te laten zien, maar het was opnieuw asv Dronten dat de boventoon voerde. in de 49e en 51e minuut twee goede kansen voor asv Dronten, maar van de Wetering was niet van plan hetzelfde lot te ondergaan als zijn voorganger Fix. 


De schwung leek er in de tweede helft wat uit, of misschien wilde asv Dronten niet gelijk al zijn kaarten op tafel leggen met het oog op de bekerwedstrijd van 12 september, feit was, dat het spel zich nu vooral op het middenveld afspeelde. 

IJVV deelde wat speldenprikjes uit, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. 


Ondanks dat de bal veel rond ging ter hoogte van de middencirkel bleek een kleine onoplettendheid genoeg voor asv Dronten om opnieuw te scoren. Invaller Fabian van der Meijden was de gelukkige en hij maakte de 0-6.

Aan de andere kant was keeper Verburg gelukkig scherp, hij maakte een kans voor Willem Bel onschadelijk en hield zo zijn doel schoon. 

In de 88e minuut nog een schot van opnieuw Bel, maar een doelpunt was IJVV vanavond niet gegund. 


asv Dronten wint met 0-6 en mag met vertrouwen toewerken naar de wedstrijd van zaterdag a.s. thuis tegen vv Hierden om de KNVB Beker. 


Na al aardig wat overwinningen in de voorbereiding en een goeie wedstrijd zaterdag tegen vv Unicum kreeg het vertrouwen van asv Dronten vanavond opnieuw een boost. En dan te bedenken, dat Patrick Posthuma nog altijd enkele sterkhouders moet missen. Opnieuw een goed teken ten aanzien van de breedte van de selectie.