asv Dronten en Batavia ’90 speelden afgelopen zaterdag de topper in de 2e klasse G. Van een gehoopt spektakelstuk kwam het helaas niet. Vuurwerk was er wel, en dat ontstond met name in de allerlaatste fase van de wedstrijd.
 
Bij asv Dronten is het stuivertje wisselen achterin. Ditmaal mocht Rik Breemhaar het weer van het begin proberen naast vaste waarde en aanvoerder Wilko Braam. Van der Meijden en Akot waren de backs. Op het middenveld posteerde trainer Schaap, Timmer, Raven en Maljaars en voorin speelden Bos, De Boer en Van der Meer.
 
De aftrap was voor Batavia en die club probeerde met een verrassingseffect, Pim Herrewijn stoof naar voren, asv Dronten gelijk onder druk te zetten. De druk was van korte duur, want asv Dronten was de ploeg die het heft in handen nam. Willem Jelle Bos kreeg vanuit een vrije trap een eerste mogelijkheid, maar trof geen doel.
Niet lang hierna was het Kelson Raven met een goeie actie, hij hield de bal uitstekend bij zich, maar vergat voor te zetten. asv Dronten ging door met druk zetten op vijandelijk doel en het was Martijn Timmer, die goed aan de wedstrijd begon en dreigend was, hij tikte de bal weg bij een verdediger, die hem niet zag komen en hem aantikte. Heel Dronten dacht aan een penalty, maar voor de scheidsrechter was het niet genoeg, hij liet doorspelen.
 
asv Dronten rook kansen en nadat De Boer in de rug werd gelopen kreeg asv Dronten een vrije trap. Jeroen van der Meer legde bal op Timmer, die voorgaf op Rik Breemhaar, maar zijn kopbal ging hoog over. Batavia, fysiek sterk, probeerde asv Dronten wat harder aan te pakken. Met name Mitchel Bolck speelde op het randje, maar hij kreeg slechts waarschuwingen van de scheidsrechter en kon zo doorgaan met zijn harde spel.
 
Waar asv Dronten aanviel, was het Batavia dat via de razendsnelle Joy Schoonhoven, probeerde gevaar te stichten. Echt dicht bij de goal kwamen de Lelystedelingen niet. Tot de 18e minuut. Een vrije trap werd bij de tweede paal rustig teruggekopt en daarna met een volley verwoestend in de goal geschoten: 1-0 door Mohammed Hammouchi.
asv Dronten herpakte zich en ging door waar het mee bezig was. In de 28e minuut een onschuldig moment bij de zijlijn, Martijn Timmer kwam ten val, maar onschuldig bleek het niet. Voor de zoveelste keer schoot zijn schouder uit de kom. Einde wedstrijd. Sean Stenekes maakte zich klaar en in de tussentijd kreeg asv Dronten een corner.
Bos vond Maljaars, die de bal verkeerd leek te raken, maar toch hobbelde de bal in de goal: 1-1!
asv Dronten leek nog niet verzadigd en ging door. Willem Jelle Bos, die op zoek was naar de actie, wist zich mooi vrij te spelen, stak naar binnen en haalde met links uit. Keeper Loet-Loetoer was helaas op zijn hoede en pakte zijn schot.
Hierna kwam Batavia weer een aantal keer gevaarlijk door met Schoonhoven, maar hij dreef zijn acties deze middag vaak te ver door en werd zo niet ècht dreigend. Vlak voor rust wist hij nog wel de spits van Batavia te bereiken, maar deze schoot over.
 
In de tweede helft leken beide ploegen het wel te geloven. Er onstond een soort van schaakspel, waarbij niet verliezen het motto was. Een aantal maal kwam Willem Jelle Bos langs zijn tegenstander, maar helaas bleken de (club)grensrechters deze middag van grote invloed te zijn. Een bal die Bos keurig voor de achterlijn binnenhield, werd door de grensrechter van Batavia uit gegeven. Dit was onmogelijk waar te nemen, maar de scheidsrechter ging met zijn assistent mee.
Niet veel later kreeg Stenekes achterin een opzichtige duw, maar hier liet de scheidsrechter doorspelen, gelukkig voor asv Dronten ging de bal over het doel.
 
Aan de andere kant een prachtige actie van Kelson Raven, die wegdraaide en Jeroen van der Meer wegstuurde. Hij schoot net voorlangs.
 
Willem Jelle werd vervangen door Frank Damman, deze was gelijk gevaarlijk met zijn eerste actie, maar tot echte kansen kwam het niet meer.
 
De wedstrijd stevende af op een gelijkspel, totdat een bal via een soort van kluts bij de aanvaller van Batavia kwam. Keeper Bindenga stond iets te ver voor zijn goal en Guido Pauw kreeg de bal met een stuit voor zijn voeten. Met een prachtig lobje leek hij Batavia naar de winst te schieten. Op het moment dat de bal in de goal lag, vlagde de grensrechter van asv Dronten voor buitenspel. Wat hierna gebeurde, mag toch als zéér triest worden bestempeld. Waar we altijd, maar met name deze week, bezig waren met respect voor elkaar, voor de tegenstander, bleek deze boodschap binnen luttele seconden vergeten door met name alles wat Batavia heette. Grensrechter Lowie Stam werd meteen na zijn vlagsignaal aangevallen en er moest menig man aan te pas komen om hem los te krijgen uit de greep van woedende spelers en begeleiders. Ook de ziektes en scheldwoorden die zijn kant op kwamen waren van een zéér bedenkelijk niveau!
 
Toen de rust enigszins was teruggekeerd ging de scheidsrechter ook hier mee in de beslissing van zijn assistent en werd de goal afgekeurd. asv Dronten dacht slim te zijn en de vrije trap voor buitenspel snel te nemen, waardoor Jeroen van der Meer op een leeg goal af kon gaan, maar helaas, dit feest ging voor asv Dronten niet door. Met nog een paar minuten te spelen, kwam Kelson Raven te laat bij een actie. Geel, dacht iedereen, maar de scheidsrechter zag een gestrekt been: rood!
 
In de allerlaatste seconde was het Jodi de Boer die de rechtsback van Batavia onder druk zette, hij veroverde de bal, legde hem klaar voor Jeroen van der Meer, maar waar deze zichzelf onsterfelijk had kunnen maken, viel hij en kon net niet meer bij de bal, zodat de allerlaatste kans stierf in schoonheid.
 
Eindstand 1-1 en er werd nog lang door gepraat over het moment van de wedstrijd. De afgekeurde goal van Batavia en met name de reactie daarop. Helaas boden ook de beelden van Omroep Flevoland geen uitkomst en kunnen we niet anders dan vertrouwen op de grensrechter van vandaag.
 
Feit blijft, dat Batavia de 4 punten voorsprong op asv Dronten behoudt en dat uiteindelijk vv Unicum de grote winnaar was deze middag.