In mei 2018 vertelde Vincent ter Burg zijn ploeggenoten van asv Dronten destijds, dat hij de club ging verlaten. Zijn ambities reikten verder dan de eerste klasse en SDC Putten was gewillig hem de mogelijkheid te geven hogerop te spelen. We zijn benieuwd hoe het met hem gaat en spraken hem daarom over SDC Putten, over het niveau en natuurlijk over asv Dronten, zit een terugkeer nog ergens in zijn hoofd?


Vincent, een tijd geleden, dat we je spraken, hoe gaat het met je?

“Ja het gaat eigenlijk heel goed met me, heb het naar me zin en alles gaat zijn gangetje.”


Je vertrok bij Dronten naar een club op een hoger niveau, mensen waren heel benieuwd of je het op dat niveau zou redden, misschien jij ook, kon je snel aanhaken?

“Ja, ik was zeker zelf ook benieuwd hoe het zou lopen, alleen na de voorbereiding had ik al een heel goed gevoel en had ik het niveau snel te pakken. De 1e wedstrijd van het seizoen mocht ik meteen starten, daarna 2 weken als wisselspeler ingevallen en in de 4e week van het seizoen mocht ik weer in de basis starten en nu als centrale verdediger en ben hier het hele seizoen een vaste waarde geworden. Dit jaar speel ik weer alles, alleen op de vertrouwde positie van centrale middenvelder. Dus al met al is het me goed afgegaan en heb ik het niveau snel op gepakt en ben ik een van de dragende spelers geworden bij SDC Putten.”


Begin dit seizoen maakte je in de eerste wedstrijd de winnende en enige goal en sprak je erover, dat jullie in de top 5 wilden meedoen. Nu staan jullie 11e. Hoe kan dit?

“Ja dit was voor mij zelf een mooi moment, mijn 1e doelpunt in de hoofdklasse voor SDC Putten, helaas hebben we de goede seizoenstart geen vervolg kunnen geven en zijn we afgezakt naar een 11e positie. We hebben met elkaar gesproken en gedacht hoe het zou kunnen. Op dit moment zit het niet erg mee, alles valt net de verkeerde kant op en hier moeten we proberen zo snel mogelijk uit te komen en weer omhoog durven kijken, want wij hebben een uitstekende groep staan, alleen nu moeten we dit op het veld ook nog toonbaar maken.”


Dan Dronten, asv Dronten is bezig meer en meer een club te worden, die Drontenaren aan zich bindt. Wilko kwam al terug van VVOG. Ook Yordi Schols kwam terug. De jeugd van JO 19 klopt heel hard aan de deur en voor volgend seizoen is Drontenaar Patrick Posthuma aangesteld als trainer. Hoe mooi zou het zijn als ook jij …….. Denk je wel eens aan terugkeer of is het daarvoor te vroeg?

“Ja ASVD is heel goed bezig het beleid en de eigen jeugd een kans geven + het feit dat jongens terug willen komen op het oude nest is natuurlijk ook een goed teken. Zelf denk ik natuurlijk wel eens terug aan de tijd bij Dronten of hoe het zou zijn als ik wel terug zou keren. Alleen merk ik tot nu toe aan mezelf dat het voor mij nog wat te vroeg komt om terug te komen, maar in het voetbal weet je nooit hoe dingen lopen dus over de toekomst kan ik geen uitspraken doen natuurlijk. Maar dat ik eventueel ooit terug zal keren is geen geheim.”


20 februari spelen jullie een oefenwedstrijd in Dronten, wat verwacht je van die wedstrijd, asv Dronten in opbouw, 2e klasser, jullie hoofdklasser.

“Het is jammer dat ik heb gehoord dat er bij ons een dubbele wedstrijd is ingepland en dat wij als 1e elftal tegen Bennekom spelen en helaas niet tegen Dronten.Ik had graag tegen Dronten gespeeld en durf de uitslag van die wedstrijd ook niet te voorspellen, het zijn oefenwedstrijdjes die je als hoofdklasser alleen maar had kunnen verliezen. Maar ik had hem graag gespeeld, want dat blijven voor mij wel hele leuke wedstrijden.”


Vincent, dank voor je tijd. We wensen jou natuurlijk heel veel succes met SDC Putten en het vinden van de weg omhoog en uiteraard hopen we je ooit weer in Dronten te mogen aanschouwen, als speler van ons vlaggenschip!