In de afgelopen periode is er achter de schermen hard gewerkt aan de contouren van de eerste selectie en staf van asv Dronten voor komend seizoen.  Na het vertrek van trainer Wim Schaap is Wout Sleurink aangesteld als interim trainer voor de rest van dit seizoen en is kort daarna bekend geworden dat Patrick Posthuma de hoofdtrainer zal zijn in het nieuwe seizoen.

Kern van het beleid rondom het eerste elftal is en blijft dat we graag willen bouwen aan een elftal met een herkenbaar Dronter gezicht, waarbij talentvolle jeugd de kans krijgt om door te stromen naar het eerste elftal. Ook voor de staf geldt dat we die zoveel mogelijk willen samenstellen met mensen die een band met de club hebben.

Daarom hebben we de afgelopen periode met de huidige selectie en staf gesprekken gevoerd over het komend seizoen. Deze gesprekken naderen hun afrondingsfase. We streven ernaar om de selectie voor seizoen  2020/2021 begin maart rond te hebben.

We kijken ook  hoe we de selectie gericht kunnen versterken en verbreden. In dat kader zijn we blij te kunnen melden dat doelman Alex Bindenga heeft toegezegd zijn lopende contract met asv Dronten te zullen verlengen, en dat oude bekenden Kevin van der Vlag en Laurens Brouwer de selectie komen versterken!

Alex Bindenga kwam afgelopen zomer over van EDO en heeft inmiddels zijn waarde bewezen als eerste doelman. Samen met de verdediging heeft hij een voor Dronter begrippen ongekend laag aantal tegendoelpunten hoeven toestaan, en heeft hij bewezen een keeper te zijn die punten pakt voor de ploeg. Daarnaast is Alex ook een persoon die prima past bij de club. Daarom zijn we heel blij met zijn toezegging om minimaal nog een jaar bij asv Dronten te keepen!

Kevin van der Vlag kwam in het seizoen 2017-2018 al eerder uit voor asv Dronten, destijds overgekomen van VVOG. In dat seizoen bleek hij meteen van grote waarde te zijn als scorende aanvaller. In 29 officiële wedstrijden kwam hij tot maar liefst 20 goals, een prachtig moyenne! Daarna vertrok Kevin naar hoofdklasser SDC Putten. Nu heeft hij toegezegd komend seizoen weer in het groen wit te willen uitkomen. Daarmee worden de opties voorin weer uitgebreid en kan Kevin een bijdrage leveren om het scorend vermogen van de ploeg nog verder op te krikken. Kevin, van harte welkom terug!

Ook Laurens Brouwer is een bekend gezicht in Dronten: in de periode 2015-2018 speelde hij drie seizoenen vrijwel onafgebroken in de basis, grotendeels als rechter vleugelverdediger, maar hij is op meerdere posities inzetbaar. In die periode  bracht hij het tot in totaal 88 officiële wedstrijden, waarin hij 2 maal tot scoren kwam. Laurens komt over van eersteklasser vv Hierden, waarvoor hij de afgelopen twee seizoenen uitkwam. Ook voor Laurens geldt: van harte welkom terug op het oude nest!

Tot zover het eerste selectienieuws. Begin maart volgt een update waarbij we verwachten de definitieve selectie nagenoeg rond te hebben!

TC Senioren: Arjen, Gerben, Ruud, Martin, John en Menne.