Vrijdag om 14:00 uur was de loting voor de 2e ronde van de KNVB beker. asv Dronten werd gekoppeld aan DETO. Op dinsdag 21 november een prachtige avondwedstrijd thuis in Dronten!

Maar na een nachtje slapen moest het vizier, als het dat al niet was, op Bennekom uit. De rode lantaarndrager kent een belabberde start van het seizoen en asv Dronten was vast van plan de mannen uit Gelderland nog dieper in het moeras te sturen.

 

Posthuma koos voor de volgende 11 namen in de basisopstelling:

Bindenga, Raven, Telgen, Kroes, Meulens, de Graaf, de Boer, Timmer, Siebelink, Schols en de Brons.

 

Op de bank:

Brouwer, Leichtenberg, Veldman, Breukelman, van der Stoel, Bosch en van Velthoven. 

Met tussen de donkere wolken zeer geregeld een straaltje zon begonnen beide ploegen aan de wedstrijd op sportpark de Eikelhof. Het eerste kwartier kenmerkte zich door twee ploegen die weinig voor elkaar onder deden. Voor beider doelen vielen er niet veel grote kansen te noteren. 

 

Na het kwartier een moment waarbij asv Dronten de bal niet goed weg kreeg en vv Bennekom profiteerde: 1-0. De voorsprong waar Bennekom zo naar op zoek was, want de ploeg staat natuurlijk veel te laag. 

asv Dronten deed absoluut niet onder voor de ploeg uit Gelderland en probeerde druk te zetten op vijandelijk doel. Jeremy de Graaf kwam langs zijn directe tegenstander en schoot de bal helaas voor Dronten, net over de kruising heen. 

Op het half uur was het Bennekom weer, die van zich liet horen. Een vlammend schot kon door Alex Bindenga met de voet gekeerd worden. 

 

Beide ploegen wilden wel, maar kwamen niet tot echt uitgespeelde kansen.

Vlak voor rust nog een moment voor asv Dronten. Rihairo Meulens gleed aan de rechterkant langs zijn tegenstander en stoomde het strafschopgebied in. Hij leek daar onreglementair naar de grond gewerkt te worden, maar scheidrechter van dienst, mevrouw Hoogendijk, wilde hier niet aan en wuifde de situatie weg. 

Ruststand 1-0. 

Terwijl in de rust de zon volop scheen, verdween deze achter de wolken bij de start van de 2e helft. 

Posthuma liet Timmer en de Boer achter in de kleedkamer, voor hen kwamen Veldman en Leichtenberg. 

Het was aan het begin van de 2e helft vv Bennekom, dat gelijk druk zette op de Dronter verdediging. de Brons wilde gevaar voorkomen en deed dit met een keurige sliding, maar raakte daarbij geblesseerd aan het hoofd. Gelukkig voor Dronten kon hij verder. De verre ingooi van Bennekom leverde daarna geen gevaar op. 

In de 50e minuut werd Jeremy de Graaf weggestuurd, hij mocht alleen op de keeper afgaan, maar werd teruggefloten voor buitenspel. 

asv Dronten probeerde voetballend door de linies van Bennekom heen te spelen en de thuisploeg hanteerde vooral de lange bal. 

In de 55e minuut een lange bal vanuit Dronter zijde, van de Brons, deze kwam niet aan, maar Dronten pakte wel de afvallende bal op. Deze kwam bij Jeremy de Graaf, die wat moois in gedachten had, maar helaas een rollertje produceerde. asv Dronten zat er kort op en de druk op Bennekommer doel nam toe. Na een corner kreeg Telgen een schietkans, maar deze kon geblokt worden door een verdediger van vv Bennekom.

Op het uur weer een aanval waarbij de Graaf goed doorkwam op links, de bal voorgaf, maar Yanick Leichtenberg was iets te enthousiast en bij de poging de bal in het doel te koppen, sprong hij een verdediger van Bennekom in de rug. 

Ook vv Bennekom deed een poging iets te creëren, maar voordat het gevaarlijk kon worden, werd de bal keurig weggewerkt door Siebelink. 

Bennekom leek te willen proberen met lange ballen het tempo uit de wedstrijd te halen en zo de 1-0 over de streep te trekken.

In de 65e minuut vloog een bal over de Dronter verdediging, maar Alex Bindenga lette uitstekend op en was op tijd uit zijn goal om de bal weg te werken. 

3 minuten later weer een lange bal, waarbij de rechtsbuiten van Bennekom er langs glipte en werd neergehaald: vrije trap voor de thuisploeg. de indraaiende bal werd uitstekend verwerkt door Dronten, waardoor gevaar werd voorkomen. 

Bennekom wisselde en waar de uitgaande speler probeerde tijd te winnen, door te gaan zitten op het veld, loste de scheidsrechter dit uitstekend op door hem de helpende hand te bieden en hem naar de zijlijn te dirigeren. Bennekom zocht nog meer dan het al deed, de verdedigende stellingen op en asv Dronten bleef zoeken naar de gelijkmaker. 

Ondanks dat kwam vv Bennekom er af en toe wel snel uit. En in minuut 73 moest Veldman daarbij aan de noodrem trekken. Het leverde Bennekom een vrije trap op die naast werd gekopt en Veldman kwam weg zonder kaart. 

 

Met nog een kwartier te gaan twee wissels bij Dronten: Telgen en Raven gingen van ’t veld, van der Stoel en Bosch kwamen er in. 

Na lang oponthoud vanwege een blessure van een speler van Bennekom, kwam Siebelink door op rechts en schoot de bal tegen de hand van een verdediger aan, maar na overleg met de grensrechter besloot de scheidsrechter geen penalty te geven. Uit de daaropvolgende corner leek asv Dronten alsnog op gelijk hoogte te komen, maar de keeper kon redden op de doellijn. 

De tijd tikte weg in het nadeel van asv Dronten. 

In minuut 83 een ongelooflijk grote kans voor Bennekom. Een middenvelder van Bennekom ging een één-twee aan, dribbelde het strafschop gebied binnen en kapte op de 5 meter de Brons uit. Hij had de hoek voor het uitkiezen maar schoot de bal, gelukkig voor Dronten naast de goal. 

Gelijk hierna werd Dylan van der Stoel weggestuurd, maar hij stond buitenspel. Nog 5 minuten te gaan, zou het nog kunnen voor de Drontenaren……..In minuut 87 speelde Yanick Leichtenberg de bal door op Jeremy de Graaf, die alleen voor de keeper kwam te staan, maar de keeper redde formidabel met de voeten. De corner die erop volgde werd door Mark Veldman over de goal gekopt. 

En gelijk hierna weer een grote kans over veel schijven, waarbij de bal terecht kwam bij Yordi Schols op de 16, maar zijn schot miste kracht en kon makkelijk gepakt worden door de keeper van de thuisploeg. asv Dronten bleef de druk opvoeren en na een slalom van Schols, was het Meulens die uithaalde op rand 16, de speler die geraakt werd, ging meteen liggen, om zo opnieuw tijd te winnen. 

Hierna weer een corner, maar ook deze leverde geen goal op. 

vv Bennekom leek te happen naar adem, maar in de 3e minuut van de blessuretijd kwam de thuisploeg er  toch uit en omzeilde de buitenspel val en bezorgde asv Dronten de deksel op de neus. Een schitterend schot was Bindenga te machtig. 

En de gifbeker ging uiteindelijk helemaal leeg, want gelijk hierop in de 94e minuut werd de bal opgepikt linksachterin en via enkele combinaties kwam de bal bij de rechtsbuiten van Bennekom, die de wedstrijd met zijn linker definitief besliste: 3-0!

Posthuma en zijn mannen zullen met de pest in hun lijf terugkijken op deze middag. Net als tegen WSV was het asv Dronten dat wilde voetballen en dat ook deed. Het combineerde, voerde naarmate de wedstrijd vorderde de druk op vijandelijk doel op en had minimaal een punt verdiend. Zelfs een overwinning was niet onverdiend geweest. 


Bennekom hield de tweede helft vooral tegen en hanteerde veelal de lange bal. Het compliment dat je zeker wel kan uitdelen aan de thuisploeg, was het uitspelen van de situaties in de tweede helft en uiteindelijk gaat het natuurlijk om de doelpunten. 


Het is wonden likken en door, want volgende week wacht al weer de thuiswedstrijd tegen DUNO.

Tussendoor speelt het aanstaande dinsdag een oefenwedstrijd thuis tegen vv Berkum. 


AvL