Met blijde gezichten stapten coach en spelers van asv Dronten de bus in zaterdagmiddag.

Op vrijdagavond was ons eerste elftal uitgeroepen tot sportploeg van het jaar van de gemeente Dronten en trainer Posthuma mocht nog een keer extra het podium op, want hij kreeg de prijs voor sportcoach van het jaar! Een geweldige presentatie waar we iedereen van harte mee feliciteren!

 

Zaterdagmiddag was het weer tijd om de aandacht op het voetbal te richten. Om 17 uur werd er afgetrapt in Heerenveen. 

Dit gebeurde met de volgende 11 namen: 

Verburg, Raven, Brouwer, Leichtenberg, Timmer, Siebelink, Schols, Veldman, de Brons, Bosch en Telgen.

 

Op de bank: van Velthoven, van der Stoel, Breukelman, de Boer en van der Vlag. 

 

Woertink, Bindenga, Frankvoort, Diepstraten, Meulens en Kroes ontbraken om verschillende redenen. 

Nadat de wedstrijd was gestart op een moeilijk bespeelbaar (natuur) grasveld was het duidelijk, dat Heerenveen met een dosis strijd wilde proberen de huid zo duur mogelijk te verkopen. 

Die strijd vond met name plaats op het middenveld, want in de eerste 10 minuten gebeurde er voor beide goals eigenlijk heel weinig. Pas na een kwartier het eerste moment van enig gevaar en dit gevaar noopte Jordy Verburg tot een belangrijke redding. Een lastig schot met een verraderlijke stuit werd door hem uitstekend gepareerd. Dronten was gewaarschuwd. 

Twee minuten later opnieuw een goede kans voor de plaatstelijke v.v. Een aanvaller van Heerenveen werd met een prima steekbal alleen voor de keeper gezet en had kunnen afronden, ware het niet dat Verburg opnieuw zijn mannetje stond. Tweede kans verijdeld. Na 25 minuten liet dan ook asv Dronten van zich horen. Dronten kreeg een corner, die genomen werd door Schols. De bal werd afgeslagen, maar Cliff de Brons stond op de goeie plek en schoot de afvallende bal tegen de lat. 

 

Een paar minuten later kwam asv Dronten toch wel vanuit het niets op 0-1!

Yanick Leichtenberg gaf de bal vanaf rechts voor, Martijn Timmer stond op de goeie plek bij de tweede paal en kopte de bal in de verre hoek!

asv Dronten leek los te zijn, want nog geen twee minuten later leek Maikel Bosch zijn terugkeer op te luisteren met een goal. Helaas werd zijn bal net voor de doellijn weggewerkt door een oplettende verdediger van Heerenveen. En in diezelfde minuut opnieuw een kans. Ditmaal was het Yordi Schols die een goed schot loste: de keeper stopte zijn schot!

 

Zo stond er bij rust een 0-1 voorsprong op het bord in een rommelig duel waarin pittige duels de boventoon voerden!

De tweede helft begon met een ongewijzigd asv Dronten. 

Yordi Schols liet de keeper van Heerenveen gelijk schrikken, want vanaf de middellijn probeerde hij met een boogbal de doelman te verrassen, helaas was de keeper net op tijd bij de les. 

En vlak daarna Leichtenberg, die vrij voor de keeper een schietkans kreeg, maar zijn schot had te weinig kracht. 

Achterin mist de Brons uiteraard zijn maatje Diepstraten, maar het leek wel alsof hij voelde dat hij een extra stapje moest zetten, want als een vorst die zijn land verdedigt, heerste hij achterin en hield de rijen gesloten!

Na een uur spelen was het tijd voor van der Vlag om Dronten van nieuwe impulsen te voorzien. Hij kwam voor de moegestreden Bosch. 

 

In de 65e minuut kwam de bal uit een corner bij Laurens Brouwer terecht, zijn harde schot werd helaas geblokt door een verdediger van Heerenveen.

Weer 5 minuten later een hachelijk moment in de Dronter verdediging. Mark Veldman gleed weg en bood zo Heerenveen de kans de gelijkmaker aan te tekenen, maar gelukkig voor Veldman en Dronten ging de bal naast. 

Het duel bleef verzanden in matig voetbal en vooral veel duels, waarbij met name Heerenveen de ploeg was die duels bewust leek op te zoeken. Het lukte Dronten maar moeizaam om hier onder uit te voetballen. 

Zoals wel vaker probeerde Coach van het jaar Posthuma wat meer elan te brengen met de spelers de Boer en Breukelman, zijn kwamen voor Timmer en Raven. 

 

In de 80e minuut een goeie kans voor van der Vlag, hij schoot de bal laag en diagonaal richting de goal, maar de keeper was opnieuw alert. In de 83e minuut nog een wissel, van der Stoel kwam voor Leichtenberg. 

Aanvallend bracht dit niet wat Posthuma had gehoopt. asv Dronten had het lastig en in een spannende slotfase bleek opnieuw Cliff de Brons de absolute sterkhouder deze middag. Na enkele mogelijkheden kwam Dronten uiteindelijk niet echt meer in de problemen en wist het de 0-1 over de streep te trekken. Een zeer nodige, maar ook zwaar bevochten zege, waardoor er na de vrijdagavond, ook zaterdagavond feest gevierd kon worden door de mannen uit Dronten!


AvL