Het eerste elftal van asv Dronten heeft vrijdagavond tijdens de Sportverkiezing in de Meerpaal de titel “Sportploeg van het jaar 2022” weten te bemachtigen. Ondanks zware concurrentie van o.a. de estafetteploeg van de atletiekvereniging Flevo Delta heeft de jury het vlaggenschip van asv Dronten de titel toegewezen. Doorslaggevend was volgens de jury het behaalde kampioensschap in de 2e Klasse en de daarbij behorende promotie. Genoemd werden o.a. de hechte groep die technische staf gekweekt heeft en de overwinningen op de ploegen uit Lelystad.      

Ook de verantwoordelijke man, coach Patrick Posthuma, viel in de prijzen en werd door de jury gekozen als “coach van het jaar 2022”. Patrick werd geroemd om zijn vermogen om een team te smeden dat alles voor elkaar over heeft en zijn tactisch inzicht. Een terechte titel voor een “jongen van de club”.

Naast zijn werk als hoofdcoach van het eerste elftal is Patrick Posthuma ook hoofd van de asv Dronten Voetbalacademie. De voetbalacademie heeft tot doel de voetbalkwaliteiten van de jeugdspelers/speelsters, zowel technisch en mentaal, te vergroten. Dat gebeurd o.a. door scholing van de jeugdtrainers en leiders, een verantwoorde scouting en een afgestemde training van de jeugdige asv Dronten voetbaltalenten.      

Naast deze titels werd ook Peter Renkema als sportvrijwilliger van asv Dronten in het zonnetje gezet. Peter Renkema is al tientallen jaren betrokken bij de communicatie binnen asv Dronten. In eerste instantie als redacteur van o.a. het clubblad/magazine en de presentatiegids.

Daarna als webmaster verantwoordelijk voor de website. Ook is Peter al vele jaren de clubfotograaf van asv Dronten. Duizenden foto’s van Peter ondersteunen al jarenlang de artikelen en verslagen op de website en hebben fotoboeken, gidsen, wandposters, enz. kleur gegeven.

Een enorm dank je wel voor een echte clubman die al meer dan 60 jaar lid is  en al meer dan 40 jaar een echte vrijwilliger is van voetbalvereniging asv Dronten.