We mogen weer……

Startend met u en jullie allen een gezond, sportief en liefdevol 2024 te wensen. 

En dan……voetbal, het gaat weer beginnen, alhoewel……terwijl ik dit schrijf kijk ik naar buiten, en zie een hagelwitte wereld, beschenen door een heerlijk zonnetje! Mooi voetbalweer, hopelijk dat de velden morgen goedgekeurd gaan worden?

Daar van uitgaand, mogen ‘onze’ mannen (opgewarmd en wel) de wei weer in! Zij het met een ietwat ander perspectief, want Posthuma gaat, een nieuwe ‘Wind‘ gaat waaien.

Maar zover zijn we nog niet. We maken ons eerst op, met onze eigen Patrick Posthuma, voor een prachtige tweede seizoenshelft. 


Het eerste deel van de competitie was een pittige, maar asv Dronten hield zich knap staande en vond zichzelf in de winterstaop terug op een keurige 5e plek. Domper (met groot onbegrip moeten incasseren) was het feit, dat de KNVB besloot, zowel DUNO als asv Dronten te trakteren op een kerstbonus van -1 punt, naar aanleiding van de ongeregeldheden op zaterdag 4 november. Het laatste woord hierover is nog niet gesproken….(beroepszaak volgt)


Terug naar die 5e plek, een plek met perspectief, want zonder punt aftrek is het verschil met plek 1, slechts 4 punten. Wel moet gezegd, dat WSV en de Bataven, asv Dronten op de hielen zitten. 

Alle hens aan dek dus, en aan de andere kant, alles om voor te spelen! 


Posthuma zal asv Dronten graag een afscheidscadeautje willen geven in de vorm van een nacompetitie plek of wellicht……is er nog meer mogelijk! We hebben er in ieder geval weer zin in. De start op zaterdag 20 januari zal zijn op sportpark de Burcht in Nijkerk. Nummer 11 NSC is de tegenstander. De club ging niet lekker de winterstop in, want het verloor haar laatste 3 wedstrijden en zij zullen dus gebrand zijn het nieuwe kalenderjaar goed te beginnen!

asv Dronten won juist haar laatste twee wedstrijden voor de winterstop en zal deze lijn door willen zetten!

We gaan het meemaken, morgen vanaf 14:30 uur aan de Luxoolseweg 32 in Nijkerk. 


AvL