De 2e wedstrijd van asv Dronten op het BEToernooi is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Er werd gespeeld tegen SVI uit Zwolle (Ittersum) een tegenstander die men ook in de competitie tegen zal komen.

 

De wedstrijd die beide ploegen de aanwezige toeschouwers voorschotelden was 1e klasse onwaardig. Of het nu aan het hobbelige veld lag of niet ontzettend veel slechte passes en onnauwkeurig spel bij beide ploegen was kenmerkend voor deze avond.

De beginopstelling was als volgt: VeldmanDave van Velthoven; Jordan Frankvoort; Florijn Diepstraten; Mark Veldman; Nick Siebelink; Niek Telgen; Pim Breukelman; Yanick Leichtenberg; Jodi de Boer, Maikel Bosch; Dinand Woertink

Bij het begin van de 1e helft was het niet de Drontenaren die het heft in handen namen maar de Zwollenaren. Vooral de achterhoede speelde erg onzeker. Eenvoudige ballen werden soms lukraak het veld uitgeschoten. Door vlug druk te zetten van SVI was het soms moeilijk om hieronder uit te spelen wat `zo nu dan voor paniek zorgde in de achterste linie. Na een minuut of 15 kwam asv Dronten voor het eerst voor het doel van SVI.Yanick Leichtenberg stuitte op de doelman van SVI en deze voorkwam zo een serieuze doelkans.

Waar asv Dronten via (zwak) samenspel de aanval zocht werd bij SVI vooral de lange bal van achteruit gespeeld. Vooral over hun rechterkant leidde dit soms tot gevaarlijke aanvallen.

In de 24e minuut kwam SVI op voorsprong. Een hoge bal van de rechterkant werd door doelman Dave van Velthoven, die een puike wedstrijd speelde, naar de zijkant weggeslagen. De bal werd wederom voorgezet en kwam terecht bij een geheel vrijstaande speler van SVI die de bal kon inknikken. Het antwoord van asv Dronten kwam vrij snel daarna. In de 25e minuut kon Maikel Bosch vrij door het midden doorlopen naar het vijandelijke doel en schoot beheerst binnen.

Tot aan de rust bleef het slordig en kwamen beide ploegen nauwelijks tot dreigende doelkansen.

Over de 2e helft kunnen we kort zijn. Het spel bleef onder niveau. Door het inbrengen van Laurens Brouwer kwam er wel meer rust achterin. De uitvallen van SVI konden in de meeste gevallen rustig worden opgevangen. De laatste grote kans was vlak voor tijd nog voor asv Dronten. De stand bleef 1-1 en trainer Patrick Posthuma beloonde na afloop zijn spelers nog met de conditionele en fysieke gesteldheid maar volgens menige supporter kwam daar niet elke speler vanavond voor in aanmerking (daar ben je supporter voor toch?).

De strafschoppen leverde nog 1 punt op door een benutte strafschop van Dylan van de Stoel. Pim Breukelman en Dinand Woertink mistten.