asv Dronten neemt voor de 2e achtereenvolgend jaar deel aan het Berend Elzerman Toernooi. Dit jaar is de 40ste uitvoering en asv Dronten is nog nooit als overwinnaar op dit geëindigd. Wie weet lukt het deze keer.

De start is in ieder geval goed. De eerste wedstrijd werd met 3-1 gewonnen. Tegenstander was Dos Kampen die we eveneens tegenkomen in  de competitie.

asv Dronten startte met de volgende spelers: Jordy Verburg (k), Nick Siebelink, Laurens Brouwer, Florijn Diepstraten, Mark Veldman, Niek Telgen, Pim Breukelman, Martijn Timmer, Yordi Schols, Yanick Leichtenberg, Dylan van der Stoel.

asv Dronten begon goed aan de wedstrijd en was gedurende de 1e helft de bovenliggende partij. Doelman Jordi Verburg heeft geen enkele safe hoeven te verrichten dan alleen wat terugspeelballen.

Het enige wat je de ploeg kon aanrekenen was het benutten van kansen. Bij rust was het maar 1-0 door een doelpunt van Martijn Timmer. Een 3-0 stand was zeker mogelijk geweest.

Na rust was het overwicht door de Drontenaren in eerste instantie verdwenen. De wissels die werden doorgevoerd hadden een verlammende werking en DOS Kampen kreeg wat meer ruimte om te kunnen aanvallen. Erg het gevaarlijk werd allemaal niet. Toch kwam DOS op een gelijke stand. Een verkeerde pass van asv Dronten werd onderschept en DOS kon uitbreken. Dat er gescoord werd in buitenspel positie, volgens de DOS-speler net geen meter, deed niet af hoe deze speler makkelijk de laatste linie kon verschalken.

Naarmate het einde vorderde kwamen de asv Dronten spelers beter in de wedstrijd en namen zij weer het initiatief weer over. Dit leidde uiteindelijk tot de 2-1 van Maikel Bosch en de 3-1 kwam voort uit een benutte strafschop door Pim Breukelman.

asv Dronten heeft door deze overwinning en 2 benutte strafschoppen 5 punten.

 

Dinsdagavond om 20:00u speelt asv Dronten tegen SVI uit Zwolle. Ook deze wedstrijd wordt in Oostendorp gespeeld.