Florijn Diepstraten wordt toegesproken door voorzitter Jan Bollemaat
Jerremy de Graaf ontvangt oorkonde en bloemen uit handen van Hans Engelvaart

Een belangrijke middag voor asv Dronten. DUNO D, de nummer 5 kwam op bezoek en asv Dronten wist, dat een overwinning nodig zou zijn om de aansluiting bij de bovenkant van de competitie te behouden. Opnieuw een onbekende tegenstander, dus een hoop huiswerk voor Patrick Posthuma en zijn staf. Maar ook het besef, dat er van eigen krachten uitgegaan mocht worden, want asv Dronten voetbalt tot op heden heel aardig, al liet het afmaken van de kansen tot afgelopen dinsdag nog wel te wensen over.

Dinsdag wisten de Drontenaren 4x het net te vinden tegen 4e divisionist Berkum, dus dat gaf de burger moed. 

 

asv Dronten startte tegen DUNO D met de volgende 11 namen:

Bindenga, Raven, Telgen, Kroes, Timmer, Meulens, Siebelink, Schols, Leichtenberg, Veldman en de Brons

 

Op de bank:

Brouwer, Breukelman, de Graaf, de Boer, Verburg, Bosch en Bos. 

Voor de wedstrijd een prachtig eerbetoon aan Florijn Diepstraten, die helaas noodgedwongen heeft moeten besluiten te stoppen. Een kippenvelmoment, waarbij alle spelers met een wit t-shirt met daarop ‘Florijn Bedankt’ het veld op kwamen.

Daarnaast een mooi moment voor Jeremy de Graaf. Er werd stil gestaan bij zijn 100e wedstrijd voor asv Dronten, helaas voor hem, besloot trainer Posthuma hem vanaf de bank te laten beginnen. 

Het begin van de wedstrijd was voor DUNO D, dat asv Dronten gelijk onder druk zette. DUNO D, een ploeg met veel voetbal in het elftal en een hoop spelers die ook individueel gevaar kunnen stichten, wilde gelijk zaken doen. De aanhoudende regen zorgde er voor, dat de bal vaak doorschoot, wat niet in het nadeel van de Drontenaren was. 

In de 10e minuut kwam DUNO door, Rèmon Kroes herkende het gevaar en probeerde de aanvaller te stoppen, DUNO kreeg voordeel, Kroes even later wel de terechte gele kaart. 

asv Dronten kon daar de eerste minuten niet veel tegenover stellen, behalve een kleine kans voor Yanick Leichtenberg. Na de eerste 10 minuten ging de lichte storm van DUNO liggen en nam asv Dronten het initiatief. Dit leidde meteen tot de eerste goal. Timmer gaf vanaf rechts prima voor en Rihairo Meulens knikte binnen: 12e minuut 1-0 asv Dronten!

Een heerlijke opsteker voor de Drontenaren. 

2 minuten na de goal een actie van Yanick Leichtenberg, die een overtreding maakte en goed weg kwam met alleen een vrije trap tegen. Hierop volgend een bal van Meulens op Schols, die een kans kreeg en aan de andere kant de pijlsnelle linksbuiten van DUNO die gevaarlijk door kwam, maar geen doel trof. Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd. 

 

asv Dronten had de zaakjes goed op orde en in minuut 23 was het Veldman, die een voorzet afleverde, maar de keeper kon deze bal klemvast pakken. Twee minuten later een prachtige bal over de verdediging van DUNO, maar Timmer kreeg de bal helaas niet onder controle. 

Maar ook DUNO liet weer van zich horen en opnieuw was het de nummer 11 die doorkwam op links, maar voor eigen succes ging, zonder resultaat. 

De regen bleef vallen en weer een mooie bal over de verdediging leek Leichtenberg vrij spel te geven, een overtreding moest er aan te pas komen om hem te stoppen, maar de scheidsrechter wuifde de situatie weg. 

Beide ploegen hapten, maar beten niet. DUNO werd nog even gevaarlijk vlak voor rust en even daarvoor een actie van Raven, waarbij een gele kaart zeker niet raar was geweest, maar ook hierbij bleef de goed leidende scheidsrechter rustig en bleef het bij een waarschuwing. asv Dronten haalde de rust met 1-0, maar het publiek was overtuigd, dat het bij die stand niet zou blijven. 

Vanaf de aftrap in de tweede helft een actie van Yanick Leichtenberg, die iets te enthousiast doorging op de verdediging van DUNO en daarbij iemand hard raakte, maar ook nu hield de scheidsrechter de kaarten op zak. DUNO startte ook de tweede helft met overgave en wilde de 1-0 gelijk rechtzetten, maar de verdediging stond als een huis, met vooral een uitblinkende Niek Telgen, die overal goed tussen zat en op de juiste momenten instapte. 

In de 57e minuut was het de eveneens sterk spelende de Brons, die te laat was en overtreding beging op de doorkomende aanvaller van DUNO, hierbij kon de scheidsrechter niet anders dan geel trekken. De daarop volgende vrije bal ging gelukkig voor Bindenga langs. 

Op het uur weer een kans voor Dronten: Leichtenberg zette voor en Timmer lekker te scoren, maar de bal werd tot corner verwerkt. 5 minuten later een hele grote kans voor DUNO, maar buitenspel redde Dronten. Ondertussen koos Posthuma ervoor een extra slot op de deur in te brengen. Brouwer kwam voor Raven. 

asv Dronten probeerde de wedstrijd te beslissen, maar een aanval met Schols, Timmer en Kroes strandde in schoonheid en in de 70e minuut was het Siebelink met een prachtige actie, maar zijn schot werd van de lijn gehaald. 

Bij de tegenaanvallen van DUNO, was het Brouwer, die een aantal keer heel scherp was en de aanvallen kon verijdelen. De tijd tikte ondertussen weg…….

Posthuma bracht de Graaf en Bos voor Meulens en Leichtenberg, een paar frisse krachten voorin. 

asv Dronten probeerde het tempo ondertussen wat uit de wedstrijd te halen, wat o.a. Bindenga en Siebelink op geel kwam te staan. 

In de 80e minuut was het Schols die een schot afleverde, maar opnieuw geen goal. 

In de 83e minuut leek het dan wel te gaan lukken. De Graaf kwam na een goeie aanval alleen voor de keeper te staan, maar deze redde op knappe wijze, de hierop volgende corner leek alsnog een kans op te leveren, maar Timmer kopte net naast. 

Diezelfde Timmer, moest in de 86e minuut geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Maikel Bosch. 

Het werd nog even billen knijpen, zeker met maar liefst 7 minuten blessuretijd. 
Willem Jelle Bos leek gevaarlijk te worden, maar de keeper wist de bal net op tijd weg te schieten en hierna zocht asv Dronten voornamelijk de hoek van het veld om zo tijd te winnen. Logischerwijs zorgde dit voor irritatie bij de bezoekende ploeg. 

Uiteindelijke lukte het na een heel aantal korte corners om de zo broodnodige overwinning over de streep te trekken. Een geweldige teamprestatie. 

Na het laatste fluitsignaal liepen de emoties hoog op, wat leidde tot enkele opstootjes op het veld. Hierbij was het vooral pijnlijk, dat het publiek van DUNO het veld betrad en zich fysiek met de opstootjes bemoeide. 

Nadat de rookwolken waren opgetrokken en asv Dronten eindelijk de overwinning kon gaan vieren was het de scheidrechter van dienst, die n.a.v. de ongeregeldheden drie keer rood trok voor spelers van DUNO D. 

Wat overblijft is een geweldige teamprestatie, een verdediging die stond en vocht voor elke meter en een middenveld en aanval, die voetballend probeerden het verschil te maken. Het afmaken van kansen blijft een punt van aandacht, maar bovenal mogen Posthuma en zijn mannen genieten van een heerlijke week, waarbij Berkum op 4-4 werd gehouden en er 3 hele belangrijke punten werden bijgeschreven thuis tegen DUNO D. 

Volgende week wacht er weer een avondwedstrijd. Om 18:00 uur wordt er dan afgetrapt in Wijchen tegen Woezik. 

 

AvL