Na een prachtige week moesten we het vanmiddag doen met kou en een grauwe lucht.

De hoop was, dat het spel van met name asv Dronten, de harten van de supporters wat zou verwarmen en dat moest deze middag gebeuren met de volgende 11 basisspelers:

Bindenga, Raven, Brouwer, Kroes, Meulens, Timmer, Siebelink, Schols, Veldman, de Brons en Bosch.

 

Op de bank:

Verburg, Breukelman, van der Stoel, de Boer en van der Vlag. 

Frankvoort en Telgen moesten verstek laten gaan door blessures, dat gold ook voor de langer uitgeschakelde Diepstraten en Yanick Leichtenberg werd vanmiddag eveneens gemist, met een verrekte lies is het afwachten wanneer hij er weer bij kan zijn. 

asv Dronten kwam wat langzaam op gang en het was DZOH, dat probeerde om druk te zetten op Dronter verdediging om zo de thuisploeg te verrassen. Ondanks dat het begin niet sterk was, kwamen de Drontenaren niet echt in de problemen, duidelijk was wel dat freewheelen er vanmiddag niet bij was.

In de 7e minuut een voorzet op Yordi Schols, maar hij had zijn vizier nog niet op scherp en schoot voorlangs. 

 

Na wat kleine mogelijkheden voor DZOH om aan een gevaarlijk aanval te beginnen, was het toch weer Dronten dat een kansje kreeg. Een voorzet op spits van de middag Maikel Bosch vond het doel helaas niet, hij kopte over. 

Ondanks dat het spel de supporters absoluut nog niet verwarmde, leek er ook geen vuiltje aan de lucht, maar dit veranderde na een kwartier spelen. DZOH nam brutaal de leiding en vanaf de zijkant klonk een hoop gezucht en gemor. Net als in Emmen was het asv Dronten dat in de achtervolging moest. 

Gelukkig duurde het niet lang voordat de gelijkmaker op het bord kon worden genoteerd, want in de 20e minuut was het de nummer 4 van DZOH, die de bal, na een corner van Dronten, achter zijn eigen doelman wist te werken, een gelukje voor thuisploeg: 1-1!

Er leek hierna alsof beide ploegen een wapenstilstand overeen gekomen waren, want van minuut 20 tot minuut 30 kabbelde de wedstrijd voort zonder dat er grote kansen te noteren waren. Beide ploegen waren misschien toch enigszins geschrokken van de goals zo vlak na elkaar. 

En daar veranderde eigenlijk weinig meer aan tot de rust.

Het spelbeeld volgde het weer, grijs en grauw.

Ruststand: 1-1.

In de rust geen wijzigingen. Ondanks dat de eerste helft weinig sprankelend was, wilde Posthuma en zijn staf de 11 basisspelers de kans geven de tweede helft met meer passie en power te gaan spelen. 

Hiervan kwam in het eerste kwartier weinig terecht. Het spel bleef, ook van de kant van DZOH, slordig en er was opnieuw weinig te genieten voor de supporters.

Na 10 minuten greep Posthuma nu wel in en hij bracht de Boer, en van der Stoel voor Bosch en Timmer. 

In minuut 66 een dejà vu: net als in Emmen was het Yordi Schols die op pad ging en ook nu werd hij overduidelijk onderuit gehaald in het 16-meter gebied en ook nu wees de scheidsrechter om onbegrijpelijke redenen niet naar de stip.

Ook de mensen van DZOH keken met verbazing toe. 

Posthuma wachtte in de consternatie hierna even af, maar wisselde daarna Veldman en hij bracht Kevin van de Vlag. 

De tijd begon te dringen voor de Drontenaren. 

Ondanks de druk kwamen beide ploegen niet echt uit hun schulp, van echt grote druk op beide doelen was absoluut geen sprake. 

In de 86e minuut nog een vrije trap op een gevaarlijke plek, randje 16 meter, maar de kopbal vond niet het doel van DZOH en vloog voorlangs. 

De wedstrijd stevende af op dezelfde uitslag als in Emmen. 

 

Of toch niet…..in de 89e minuut mocht invaller van der Vlag alleen op de keeper af gaan, de altijd zo rustige aanvaller leek af te ronden, maar de keeper van DZOH was scherp en redde knap.

De supporters wisten genoeg, maar rekende buiten Rihairo Meulens. Nog geen minuut na de kans van van der Vlag mocht hij aanleggen voor een vrije trap en hij deed het dan toch! In de laatste minuut kreeg hij de 2-1 achter de keeper van DZOH: 2-1!

Dezelfde matchwinner mocht, mede om ook tijd te winnen, in de 92e minuut naar de kant en voor hem kwam Pim Breukelman.


asv Dronten speelde de wedstrijd keurig uit, kreeg nog een enorme kans op de 3-1, maar deze vond niet het net en zo was asv Dronten uiteindelijk de gelukkige en had daar met opnieuw het penalty-moment in gedachten ook het meeste recht op deze middag.


Het spel baart wel enige zorgen, maar we mogen er van uitgaan, dat Posthuma daar met zijn mannen aan zal gaan werken de komende periode!


Voor DZOH en met name Anco Jansen eindigde de wedstrijd helemaal in mineur. Je zou verwachten als oud-prof dat hij zijn emoties onder controle zou kunnen houden, maar na te blijven zeuren en zelfs fysiek te worden richting de leidsman deze middag, kreeg hij na de wedstrijd zijn tweede gele kaart en dus rood. 


Voor asv Dronten had dit geen effect meer, de drie punten werden alsnog binnen gehaald!


AvL