Aanstaande zaterdag de terugwedstrijd van asv Dronten tegen DZOH. Beide ploegen werden vorig jaar kampioen in de 2e klasse en begonnen de jaargang uitstekend. 

De tweede competitiewedstrijd van deze jaargang kwamen de ploegen elkaar al tegen. 

DZOH met spil van het elftal en oud-prof Anco Jansen in de gelederen zette asv Dronten gelijk goed onder druk, maar de Drontenaren wisten met hulp van coach Posthuma de wedstrijd te keren. 

Een penalty moment deed veel stof opwaaien. De Drontenaren waren overtuigd, de overtreding in het strafschopgebied op Schols verdiende een strafschop, maar deze bleef uit en zo speelde beide ploegen met 1-1 gelijk.


In het vervolg van de competitie was het asv Dronten dat zich voegde bij de bovenste ploegen en DZOH, dat wisselend succes boekte en zichzelf nu terugvindt op een ‘gevaarlijke’ 8e plaats. 


Waar Dronten grote moeite kende vorige week in Heerenveen, was DZOH diezelfde ploeg met 6-1 de baas, dus asv Dronten zal op haar hoede moeten zijn om niet tegen een zeperd aan te lopen. 

Blessuregevallen en herstellende spelers wisselen elkaar af. We hopen dat er zaterdag een strijdbaar team op het veld zal staan, die het publiek kan laten genieten van een heerlijke wedstrijd!


De wedstrijd asv Dronten – DZOH op het burgemeester Dekker sportpark in Dronten vangt om 14:30 uur aan. 


AvL