asv Dronten moest vanmiddag een lange reis afleggen alvorens het mocht aantreden tegen de FC Dinxperlo.
De club die ontstond uit een fusie en dit seizoen voor het eerst onder deze naam voetbalt. In Dronten speelden ze eerder dit seizoen zelfs hun allerleerste officiële duel.


asv Dronten dat met een goed gevoel aan de aftrap verscheen deed dat met de volgende 11 namen:
Bindenga, Siebelink, R. Breemhaar, Braam, Stenekes, Schols, de Boer, Raven, Akot, van der Meer en van der Stoel.

Op de bank verrassend, Bos, Spaapen, verder Maljaars, B. Breemhaar en sinds lange tijd weer Dirk van Driest.


Beide ploegen hadden moeite om in de wedstrijd te komen. Het tempo was laag en aan beide kanten had men veel moeite om de bal in de eigen ploeg te houden. Toch was de eerste mogelijkheid voor asv Dronten. Lucky Akot, die zijn vertrouwde plek rechtsachter verloren lijkt te hebben aan Nick Siebelink, startte rechtsvoor en wist na een actie de bal goed voor te zetten. Jodi leek een kans te krijgen, maar werd onderuit getrokken, scheids oordeelde: geen penalty, in het vervolg van de aanval schoot Yordi Schols tegen de keeper op.


Na 22 minuten dan loon naar werken. Yordi soleert door het hart van het veld en geeft de bal op tijd af aan Dylan, laatstgenoemde schoot de bal keurig binnen en liet eens te meer zien, waarom de TC heeft besloten hem over te hevelen van de jeugd naar de A-selectie. 0-1!


Niet lang hierna een grote kans voor Jeroen, hij pikte een te korte terugspeelbal op, maar schoot helaas tegen de keeper op. asv Dronten rook bloed en probeerde door te drukken, Lucky Akot kreeg een hele mooie mogelijkheid dit ook te doen, maar hij werkte de voorzet van Dylan net over de lat.  Met een 0-1 voorsprong werd de rust gehaald. asv Dronten speelde onrustig, maar kreeg wel de beste kansen.


In de rust kwam dan toch Willem-Jelle Bos in het veld voor Lucky Akot. En of het aan de wissel lag, weten we niet, maar asv Dronten schoot in ieder geval uit de startblokken het tweede bedrijf. Jeroen was gelijk dreigend en zijn voorzet werd meteen na rust door Rik Breemhaar tegen de touwen gekopt: 0-2!

Willem-Jelle ging vervolgens verder waar hij vorige week gebleven was. Dreigend zijn en de verdediging van de tegenstander in verwarring brengen. Hij wist de bal voor te krijgen bij Yordi, maar deze vergat de bal af te ronden.
asv Dronten was feller en nu ook echt beter dan FC Dinxperlo.


Yordi legde opnieuw een prachtige solo op de mat, maar opnieuw beloonde hij zichzelf niet, hij schoot net naast. asv Dronten bleef zoeken en Jodi combineerde knap met Dylan, maar helaas schoot Jodi op de paal.

FC Dinxperlo, dat zeer matige speelde en eigenlijk maar weinig dreigend was, liet toch van zich horen. Van 16 meter werd er aangelegd, maar Alex was op zijn hoede, hij redde knap op het evenzo knappe schot.


Hierna was het weer de beurt aan asv Dronten. Jeroen zette goed voor en een verdediger van Dinxperlo leek bijna de schlemiel te worden, maar hij werd gered door zijn eigen lat. Net geen 0-3!


Ondertussen kwam het nieuws door dat Batavia ’90 met maar liefst 4-0 achterstond tegen vv Renswoude, asv Dronten was dus op weg hele goede zaken te doen vandaag.


FC Dinxperlo wist zich eigenlijk geen raad met asv Dronten en pikte in een kwartier tijd 4 gele kaarten op.

In de 82e minuut kwam Bob Breemhaar in het veld voor Jeroen van der Meer, die opnieuw een prima wedstrijd speelde, maar dit keer het net niet wist te vinden.


asv Dronten zette nog even aan en in de allerlaatste seconde van de wedstrijd gaf Dylan van der Stoel opnieuw zijn visitekaartje af, Jodi was dit keer aangever en Dylan tikt de voorzet binnen. Gelijk hierna floot de scheidsrechter af.


Een dikverdiende 0-3 overwinning, die misschien wel hoger had moeten uitvallen. Belangrijkste is, dat asv Dronten een vervolg gaf aan de flitsende start van vorige week. Daarnaast wist Renswoude Batavia ’90 met 4-1 te verslaan en kruipt asv Dronten dus weer wat dichter richting de bovenste plaatsen. vv Unicum versloeg stadgenoot SVL ’67 en de Merino’s wisten in de allerlaatste minuut toch nog de 1-2 aan te tekenen tegen Veensche boys. Spanning alom dus bovenin!


Volgende week speelt asv Dronten thuis tegen het sterk opkomende AVW ’66 uit Westervoort. Aanvang 14:30 uur.