asv Dronten sloot vorige week zaterdag af met een keurige 3-2 overwinning op SV Argon! Een tussenperiode waarin er even geen competitie op het programma stond. We hervatten aanstaande zaterdag de competitie tegen Achilles ’12 uit Hengelo en laat de laatste confrontatie tegen deze ploeg nou ook geëindigd zijn in een 3-2 overwinning voor de Drontenaren. 

Statistieken, ze zijn leuk, maar elke wedstrijd begint weer op 0-0. Zo ook zaterdag.


De koppies in Dronten staan goed. asv Dronten staat op een keurige 4e plek en ondanks een zeer verscherpte Promotie/Degradatie regeling, lijkt het er op, dat asv Dronten zich om degradatie of eventuele nacompetitie al geen zorgen meer hoeft te maken.

In tegendeel. Ons vlaggenschip heeft slechts 4 punten achterstand op de nummer 1 Quick ’20 en in de wetenschap, dat zij op 11 maart naar Dronten komen, zou het fantastisch zijn als het Dronten lukt de druk op de ketel te houden. 


Na het uitvallen van sterkhouder Diepstraten had Posthuma vorige week wel een nieuwe domper te verwerken. Al na 3 minuten viel Mark Veldman uit, met een ogenschijnlijk, ernstige blessure. Of dit ook daadwerkelijk zo is, moeten we afwachten.


Verder kreeg in de afgelopen twee oefenwedstrijden de jeugd een kans, en zij lieten zien, dat er toekomst is in Dronten. 


Achilles kent wisselvallige resultaten. Zo werd er al 6 keer gewonnen, maar net zo vaak verloren en vinden de mannen uit Hengelo zichzelf terug op een gedeelde 7e plaats, samen met Dos en Go ahead. DZOH hijgt in de nek van Achilles en dus zullen ook zij met een goed resultaat van het veld willen komen, met voor hen de kraker tegen Go aheadkampen op het programma.


De wedstrijd op sportpark ’t Wilbert aan de Oude Bornseweg 101 in Hengelo vangt aanstaande zaterdag om 14:30 uur aan. 


AvL