Beste trainers en leiders,

 

Ik wil beginnen met het geven van een compliment voor de inzet die jullie hebben voor het trainen en begeleiden van de voetballende jeugd.

Helaas moet ik ook een dringend beroep op jullie doen, hiervoor geldt uiteraard het oude spreekwoord ‘Wie de schoen past trekke hem aan’.

 

Het is niet meer mogelijk om het materiaal-hok op orde te houden. De vrijwilliger die hier heel veel tijd in steekt geeft aan dat het onbegonnen werk is. Dit om onderstaande redenen:

            

– Massaal verdwijnen er ballen en hoedjes;

– Codes van sloten (op de kasten) worden door teams veranderd zodat wij er niet meer in kunnen;

– Hoedjes/pionnen worden massaal meegenomen en komen niet terug; en als ze al terugkomen

  worden ze niet netjes opgeruimd maar van grote afstand in de kast gegooid; een ander ruimt het wel op?

– De naalden van de ballenpomp gaan vaak stuk door onzorgvuldig gebruik;

– Ballen gaan lek bij het oppompen door onzorgvuldig gebruik;

– Ballen blijven in de containers achter en worden niet in de kast terug gelegd; dat moet een ander maar doen?

ullie begrijpen dat het vinden van een vrijwilliger die het materiaal-hok nog wil bijhouden hierdoor onmogelijk wordt. Daarbij kost dit de vereniging erg veel geld. Per jaar verdwijnen er naar schatting minstens 200 ballen en 200 hoedjes. Dat is serieus geld!

 

Een paar simpele regels die iedereen moet onderschrijven verhelpen dit.

Handel hiernaar: samen moeten we dit een halt toeroepen!!!

  1. Alleen leiders weten de code en openen de kasten: doordat codes aan spelers wordt gegeven worden de kasten, ook op zaterdag, door kinderen geopend. Ballen verdwijnen daardoor.
  2. Tel het aantal ballen dat je bij aanvang van de training meeneemt en berg ze na afloop weer op de kast. Je blijft dus met het hele team zoeken totdat alle ballen terug zijn. Dat zou je toch ook doen als het je eigen spullen waren.
  3. Stapel de hoedjes na gebruik weer netjes op en leg ze terug op de plek waar ze horen. Hoedjes zijn voor algemeen gebruik; niet om je toe te eigenen.
  4. Plaats de bal bij het oppompen op de daarvoor bestemde ring. Wees voorzichtig met de naald. Alleen leiders en trainers mogen de ballen oppompen om schade te voorkomen!
  5. Je ruimt dus alles na gebruik weer op, in dezelfde aantallen als je de spullen hebt meegenomen.

 

Help ons, maar vooral ook jezelf en je collega trainers en leiders, door deze simpele en logische regels in acht te nemen. In een vereniging ga je van IK naar WIJ, we doen het samen!

 

Ik heb er vertrouwen in dat we dit samen oplossen.

Dank voor de medewerking.

 

Namens de kleding- en materiaalcommissie,

 

 

Marco Efftink