asv Dronten hervatte de competitie vandaag na een korte voorjaarsbreak in Hengelo bij Achilles ’12. De ploeg moest het vandaag doen zonder Diepstraten, Veldman, van Velthoven, Telgen en de Boer. Om uiteenlopende redenen waren zijn afwezig. 

 

De 11 man die het moesten gaan doen:

Bindenga, Raven, Brouwer, Kroes, Meulens, Timmer, Siebelink, Schols, Pim Breukelman, de Brons en van der Stoel.

 

Op de bank:

Verburg, Bosch, Frankvoort, Leichtenberg, Luc Breukelman, Yanick Leichtenberg

 

Al in de eerste minuut een enorm schrikmoment voor de Drontenaren. Na knullig balverlies was het Bindenga die gelijk mocht laten zien, waarom hij al zo’n lange tijd de onbetwiste nummer 1 onder de lat is. De aanvaller van Achilles leek de 1-0 aan te tekenen, maar Bindenga redde knap! asv Dronten was gewaarschuwd!

 

 

Ook de volgende kans was voor Achilles ’12. Opnieuw mocht een speler alleen op Bindenga af gaan en opnieuw leek het er op,  dat de mannen uit Hengelo op voorsprong zouden komen, maar de bal ging gelukkig voor Dronten over de goal van Bindenga. 

In de 15e minuut was het Dronten wat meer geluk had. Yordi Schols had een prachtige actie in huis en bediende Laurens Brouwer net buiten de 16, de verdediger rondde keurig af. Tegen de verhouding in, maar daarom niet minder blij, konden de spelers van Dronten terug naar eigen helft voor de aftrap van Achilles: 0-1!

 

Gelijk hierna leek Martijn Timmer het feest helemaal compleet te maken voor Dronten. Hij mocht alleen op de keeper van Achilles af gaan, maar deze redde subliem met zijn linkerbeen. 

De wedstrijd dutte hierna een beetje in, maar in minuut 27 was iedereen weer wakker: Rihairo Meulens, de laatste weken zeer scherp voor de goal, kreeg een grote kans, maar hij lepelde de bal over. 

Op het half uur dan toch de 1-1. Een hele snelle uitbraak van de thuisploeg leidde de gelijkmaker in en zo was de boel weer in balans. 

 

Achilles probeerde door te drukken en in de 36e minuut een duel tussen aanvaller en keeper Bindenga, net buiten de 16 stopte hij de aanvaller onrechtmatig en ontving een gele kaart. De toegekende vrije trap leverde niets op.

Achilles werd gevaarlijker en gevaarlijker en met de sneller voorhoede spelers stichtten zij het nodige gevaar, maar tot een treffer kwam het niet meer voor rust.

Duidelijk was wel, dat asv Dronten in de tweede helft uit een ander vaatje zou moeten vatten. 

ruststand: 1-1

In de tweede helft een ongewijzigd asv Dronten.

De aanvalsgolven van Achilles waren duidelijk gaan liggen en dat was goed nieuws voor asv Dronten, maar Dronten zelf kon ook weinig inbrengen en zo verliep het eerste kwartier van de tweede helft zonder noemenswaardige acties.

Posthuma had na dit kwartier genoeg gezien en bracht Yanick Leichtenberg voor Martijn Timmer.

Of het door de wissel kwam zullen we natuurlijk nooit weten, maar feit was wel, dat er weer geloof in de ploeg kwam. asv Dronten had meer spirit en vond de weg naar voren weer. En 20 minuten voor tijd, 10 minuut na de entree van Leichtenberg kwam asv Dronten opnieuw op voorsprong. Het was Rèmon Kroes die  mocht aanleggen en de 1-2 binnenschoot!

Met nog een kwartier voor tijd mocht van der Stoel gaan douchen, hij werd vervangen door Maikel Bosch. asv Dronten probeerde zichzelf in veilige haven te schieten. Yanick Leichtenberg kreeg een open schotkans, maar vond de handen van de keeper. 

De spanning steeg en beide teams begonnen fouten te maken. Maar tot grote kansen leidde dat vooralsnog niet.

 

In de 85e minuut een mooi moment. Patrick Posthuma haalde middenvelder Pim Breukelman naar de kant en hij werd vervangen door zijn jongere broertje Luc. .

Gelijk na deze wissel was het opnieuw Leichtenberg die de kans kreeg om de overwinning veilig te stellen. Alleen voor de keeper schoot hij echter net naast!

Een enorme kans, maar nog altijd kon Dronten niet op de lauweren gaan rusten. 

Minuut 87, Achilles drong aan en het leek dan alsnog mis te gaan voor asv Dronten, Achilles scoorde en het sportpark in Hengelo ontplofte. Gelukkig voor alles wat asv Dronten heet keurde de scheidsrechter de goal af wegens buitenspel. 

Spannende minuten volgden maar uiteindelijk mocht asv Dronten met een 3 punter de bus in terug naar de polder!

De druk op de top-3 blijft. 

Volgende week wacht in Dronten de wedstrijd tegen Quick ’20. Een regelrechte topper! Dronten mag die topper met vertrouwen tegemoet zien!


AvL