Een prachtige middag, met vooraf bespiegelingen over eventuele winst in de 2e periode en misschien wel kans op de koppositie, eindigde enigszins in mineur. asv Dronten speelde zaterdagmiddag troosteloos gelijk tegen ‘angstgegner’ VRC. Het begon en eindigde in 0-0.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Jodi de Boer gehuldigd, hij speelde vorige week zijn 250e wedstrijd in het shirt van asv Dronten, het levende bewijs, dat clubliefde nog bestaat. Jodi van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal.

Jodi de Boer met links Hans Engelvaart en rechts Jan Bollemaat

Ook vanmiddag was het hier en daar weer even puzzelen. Niek Telgen en Martijn Timmer moesten verstek laten gaan vanwege ziekte. Kelson Raven en Jeroen van der Meer zijn nog altijd niet in staat aan te sluiten. Daarentegen namen Yordi Schols en Yanick Leichtenberg weer plaats op de bank.

 

asv Dronten startte met de volgende 11 namen:
Bindenga, Breemhaar, Diepstraten, Kroes, de Boer, Siebelink, Maljaars, Meulens, van der Vlag, Brouwer en Woertink. 

op de bank namen plaats: Leichtenberg, Stenekes, Breukelman, Schols, Tolhuijsen en Verburg. 

Het stralende zonnetje deze middag leek van meet af aan verlammend te werken op beide ploegen. VRC stond goed georganiseerd en was naar Dronten gekomen om in ieder geval een punt mee naar huis te nemen. asv Dronten dacht misschien nog aan de nederlaag in de heenwedstrijd en wist niet te overtuigen. 

Veel verder dan een kopbal van Rik Breemhaar over het doel kwam asv Dronten het 1e kwartier eigenlijk niet. 

 

Waar menig suppporter was gekomen om wat te spektakel te aanschouwen, was het spel gezapig en waren de openingen die asv Dronten probeerde te vinden van een niveau waar af en toe je broek van af zakte. 

Ook VRC kwam nauwelijks bij het doel van keeper Bindenga, dus van gevaar van die kant was ook geen enkele sprake. Bijter op het middenveld Rèmon Kroes wilde de boel wat wakker schudden met een stevige overtreding, wat hem geel opleverde. 

Dinand Woertink deed nog een poging, maar zijn schot was een makkelijke prooi voor de keeper en zo bleef het bij rust 0-0.

In de rust geen wissels. 

Na rust begon asv Dronten beetje bij beetje de weg richting vijandelijk doel te vinden. Bas Maljaars probeerde het uit de 2e lijn, maar de bal verdween naast de goal. 
Na een uur spelen de rentree van Yordi Schols. Een lichtpuntje op deze middag.
De spelers van asv Dronten hoopten dat het van hem zou komen, want Schols werd gelijk veelvuldig gezocht. 

 

asv Dronten vond dan nu ook eindelijk een opening. Kevin van der Vlag werd op rechts weggestuurd, maar de keeper van VRC was attent en verkleinde zijn goal uitstekend in de hoek van 16 meter gebied. Kans voorbij. 

Rik Breemhaar met een uiterste kracht inspanning om op het doel te koppen

Heel even deed VRC ook van zich gelden en bijna kreeg asv Dronten de deksel op de neus, maar Alex Bindenga stond zoals zo vaak ook nu zijn mannetje en keerde een laag schot uitstekend. 

20 minuten voor tijd ook de rentree van Yanick Leichtenberg, nog meer stootkracht voorin om de overwinning uit het vuur te slepen. 

Een corner van Rèmon Kroes leek te kort, maar werd door iedereen gemist en had zo binnen gelopen kunnen worden, maar asv Dronten was niet attent genoeg. 

asv Dronten begon meer en meer druk te geven op de goal van VRC. 

alles op de aanval...

In de drang naar voren en de ruimte die ontstond, moest Rik Breemhaar nog een keer optreden om een counter te voorkomen, hij kwam te laat: gele kaart.

Het laatste kwartier was het vooral Yordi Schols, die het ouderwets op zijn heupen kreeg. Na een prachtige solo op de achterlijn leek hij dan de verlossende 1-0 binnen te schieten, maar de keeper van VRC kon met één hand voorkomen, dat het ook daadwerkelijk tot een goal kwam. 

ook Yordi Schols lukte het niet om de doelman te passeren

Inmiddels stond Unicum al ruim voor, dus winst in de 2e periode was geen optie meer voor deze zaterdag, maar Veensche Boys kreeg een tegendoelpunt te verwerken en bij winst kon asv Dronten dus de koppositie pakken. 

In de allerlaatste secondes van de wedstrijd leek dit ook te gaan lukken. Yordi Schols soleerde opnieuw aan de rechterkant langs de verdedigers, kapte de bal terug en met een geplaatste schot zocht hij de lange hoek. 

De bal ging rakelings naast de paal, helaas geen 1-0!

Door het eveneens gelijke spel van Veensche Boys, verandert er boven in niet veel. Unicum kwam wel 2 punten dichterbij en blijft asv Dronten en Veensche Boys op de hielen zitten. 


VRC bleek eens te meer een tegenstander waar asv Dronten de nodige moeite mee heeft. 
Toch bleef trainer Posthuma rustig onder het puntenverlies: ‘misschien is het beter nu nog niet bovenaan te staan, dan wordt er alleen maar op je gejaagd.’


asv Dronten vervolgt haar weg naar de periodetitel en de jacht op het kampioenschap volgende week in Oosterwolde bij VSCO ’61.


AvL