Op een kletsnat burgemeester Dekker sportpark heeft asv Dronten zaterdag de kans laten liggen aansluiting te vinden bij de top 3. Dronten begon uitstekend, maar kreeg uiteindelijk de deksel op de neus. 

 

Ondanks uitstekende invalbeurten vorige week, moesten desbetreffende spelers weer op de bank plaatsnemen en hun kans afwachten. 

Posthuma begon met de volgende 11 namen:

Bindenga, Raven, Telgen, Kroes, Leichtenberg, Timmer, Siebelink, Schols, Veldman, de Brons en de Graaf.

 

Op de bank:

Bos, van Velthoven, Brouwer, de Boer, Meulens, Breukelman en van der Stoel. 

asv Dronten begon zeer voortvarend aan de wedstrijd. Al in de 2e minuut leek het eerste doelpunt een feit. De kopbal van Yanick Leichtenberg belandde helaas op de paal en in de rebound lukte het asv Dronten niet de bal binnen te werken. Een enorme kans op de openingstreffer.

De Drontenaren leken zich uitstekend te voelen en drukten door. Jeremy de Graaf kwam door, kreeg een lichte schouderduw, maar de scheidsrechter besliste: vrije trap en gele kaart voor de verdediger van Apeldoorn. De vrije trap leverde geen gevaar op. 

Niet veel later was het weer de Graaf, die Leichtenberg vrij voor de keeper zette en waar heel Dronten de armen al in de lucht stak, ging de bal net naast! Nadat Veldman een voorzet in de handen van de keeper liet belanden, was het pas na 10 minuten dat ook Apeldoorn iets van zich liet horen. Een aanval werd ongedaan gemaakt, door een slechte voorzet. 

asv Dronten ging verder waar het was gebleven en na een schot van Schols in minuut 12, was het op het kwartier dat Schols een vrije bal nam, de Graaf vond, die de bal prachtig controleerde en binnenschoot. Een meer dan verdiende 1-0!

Na de 1-0 had asv Dronten de controle, heel even was er een hachelijk moment voor de neus van Bindenga, maar echt gevaarlijk werden Apeldoorners niet. 

Op het half uur kwam Timmer goed door, maar zijn voorzet was een makkelijke prooi voor de keeper. asv Dronten controleerde, Apeldoorn wachtte af. De mannen van trainer Jan Kromkamp leken heel even de gelukkige na een schot van 25 meter, Bindenga keek ‘m naast, maar de bal rolde tegen de paal. 

Los van het feit, dat Apeldoorn zo goed als niets creëerde, waren het de Brons en Telgen die de gelederen geweldig gesloten hielden, samen met Bindenga waren zij als een vesting! Aan de andere kant leek Yanick Leichtenberg een vrije kans te krijgen, maar hij kon helaas, mede door het natte veld, net niet bij de bal. 

De wedstrijd kabbelde richting de rust, al was het Jeremy de Graaf, die nog scoorde, maar hij deed dit ogenschijnlijk in buitenspel positie, waardoor de goal werd afgekeurd. 

In een eerste helft die voornamelijk gedomineerd werd door Dronten toch een moment van onachtzaamheid. Na 40 minuten leidde de Graaf balverlies, waardoor Raven aan de noodrem moest trekken. Geel en een vrije trap op zo’n 40 meter van de goal. De bal werd ingebracht en Pieter van der Straten van CSV kon tegendraads inkoppen. Waar asv Dronten op een 2 of 3-0 voorsprong had moeten staan, was het ineens 1-1!

Een moment vlak voor rust werd door de scheidsrechter weggewoven, waar asv Dronten graag een penalty had gezien na een overtreding op de Graaf. 

De tweede helft leek CSV Apeldoorn wat sterker uit de kleedkamer te komen. asv Dronten probeerde het via Leichtenberg even met een schot van ver en Apeldoorn loerde rustig op de counter, en hield asv Dronten weg van de goal. 
Na een uur probeerde Posthuma het huzarenstukje van vorige week te herhalen, door met frisse wissels de druk op Apeldoorn te verhogen. Raven, die al geel had, en de Graaf verlieten het veld, Breukelman en Meulens kwamen binnen de lijnen. Diezelfde Meulens leek gelijk een kans te krijgen, hij kreeg de bal van Timmer, maar kon niet voldoende zuiver afdrukken. 

In minuut 62 hielden de Drontenaren heel even hun hart vast, omdat Bindenga de bal moeilijk onder controle kreeg, maar gelukkig voorkwam hij echt gevaar. Het was wel duidelijk dat CSV Apeldoorn kansen rook. Nadat Bindenga met een uitstekende redding een scherpe counter had verijdeld kreeg asv Dronten in de 68e minuut toch de deksel op de neus. Spits Cem Köse verscheen na opnieuw een counter, alleen voor Bindenga en kreeg alle tijd om rustig af te ronden en deed dit ook: 1-2.

CSV Apeldoorn kreeg hierna opnieuw een schotkans, maar Bindenga stond goed opgesteld en bokste met de vuisten de bal weg. Hierna was het asv Dronten dat zich herpakte en de druk op Apeldoorn opvoerde. In minuut 73 kwam Kroes vrij op zo’n 20 meter van de goal, hij legde aan, vuurde af, maar de bal spatte uiteen op de lat.

Posthuma bracht nu van der Stoel en Bos, Leichtenberg en Veldman mochten gaan douchen. 

Gelijk na de wissels kwam Siebelink door op rechts, hij wilde de bal terugleggen op de 16, maar daar bevonden zich helaas geen Drontenaren. asv Dronten probeerde van alles, maar het lukte niet om ècht door te drukken. 

De wissels die vorige week zo succesvol waren probeerden het wel, maar waren ongelukkig in hun acties, al probeerde Breukelman van achteruit de bal wel telkens op te eisen en vond hij ook veelal de vrije man, maar in de eindfase was Dronten slordig in de passing. Dronten werd haastig en in die haast leverde Bindenga de bal zomaar in bij een van de aanvallers van CSV Apeldoorn, gelukkig kon de verdediging daarna redding brengen ten koste van een corner. 

 

asv Dronten deed wat het kon en terwijl de klok stilstond op 90 minuten kreeg asv Dronten nog een corner, waarop Bindenga besloot mee te gaan. De bal belandde op het hoofd van een Drontenaar, maar deze kopte jammerlijk naast. 

In de dying seconds van de wedstrijd nog een keer een corner, een laatste kans. Bindenga ging opnieuw mee en de bal werd ver achter in het strafschop gebied gelegd, helaas veroverde Apeldoorn de bal en konden ze ongestoord aflopen op een leeg goal. 1-3 en na deze goal floot de scheidsrechter van dienst af. 

asv Dronten had tot aan de 1-1 de controle en het betere van het spel, maar bleek net niet goed genoeg, om deze 1-0 te verdedigen of uit te breiden naar een veilige marge. Je ziet dat de ploeg van Posthuma prima mee kan komen met topploegen als CSV Apeldoorn, en zelfs de wedstrijd naar haar hand kan zetten, alleen om dit 95 minuten lang vol te houden, daarin valt nog winst te behalen!

 

Balen, want bij winst, had je jezelf in de top van de ranglijst kunnen nestelen, maar dinsdag krijgen de Drontenaren al weer de kans om dit verlies weg te spoelen, als DETO op bezoek komt in de 2e ronde van de beker!

 

AvL