In de, mogen we nu toch wel zeggen, zeer sterke 1e klasse G, is het geen enkele ploeg gelukt om de volle 100% score te behalen. PSV lijkt daar in Nederland op dit moment uniek in te zijn!

Alle teams lijken gewaagd aan elkaar en zo is het elke week strijden voor elk punt. Dat is terug te zien in de uitslagen. Grote uitslagen zien we weinig, alle teams scoren en de nummers 1 t/m 13 hebben allemaal 7 of meer tegengoals. 

Gerenommeerde teams als Bennekom en NSC Nijkerk hebben moeite op te klimmen en asv Dronten bevindt zichzelf op een keurige 5e plek. 

6 punten achter de trotse koploper RKHVV. asv Dronten speelde de openingswedstrijd tegen de ploeg uit Huissen. Tot minuut 87 leek een droomstart in de maak, maar ‘op z’n Duits’ wist RKHVV een punt over te houden aan de ontmoeting met ons vlaggenschip.


Zaterdag opnieuw een mooi meetmoment, want CSV Apeldoorn, waar oud profs Jan Kromkamp en Jan Michels de scepter zwaaien, komt op bezoek. 

De Apeldoorners kenden wel die droomstart, wonnen zelfs hun eerste 3 wedstrijden, waarna de mannen van RKHVV hen een halt toe riepen: 2-3 verlies thuis. Vervolgens bleek ook Putten te sterk, waarna vorige week de Bataven werden verslagen. Het zal opletten geblazen zijn voor topscorers Kelly Joao en Illias Yadir, samen zijn zij verantwoordelijk voor meer dan de helft van de productie van CSV Apeldoorn.


Wil asv Dronten de aansluiting houden met de bovenste ploegen, dan zullen ze moeten blijven winnen, want DUNO D en de Bataven hijgen de Drontenaren in de nek!


Vorige week zagen we wat een fitte selectie kan doen. asv Dronten kende de hele wedstrijd een overwicht, maar het waren de wissels, die uiteindelijk het verschil maakten. Pim Breukelman brak de ban en invallers Bos en Meulens zorgden voor het slotakkoord, waardoor asv Dronten winnend uit Wijchen vertrok!


Een prachtig affiche dus aanstaande zaterdag. Nummer 5 asv Dronten tegen nummer 3 CSV Apeldoorn. 

De aftrap vindt plaats om 14:30 uur

Komt dat zien!


AvL