De ziekenboeg van asv Dronten stroomt leeg en dat maakte, dat Patrick Posthuma afgelopen zaterdag kon beschikken over een vrijwel fitte selectie. Dat zorgt voor teleurstelling bij spelers, die op de bank plaats moeten nemen, maar maakt daarnaast,  dat de staf de mogelijkheid heeft om de wedstrijd met sterke en fitte spelers te doen kantelen. En zo geschiedde afgelopen zaterdag!

asv Dronten startte met de volgende 11 namen:

Bindenga, Raven, Telgen, Kroes, Leichtenberg, de Graaf, Timmer, Siebelink, Schols, Veldman en de Brons.

 

Op de overvolle bank namen plaats:

Verburg, Brouwer, Meulens, de Boer, Breukelman, van der Stoel en Bos

Op een donker en bijna verlaten sportveld, met ca, 40 supporters,  startte asv Dronten furieus en vuurde in de eerste minuten gelijk twee waarschuwingsschoten richting vijandelijk doel. Na 10 minuten een echt gevaarlijk moment, waarbij Schols de keeper testte, deze slaagde voor de test en kon zijn bal klemvast pakken. 

Na een kwartier een gevaarlijk moment vanuit de kant van Woezik, met een vrije trap die via de muur over ging en de daaropvolgende corner, die net naast het doel van Bindenga werd gekopt. 

Met daarna nog een vrije schietkans voor Veldman konden we op het halve uur zeggen, dat asv Dronten sterker was, maar het nog altijd 0-0 stond. 

asv Dronten verloor het overzicht zodat Woezik wat meer op de helft van asv Dronten te vinden was. Goals vielen er niet in het eerste bedrijf. Ruststand 0-0

Na een rust een ongelukkig moment, waarbij een speler van Woezik en een speler van asv Dronten met elkaar in aanraking kwamen. De speler van de thuisploeg moest helaas van het veld gedragen worden en werd vervangen. 

In de 55e minuut een hachelijk moment voor de neus van Alex Bindenga. SC Woezik leek een grote kans te krijgen op de 1-0, maar de speler week teveel af naar de buitenkant, waardoor de situatie met een sisser afliep. 

Na 65 minuten de eerste wissels, die later effect zouden sorteren. Meulens en Bos kwamen, Timmer en de Graaf gingen. asv Dronten drong meer en meer aan, en het leek wachten op de eerste goal van de Drontenaren, maar deze kwam er maar niet. Misschien uit lichte frustratie werd asv Dronten ook slordiger, ondanks het feit, dat ze de overhand hielden. 

In minuut 80 een wissel, die achteraf als een ‘gouden’ betiteld mag worden: Pim Breukelman kwam erin voor Kelson Raven. Na weer 5 minuten druk van Dronter zijde in de 85e minuut opnieuw een wissel, waarbij Jodi de Boer in het veld kwam voor Nick Siebelink, alles op de aanval!

Het werd zo langzamerhand billenknijpen en terwijl de tijd wegtikte kwam een zure terugreis heel dichtbij. Tot de 89e minuut. 

Een corner van asv Dronten werd afgeslagen en op de 16 stond Pim Breukelman klaar, die de bal met zijn ‘mindere‘ linkerbeen strak in de hoek schoot. Een explosie van vreugde aan Dronter kant volgde!

Een minuut later kreeg Jodi de Boer de kans het duel volledig in het slot te gooien, maar hij schoot net naast. Deze eer viel uiteindelijk te beurt aan twee andere invallers: Bos en Meulens. Willem Jelle Bos kon op de achterlijn vrij voorgeven op de geheel vrijstaande Rihairo Meulens, die keurig afrondde, waardoor er toch nog een ruime 0-2 op het bord verscheen. 

Zo had asv Dronten de hele wedstrijd de overhand, maar was het lang wachten op de uiteindelijke verlossing. 

Met een gouden hand van wisselen had Posthuma een groot aandeel in deze prachtige teamprestatie. asv Dronten houdt zo aansluiting met de bovenste ploegen en heeft volgende week een prachtige uitdaging om echt bovenin mee te gaan doen, als nummer 3 CSV Apeldoorn op bezoek komt. 

 

AvL

In verband met het feit, dat het bezoeken van uitwedstrijden voor de verslaggever niet altijd tot de mogelijkheden behoort, zullen we ons in sommige gevallen beperken tot een impressie van de wedstrijd op basis van berichtgeving van derden, die wel aanwezig waren, vaak wel in combinatie met een authentiek fotoverslag van de hand van Peter Renkema.