asv Dronten maakt zich op voor de herstart van de competitie, aanstaande zaterdag tegen FC Horst.


Dronten maakte een roerige, maar op voetbalgebied, uitstekende winterstop door. Trainer Wim Schaap liet zich al voor de winterstop zeer negatief uit over de grootte van de selectie en over het gevoerde beleid binnen bepaalde geledingen van de club en tijdens het trainingskamp begin januari deelde hij mee niet langer door te willen bij asv Dronten. Een treurig besluit, maar als de drive, die we wel bespeuren bij bestuur, supporters en 1e elftal er niet meer is, dan is dat het juiste besluit.


Wout Sleurink, man van de club, werd ingevlogen en zijn aanpak lijkt effect te sorteren.


Er werd gespeeld tegen 1e klasser Nunspeet, met een zeer jeugdig elftal. asv Dronten speelde fris en gedreven en won. Vervolgens schaarde de ploeg zich tegen Creil/Bant voor de laaste 16 van de RIXAX club, een competitie voor Flevolandse clubs, bedacht door de nieuwe trainer Patrick Posthuma.
En als klap op de vuurpijl werd 1e klasser Doskampen vakkundig opzij gezet, dit gebeurde afgelopen dinsdag!


asv Dronten kreeg Yordi Schols weer terug, en hij blijkt in staat om veel voetbal extra te brengen op het middenveld. Ook Dirk van Driest lijkt op de weg terug. Daarentegen zijn Frank Dammen, Martijn Timmer en Fabian van der Meijden langdurig uitgeschakeld. Is ook Lucky Akot voorlopig afwezig en viel vorige week Bas Maljaars uit, hij hoopt zaterdag weer aan te sluiten.


FC Horst presteert zeer wisselend en staat op de 10e plek. De laatste overwinning dateert van 9 november 2019, dus de ploeg zal heel graag goed uit de startblokken komen om zo niet in echt degradatienood te komen.


Wij als asv Dronten hopen natuurlijk, dat we ons weer kunnen gaan mengen in de strijd om de bovenste plekken en dan zal er zonder meer gewonnen moeten worden aanstaande zaterdag.


Wilko Braam gaf al aan, het gevoel te hebben, dat het elftal ‘beter’ staat en de resultaten geven daar ook zeker aanleiding voor.


Aanstaande zaterdag vervolgen we de competitie om 14:30 uur op het burgemeester Dekker sportpark.

We hopen weer op een grote opkomst van supporters!