het is zover!

Aanstaande zaterdag kruisen koploper asv Dronten en nummer 2 Batavia ’90 de degens.

Een wedstrijd op zich!


Heel even leek dat niet het geval, want asv Dronten verslikte zich bijna in vv Lunteren. Afgelopen dinsdag was het tot de 93e minuut billenknijpen, voordat Florijn Diepstraten, asv Dronten naar een hele benauwde 1-2 overwinning kopte!

Daarmee behield asv Dronten de 3 punten voorsprong op Batavia ’90.


asv Dronten kent een geweldige reeks, en won de afgelopen 7 duels op rij. En is tevens al 15 wedstrijden op rij ongeslagen. Die reeks startte, na de nederlaag tegen VRC op zaterdag 6 november. 
En de eerste wedstrijd in die reeks was op zaterdag 20 november 2021 tegen Batavia ’90, waar Dronten een gevoelige tik uitdeelde en met 2-1 van de Lelystedelingen won. 


Batavia ’90 leek een tijdje geleden af te haken in de kampioensrace, maar de trainerswissel, waarbij Michel van Oostrum terugkeerde op het oude nest, lijkt de mannen uit Lelystad geen windeieren te leggen. De afgelopen 9 wedstrijden werden allemaal gewonnen, met daarbij de overwinning op Veensche Boys, die daarbij afstand moesten doen van de kampioensaspiraties. 


Alles wijst er op, dat het een derby van jewelste wordt! Er wordt binnen en buiten het veld vuurwerk verwacht, dus we hopen dat er ook veel Drontenaren de moeite nemen ons vlaggenschip te gaan aanmoedigen in Lelystad. 


De wedstrijd vangt aan (let op!) om 15:00 uur op sportpark de Doggersbank, aan de doggersbank 3 in Lelystad.


AvL